Інститут
Урок 23 Матеріал для вчителя: Жити з надією, готуючись до Другого пришестя Ісуса Христа


“Урок 23 Матеріал для вчителя: Жити з надією, готуючись до Другого пришестя Ісуса Христа”, Ісус Христос і Його вічна євангелія. Матеріал для вчителя (2023)

“Урок 23 Матеріал для вчителя”, Ісус Христос і Його вічна євангелія. Матеріал для вчителя

Урок 23 Матеріал для вчителя

Жити з надією, готуючись до Другого пришестя Ісуса Христа

Ісус Христос “одного дня … повернеться на землю … [і] правитиме як Цар над царями і царюватиме як Господь над панами” (“Живий Христос: Свідчення апостолів,” ChurchofJesusChrist.org). На цьому уроці студенти будуть пояснювати, чому вони можуть з нетерпінням чекати на Друге пришестя Ісуса Христа. Вони також будуть розмірковувати, як можуть вони самі та інші люди підготуватися до повернення Спасителя та Його правління упродовж Тисячоліття.

Рекомендації для навчання

З Другого пришестя Спасителя розпочнеться Тисячоліття.

До того як студенти прийдуть у клас, ви можете написати на дошці: Деякі ознаки Другого пришестя Господа: христи неправдиві, неправдиві пророки, війни, чутки про війни, голод, пошесті, землетруси, беззаконня, спустошувальні хвороби, насильство та ознаки в небесах (див. Джозеф Сміт—Матвій 1:22–23, 28–30, 33; Учення і Завіти 45:26–27, 30–33, 40–42).

Щоб почати урок, розгляньте таку ситуацію:

Під час уроку в Недільній школі, темою якого були останні дні, у класі Евана склали список усіх тривожних ознак і умов, які передуватимуть Другому пришестю. Кілька присутніх на уроці прокоментували їх, сказавши наскільки все погано і що все буде тільки гірше. Виходячи з церкви, Еван почував себе дуже стурбованим і збентеженим.

  • Чи доводилось вам колись почувати себе так, як Еван?

  • Чого, можливо, не вистачало під час цього обговорення у класі?

Попросіть студентів проглянути Учення і Завіти 45:34–35, 38–39 та знайти Господню пораду тим, кого тривожать ознаки Його пришестя. Потім подумайте, які з наведених нижче запитань ви можете поставити, щоб допомогти студентам відчути більшу надію:

  • Яким є послання Спасителя учням, яких тривожать ознаки Його пришестя? (Студенти можуть назвати, наприклад, таку істину: Ознаки Господнього пришестя вказують на те, що Його Друге пришестя вже близько). Як ця істина може бути посланням надії?

  • Які події Відновлення є ознаками того, що Друге пришестя вже близько? (Ви можете переглянути приклади, які наведено у частині 1 підготовчого матеріалу. Можете також дописати ознаки до списку на дошці). Як розуміння цих ознак і подій впливає на те, як ви сприймаєте останні дні?

  • Чому важливо зосереджуватися на Ісусі Христі, коли ми говоримо про більш тривожні ознаки, які стосуються Другого пришестя? (Можна проглянути висловлювання старійшини Рональда А. Разбанда у частині 1 підготовчого матеріалу). Як зосередженість на Ісусі Христі впливала або як вона могла б вплинути на ваше сприйняття труднощів, що виникають в останні дні?

Нагадайте студентам, що з Другого пришестя розпочнеться тисячолітнє правління Спасителя, під час якого пануватимуть мир і праведність. Попросіть студентів проглянути Учення і Завіти 101:26–32, 35 і знайти, які умови існуватимуть під час Тисячоліття. Ви можете написати на дошці список того, що вони знайшли.

  • На які з цих умов ви найбільше чекаєте? Чому?

