Інститут
Урок 1 Матеріал для вчителя: Прийняти запрошення Спасителя навчатися від Нього


“Урок 1 Матеріал для вчителя: Прийняти запрошення Спасителя навчатися від Нього”, Ісус Христос і Його вічна євангелія. Матеріал для вчителя (2023)

“Урок 1 Матеріал для вчителя”, Ісус Христос і Його вічна євангелія. Матеріал для вчителя

Урок 1 Матеріал для вчителя

Прийняти запрошення Спасителя навчатися від Нього

Цей курс дає вам і вашим студентам чудову можливість збільшити віру в Ісуса Христа та Його вічну євангелію. На цьому уроці студенти будуть розмірковувати над тим, що вони можуть зробити, аби більш свідомо прийняти запрошення Спасителя навчатися від Нього. Вони також будуть міркувати над тим, як важливо вивчати духовну істину завдяки навчанню та вірі.

Покращення нашого навчання і вивчення

Використовуйте підготовчий матеріал для сприяння навчанню. Підготовчий матеріал призначений для того, щоб допомогти і вчителям, і студентам підготуватися до спільного навчання, яке надихає. Обміркуйте наступні поради:

  • Якщо можливо, зв’яжіться зі студентами, які зареєструвалися для вивчення цього курсу, до їхнього першого уроку, і попросіть їх прочитати підготовчий матеріал до приходу на урок.

  • Оскільки деякі студенти не отримають цей матеріал заздалегідь, покажіть їм, як отримати доступ до цифрової копії, або дайте їм роздруковану копію цього матеріалу, перш ніж ви почнете обговорення в класі. Надайте таку ж допомогу тим студентам, які приєднаються до вашого класу пізніше.

  • Під час обговорень у класі основуйтеся на тому, що студенти засвоїли, вивчаючи підготовчий матеріал. Також шукайте, як використовувати підготовчий матеріал під час уроку для тих, хто не підготувався заздалегідь.

  • Час від часу пропонуйте студентам розповісти, які благословення вони отримують, вивчаючи підготовчий матеріал.

Рекомендації для навчання

Ісус зарошує всіх людей навчатися від Нього

Примітка: Основне завдання інституту—створювати атмосферу, в якій всі присутні відчувають, що вони у безпеці, що їх підтримують і цінують. Щоб допомогти їм відчувати свою приналежність, можете на початку уроку виділити трохи часу на знайомство одне з одним. Упродовж усього курсу ви можете знаходити, як допомогти всім студентам відчувати, що у вашому класі їм раді і їх люблять.

Щоб почати урок, ви можете показати ілюстрацію із зображенням Ісуса Христа і коротко поділитися своїми почуттями до Нього. Ви також можете запросити кількох студентів поділитися їхніми почуттями до Спасителя.

Прочитайте з класом Матвій 11:28–30 та Учення і Завіти 19:23, а потім запитайте студентів, що в цих запрошеннях і обіцяних благословеннях привернуло їхню увагу. Коли студенти назвуть, наприклад, таку істину: Ісус Христос запрошує кожного з нас навчатися від Нього та відчути Його мир, ви можете наголосити на тому, що ці запрошення носять особистий характер і пропонуються з любовʼю.

  • Що, на вашу думку, означає навчатися від Христа? (Якщо потрібно, ви можете запропонувати студентам проглянути висловлювання старійшини Кіма Б. Кларка, що знаходиться в частині 1 підготовчого матеріалу).

  • Чому, на вашу думку, обіцяння миру, спокою та полегшення тягарів пов’язане з навчанням від Ісуса Христа? Як саме ви відчували, що отримали такі благословення?

Ви можете написати на дошці: Євангелія = Добра новина. Потім попросіть студентів прочитати 3 Нефій 27:13–16, 20–21 і обговорити наступні запитання з кимось у парі або у невеликих групах.

  • Якими, за словами Спасителя, є основні істини Його євангелії? Чому ці істини є такою доброю новиною? (Ви можете проглянути висловлювання старійшини Джеффрі Р. Холланда у частині 1 підготовчого матеріалу).

  • Як вивчення євангелії і життя за нею допомогли вам краще навчатися від Спасителя і ставати більш схожими на Нього?

Господь навчав нас, як пізнавати духовну істину.

Щоб допомогти студентам подумати про важливість того, як ми можемо пізнавати духовну істину про Ісуса Христа та Його євангелію, ви можете представити такий сценарій:

Хлоя, ваша подруга, схильна нічого не приймати на віру. Здається, вона не повірить, поки їй не доведеш. Оскільки вона знає, що ви вірите в Ісуса Христа, вона запитує, як їй дізнатися, що Він справді існує. Як би ви відповіли?

Ви можете попросити студентів дати відповідь одне одному у парах, а потім обговорити в класі, у чому полягають обмеження наукового підходу до пізнання Спасителя. (Ви можете прочитати висловлювання старійшини Пола В. Джонсона у частині 2 підготовчого матеріалу). Щоб зробити змістовнішим ваше обговорення, можете поставити одне або більше з наступних запитань:

  • Як у Господній спосіб пізнавати духовну істину? (Можете прочитати Учення і Завіти 88:118).

  • Що означає навчатися через віру? (Може бути корисним проглянути висловлювання Президента Рассела М. Нельсона в частині 2 підготовчого матеріалу). Ви також можете допомогти студентам сформулювати, наприклад, таку істину: Якщо ми прагнемо пізнати євангелію, діючи з вірою, наша віра в Ісуса Христа зросте).

  • Хто з людей, про яких сказано у Писаннях або з числа ваших знайомих, здобував знання, діючи з вірою? Знайдіть хвилинку і згадайте момент, коли ви дізналися щось про Ісуса Христа, тому що діяли з вірою. Що ви дізналися про Нього?

Ви можете дати студентам кілька хвилин, щоб подумати та записати те, що вони найбільше хочуть дізнатися про Спасителя з вивчення цього курсу і як вони можуть збільшити свою здатність навчатися від Нього. Запропонуйте їм записати їхні цілі. Шукайте можливості нагадувати студентам не забувати про свої цілі у наступні тижні.

Покращення нашого навчання і вивчення

Спілкуйтеся зі студентами поза класом. Щоб оцінити потреби студентів і надихнути їх на вивчення підготовчого матеріалу, ви можете знайти способи для спілкування з ними за допомогою текстових повідомлень. Ви можете скористатися ідеями з розділу “До наступного уроку” або придумати власне повідомлення.

До наступного уроку

Заохотьте студентів, щоб вони, готуючись до наступного уроку, зʼясували, чого навчають нас про Ісуса Христа Його різні імена і титули. Або ви можете запропонувати студентам поміркувати, чому ми називаємо Спасителя “живим Христом”.