Інститут
Урок 27 Матеріал для вчителя: Знаходити надію у Світлі і Житті світу


“Урок 27 Матеріал для вчителя: Знаходити надію у Світлі і Житті світу”, Ісус Христос і Його вічна євангелія. Матеріал для вчителя (2023)

“Урок 27 Матеріал для вчителя”, Ісус Христос і Його вічна євангелія. Матеріал для вчителя

Урок 27. Матеріал для вчителя

Знаходити надію у Світлі і Житті світу

З багатьох причин студенти можуть відчувати себе у темряві, занепадати духом і перебувати у розпачі. І навпаки, вони можуть сповнитися силою надії, коли зосереджуються на Світлі світу, Ісусі Христі. На цьому уроці студенти матимуть можливість обміркувати, що вони можуть зробити, щоб більше надіятися на Нього.

Рекомендації для навчання

Ісус Христос проголошує, що Він є Світлом і Життям світу.

Щоб розпочати урок, ви можете показати таку ілюстрацію:

Зображення
молода людина ховається від світла

Прочитайте вголос Іван 8:12 та Мосія 16:9: і попросіть студентів знайти, як Ісус Христос може допомогти нам подолати темряву. Напишіть на дошці таку істину: Коли ми йдемо за Ісусом Христом, Він буде світлом і життям нашого життя.

Щоб допомогти студентам зрозуміти актуальність цього уроку, ви можете показати і прочитати вголос наведені далі запитання. Запропонуйте студентам, щоб вони поміркували над цими запитаннями, переглядаючи відео “The Light That Shineth in Darkness” (Світло, яке сяє в темряві) (2:19).

  • Як наслідування Ісуса Христа, який є Світлом і Життям світу, може благословити і зміцнити вас та допомогти вам?

  • Коли ви відчули світло або життя, яке дає Ісус Христос? Яку зміну це принесло або могло принести у ваше життя?

Після того як студенти переглянуть відео, попросіть їх записати їхні думки з приводу цих запитань. Ви можете запропонувати їм обговорити свої відповіді класом або у маленьких групах.

Ви могли б показати супровідну ілюстрацію із зображенням Солт-Лейкського храму і прочитати вголос висловлювання сестри Шерон Юбенк, що вміщене в частині 1 підготовчого матеріалу. Або ви могли б показати відповідний уривок з відео (0:00–1:17), на якому записано її виступ “Христос—Світло, що сяє у темряві” (Ліягона, трав. 2019, сс. 73–74).

Зображення
Солт-Лейкський храм
  • Як саме супротивник “працює, щоб приглушити наше світло, розірвати зв’язок”, тобто відрізати нас від світла Спасителя? (Шерон Юбенк, “Христос—Світло, що сяє у темряві”, с.73).

  • Як саме ми можемо бути підʼєднані або залишатися підʼєднаними до Ісуса Христа, цього справжнього джерела світла і життя? (Ви можете запропонувати студентам написати, що вони могли б для цього зробити).

Надія збільшується, коли ми зосереджуємося на Ісусі Христі.

Напишіть таку істину з документа “Живий Христос: Свідчення апостолів”: Ісус Христос є “світлом, життям і надією світу”.

Залежно від потреб ваших студентів, може бути корисним коротко розглянути, що таке надія, а також проглянути друге висловлювання старійшини Дітера Ф. Ухтдорфа, що в частині 2 підготовчого матеріалу. Потім ви можете запитати:

  • Які благословення ми отримуємо, коли дивимося на Небесного Батька та Ісуса Христа як на своє головне джерело надії? Чому корисно знати, що надія також є даром?

Ви можете запропонувати студентам подумати про когось із їхніх знайомих, хто може почувати себе у розпачі, сумним, самотнім, приголомшеним або стурбованим. Попросіть студентів проглянути Мороній 7:40–42 та Етер 12:4 і знайти істини про надію на Христа, яка може змінити наше життя.

Дайте студентам достатньо часу для цього завдання, а потім запросіть кількох студентів поділитися істинами, які вони знайшли, і тим, як ці істини можуть збільшити чиюсь надію на Христа.

Можете попросити студентів проглянути розповідь з Писань, яку вони вибрали для вивчення, у частині 2 підготовчого матеріалу. Дайте їм кілька хвилин, щоб проглянути вивчене. Розділіть клас на маленькі групи і попросіть студентів розказати про вибрану ними розповідь з Писань і те, що вони дізналися з неї про надію на Христа.

Аби допомогти студентам відчути, як важливо мати надію на Христа, ви можете показати все або частину наведеного далі висловлювання президента Ухтдорфа, який на той час служив у Першому Президентстві. Дайте студентам одну хвилину, щоб прочитати це висловлювання й подумати над ним, а потім запропонуйте одному чи двом студентам свідчити про їхню надію на Христа і те, як ця надія впливає на їхнє життя.

Зображення
Президент Дітер Ф. Ухтдорф

Разом з Єремією я проголошую: “Благословенний той муж, що … Господь—то надія його!” [Єремія 17:7].

Разом з Йоілом я свідчу, що “Господь—охорона Своєму народові, і твердиня синам Ізраїлевим!” [Йоіл 3:16].

Разом з Нефієм я проголошую: “Просува[йте]сь вперед з непохитною вірою в Христа, маючи справжню яскравість надії, і любов до Бога і до всіх людей. Отже, якщо ви просуватиметеся вперед, бенкетуючи словом Христа, і витерпите до кінця, ось так каже Батько: Ви будете мати вічне життя” [2 Нефій 31:20]. …

І всім, хто страждає—всім, хто відчуває розпач, хвилювання або самотність—я кажу з любов’ю і глибокою турботою про вас: “Ніколи не здавайтеся!”

Ніколи не здавайтеся!

Ніколи не дозволяйте розпачу подолати ваш дух.

Тримайтеся за Надію Ізраїля і покладайтеся на Сина Божого, бо Його любов пронизує будь-яку темряву, пом’якшує будь-яке лихо і сповнює втіхою кожне серце. (“Безкінечна сила надії ”, Ліягона, лист. 2008, с. 24)

Запропонуйте студентам поміркувати над такими запитаннями і записати свої думки, враження або почуття:

  • Що ви дізналися сьогодні, що могло б допомогти вам знайти надію, коли вам доводиться долати перешкоди або розпач?

  • Які прості справи ви можете зробити, щоб збільшити свою віру в Ісуса Христа й надію на Нього?

До наступного уроку

Щоб допомогти студентам підготуватися до останнього уроку цього курсу, ви протягом тижня можете надіслати їм таке повідомлення: “Вивчаючи підготовчий матеріал для нашого останнього уроку, поміркуйте над тим, про що ви дізналися з цього курсу. Як те, про що ви дізналися, вплинуло на ваше розуміння того, Ким є Ісус Христос, і на вашу віру в Нього?”