Можете показати наведене далі висловлювання старійшини Ніла Л. Андерсена:

Зображення
Старійшина Ніл Л. Андерсен

Коли я в уяві бачу повернення Христа, це викликає у мене ні з чим незрівнянне бажання говорити про Нього. … Та дивовижна подія залишиться у нашій душі назавжди. (Ніл Л. Андерсен, “Ми говоримо про Христа”, Ліягона, лист. 2020, с. 91)

Запропонуйте студентам уявляти собі, як буде відбуватися Друге пришестя Спасителя і що буде під час Тисячоліття. Коли вони уявлять це, попросіть їх записати їхні думки та почуття як відповідь на таке запитання:

  • Як роздуми про Друге пришестя Спасителя та Тисячоліття можуть допомогти вам жити з більшою надією та сильнішим відчуттям миру?

Ви можете попросити одного чи двох студентів прочитати класу, що вони написали.

Господь навчає нас, як підготуватися до Його Другого пришестя.

Запропонуйте студентам проглянути притчу про десять дів у Матвій 25:1–13 або подивитися відео “Ті, хто є мудрими” (часовий код з 0:00 до 5:46). Якщо потрібно, допоможіть студентам зрозуміти, що діви символізують членів Церкви (див. Даллін Х. Оукс “Підготовка до Другого пришестя”, Ліягона, трав. 2004, с. 8).

Покращення нашого навчання і вивчення

Довіряйте своїм студентам. Коли студенти працюють у малих групах, повірте в те, що вони здатні вести натхненні бесіди без вашого нагляду. Після обговорень у маленьких групах визначте, який рівень перевірки потрібен студентам. Наприклад, замість того, щоб студенти просто повторювали те, про що вони говорили, подумайте, як допомогти їм проводити обговорення у маленьких групах.

Щоб допомогти студентам глибоко задуматися про актуальність цієї притчі, ви можете запропонувати їм об’єднатися у маленькі групи для обговорення (по дві-три особи). Роздайте кожній групі роздатковий матеріал “Нерозумні діви” або “Розумні діви”. Скажіть студентам, що після обговорення вони об’єднаються з групою, яка обговорювала іншу тему, і поділяться між собою тим, про що вони дізналися.

Нерозумні діви

Ісус Христос і Його вічна євангелія. Матеріал для вчителя—Урок 23

  1. Разом обговоріть наведені далі запитання:

  2. Визначте один-два типові приклади того, як ми, члени Церкви, можемо вибрати бути схожими на нерозумних дів. Будьте готові навести свої приклади групі, яка обговорювала тему мудрих дів.

Нерозумні діви

Ісус Христос і Його вічна євангелія. Матеріал для вчителя—Урок 23

Зображення
роздатковий матеріал учителя

Мудрі діви

Ісус Христос і Його вічна євангелія. Матеріал для вчителя—Урок 23

  1. Разом обговоріть наведені далі запитання:

  2. Визначте один-два приклади того, як ми, члени Церкви, можемо вибрати бути схожими на мудрих дів, готуючись до Другого пришестя. Будьте готові навести ваші приклади групі, яка обговорювала тему нерозумних дів.

Мудрі діви

Ісус Христос і Його вічна євангелія. Матеріал для вчителя—Урок 23

Зображення
роздатковий матеріал учителя

Оскільки студенти мали достатньо часу для обговорення своїх тем, запропонуйте кожній групі об’єднатися з групою, яка обговорювала іншу тему, щоб навести приклади, які вони знайшли.

Давши студентам достатньо часу для завершення другого групового обговорення, ви можете запропонувати одному чи двом студентам поділитися тим, про що вони дізналися. Ви можете написати або показати якусь істину, сформульовану ними, наприклад таку: Я можу підготуватися до Другого пришестя Господа, зміцнюючи своє свідчення та взявши собі за провідника Святого Духа.

На завершення уроку дайте студентам трохи часу, щоб записати їхні думки та почуття стосовно того, як вони можуть найкраще підготувати себе та інших до Другого пришестя Ісуса Христа.

До наступного уроку

На цьому тижні ви можете розіслати студентам ось таке повідомлення або якесь своє: “Вивчаючи матеріал уроку 24 про Останній суд, подумайте, що ви можете зробити, аби ця подія стала славетним часом”.