Інститут
Урок 22 Матеріал для вчителя: Разом з Ісусом Христом брати участь у триваючому Відновленні


“Урок 22 Матеріал для вчителя: Разом з Ісусом Христом брати участь у триваючому Відновленні”, Ісус Христос і Його вічна євангелія. Матеріал для вчителя (2023)

“Урок 22 Матеріал для вчителя”, Ісус Христос і Його вічна євангелія. Матеріал для вчителя

Урок 22. Матеріал для вчителя

Разом з Ісусом Христом брати участь у триваючому Відновленні

Президент Рассел М. Нельсон свідчив: “Ми є свідками процесу відновлення. Якщо ви вважаєте, що Церкву повністю відновлено, то ви бачите лише початок. Є ще багато чого відновлювати” (“Latter-day Saint Prophet, Wife and Apostle Share Insights of Global Ministry”, Oct. 30, 2018, newsroom.ChurchofJesusChrist.org). На цьому уроці студенти визначать, що вони роблять або можуть робити, щоб брати участь у триваючому Відновленні. Вони також поміркують над тим, яку допомогу зможуть отримати від Спасителя, коли будуть виконувати Його роботу.

Рекомендації для навчання

Ісус Христос скеровує роботу у процесі триваючого Відновлення.

Покажіть наведене далі висловлювання Президента Нельсона: 

Зображення
Президент Рассел М. Нельсон

Де б ви не жили чи якими б не були ваші обставини, Господь Ісус Христос є вашим Спасителем, а Божий пророк, Джозеф Сміт, є вашим пророком. Він був висвячений наперед ще до заснування цієї землі, щоб бути пророком цього останнього розподілу, коли “нічого не буде приховано” від святих. Одкровення продовжують линути від Господа у цьому триваючому процесі Відновлення.

Що для вас означає те, що євангелію Ісуса Христа було відновлено на землі? (“Слухайте Його”, Ліягона, трав. 2020, сс. 88; курсив додано)

Запропонуйте кільком студентам відповісти на запитання Президента Нельсона і сказати, що Відновлення означає для них. Потім ви можете запитати:

  • Що для вас означає, що Відновлення є триваючим процесом?

Покращення нашого навчання і вивчення

Ставте уточнюючі запитання, які надихають на більш поглиблене вивчення теми. Коли студенти відповідають на запитання, діляться почуттями або пропонують ідеї, уважно слухайте, що вони говорять, і звертайте увагу на те, як вони це говорять. Визначте, чи може якесь уточнююче запитання допомогти студентам глибше задуматися, згадати свій особистий досвід або розібратися у почуттях свого серця. Уточнюючі запитання мають бути природними, а не вимушеними. Вони мають викликати бажання відповісти, а не змушувати до відповіді.

Пропонуйте студентам назвати приклади, що стосуються триваючого Відновлення. (Може бути корисним розглянути слова старійшини ЛеГранд Р. Кертіса мол. у частині 1 підготовчого матеріалу і назвати один чи два визначені вами приклади). Коли студенти будуть наводити свої приклади, ви можете поставити такі уточнюючі запитання:

  • Як [приклад студентів] допомогло вам чи комусь із ваших знайомих наблизитися до Ісуса Христа?

  • Як, на вашу думку, [приклад студентів] може допомогти нам підготуватися до Другого пришестя?

  • Як [приклад студентів] зміцнило ваше свідчення, що це—робота Господа?

Щоб допомогти студентам більше усвідомлювати важливість збирання Ізраїля у триваючому Відновленні, можете показати наведені далі слова Президента Нельсона: “Збирання [Ізраїля] є найважливішою справою сьогодні на землі” (Рассел М. Нельсон і Венді В. Нельсон, “Надія Ізраїля”, [всесвітній духовний вечір для молоді, 3 червня 2018 р.], додаток до журналів New Era та Ліягона, с. 8, HopeofIsrael.ChurchofJesusChrist.org).

Запропонуйте студентам проглянути за кілька хвилин частину 2 підготовчого матеріалу і знайти причини, чому збирання Ізраїля є настільки важливим. Потім ви можете запропонувати їм провести рольову гру з напарником або всім класом, під час якої вони будуть діяти в одній чи кількох з наведених нижче ситуаціях:

  • Поясніть класу семінарії, який відвідують старшокласники, важливість збирання Ізраїля.

  • Поділіться з кимось, хто сповідує іншу віру, як збирання Ізраїля може бути благословенням для всіх людей.

  • Поясніть, як ми можемо допомогти Господу збирати Ізраїль, члену Церкви, який не знає, як він може в цьому допомогти.

Після рольових ігор ви можете запропонувати комусь зі студентів прочитати вголос висловлювання президента Дітера Ф. Ухтдорфа, уміщені в частині 1 підготовчого матеріалу. Дайте студентам час, щоб записати їхні думки стосовно таких запитань:

  • Як би ви описали свої зусилля у просуванні Господньої роботи у триваючому Відновленні?

  • Який внесок ви могли б зробити тепер для просування Його роботи? (Можна проглянути висловлювання президента Бонні Х. Кордон у частині 2 підготовчого матеріалу).

Спаситель працює з нами, коли ми виконуємо Його роботу.

Можете описати таку ситуацію:

Марія отримала нове покликання у своєму приході і відчуває себе приголомшеною. Виходячи з офісу єпископа, вона каже собі: “Як я зможу служити в цьому покликанні? Я ж зовсім не підготовлена. Є інші, набагато здібніші. Можливо, мені слід попросити єпископа знайти когось іншого”.

  • Яку пораду ви б дали Марії?

Попросіть студентів проглянути Кн. Якова 5:70–72, Учення і Завіти 38:7 та Учення і Завіти 49:27 і знайти принцип, який би допоміг Марії. Студенти можуть визначити, наприклад, такий принцип: Коли ми виконуємо Господню роботу, Він—серед нас і працює з нами.

  • Як може допомогти Марії знання того, що Спаситель працює з нами? Як це знання може допомогти вам?

  • Чому важливо знати, що Батько був зі Спасителем під час Його земного священнослужіння? (Щоб допомогти студентам відповісти на це запитання, ви можете проглянути висловлювання старійшини Кіма Б. Кларка у частині 3 підготовчого матеріалу).

  • Коли ви відчували впевненість в тому, що Небесний Батько та Ісус Христос були з вами, коли ви виконували Їхню роботу?

Студенти могли б поміркувати над тим, що Спаситель завжди готовий працювати з ними, коли вони виконують Його роботу. Коли вони будуть міркувати про це, ви можете показати наведений далі список з позначеними позиціями і попросити студентів прочитати вибраний куплет для кожного гімну. Запропонуйте студентам записати їхні думки й почуття, які викличе в них те, що вони прочитають.

Наприкінці уроку ви можете попросити одного чи двох студентів поділитися досвідом, пов’язаним з такою істиною: Коли ми виконуємо Господню роботу, Він—серед нас і працює з нами.

До наступного уроку

За кілька днів до наступного уроку можете заохотити студентів вивчити підготовчий матеріал для уроку 23. Ви можете послати їм таке повідомлення: “Подивіться відео “Prepare for the Second Coming” (Підготуйтеся до Другого пришестя) (1:00) і подумайте, як вивчення матеріалу для уроку 23 може допомогти вам підготуватися до повернення Ісуса Христа”.