Інститут
Урок 3 Матеріал для вчителя: Довіра до Ісуса Христа, вибраного ще у доземному житті бути нашим Спасителем і Провідником


“Урок 3 Матеріал для вчителя: Довіра до Ісуса Христа, вибраного ще у доземному житті бути нашим Спасителем і Провідником”, Ісус Христос і Його вічна євангелія. Матеріал для вчителя (2023)

“Урок 3 Матеріал для вчителя”, Ісус Христос і Його вічна євангелія. Матеріал для вчителя

Урок 3 Матеріал для вчителя

Довіра до Ісуса Христа, вибраного ще у доземному житті бути нашим Спасителем і Провідником

У доземному житті Небесний Батько навчав нас про Свій план спасіння. Там у нас була можливість виявити підтримку Його плану і підтримати Ісуса Христа як нашого Спасителя. На цьому уроці студенти визначать, чому ми виявили довіру Ісусу Христу, щоб Він був нашим Спасителем і Провідником у доземному житті. Студенти також обміркують, як вистояти разом з Ним у їхній тривалій боротьбі проти Сатани та його сил у цьому житті.

Рекомендації для навчання

Покращення нашого навчання і вивчення

Перевіряйте, що засвоїли студенти. Віру студентів можна зміцнити, якщо їм буде надано можливість поділитися тим, як вони були благословенні, діючи за запрошеннями, отриманими на попередньому уроці. За скеруванням Святого Духа знаходьте можливості прослідкувати, як студенти застосовують вивчене ними.

Ісус Христос від самого початку був обраний стати нашим Спасителем і Викупителем.

Виділіть класу кілька хвилин, щоб визначити істини, які були відкриті про наше доземне життя. (Якщо потрібно, запропонуйте студентам вибрати для розгляду частину 1 або 2 підготовчого матеріалу і зробити стислий їх огляд. Студенти можуть визначити одну або кілька з таких істин: На Великій нараді Небесний Батько представив Свій план спасіння, щоб ми могли повернутися в Його присутність і стати подібними до Нього. Готовність Ісуса Христа бути нашим Спасителем була важливою для успішного здійснення плану Батька. У доземному житті Ісус Христос був найвеличнішим і найрозумнішим з усіх дітей Небесного Батька).

У ході обговорення в класі можете вирішити, які з наведених далі запитань ви могли б поставити, оскільки вони були б найбільш актуальними для ваших студентів. (Примітка: Щоб сприяти процесу навернення, було б краще ставити менше запитань і глибше обговорювати певні теми, а не намагатися ставити всі запропоновані запитання).

  • Як знання про план спасіння може благословити людину, яка відчуває, що її життя позбавлене сенсу чи мети? (Ви можете проглянути висловлювання старійшини Роберта Д. Хейлза у частині 1 підготовчого матеріалу). Як знання про план спасіння допомогло вам у важкі часи?

  • Чому в плані Небесного Батька потрібен Спаситель? (Див. частину 1 підготовчого матеріалу).

  • Розмірковуючи про особисту ціну, яку Ісус Христос заплатив, щоб спокутати наші гріхи, що ви думаєте про Його готовність стати нашим Спасителем і які у вас виникають почуття до Нього? (Див. Мойсей 4:2).

  • Що Авраам дізнався про унікальний статус Ісуса Христа в доземному житті? (Може бути корисно основуватися на істинах, яких навчають в частині 2 підготовчого матеріалу). Як знання про доземну велич Ісуса Христа може допомогти вам довіритися Йому, коли у вас в житті виникають якість проблеми?

Щоб завершити цю частину уроку, ви можете попросити студентів уявити себе присутніми на Великій нараді, коли Небесний Батько представляв план спасіння і Ісуса Христа було вибрано бути нашим Спасителем. Можете запросити одного чи двох студентів поділитися їхніми думками й почуттями.

З допомогою Ісуса Христа ми можемо виграти битву із Сатаною та його послідовниками.

Покажіть супровідну ілюстрацію, де зображено Війну на Небесах. Запропонуйте студентам розповісти, чим зображене на цій ілюстрації може відрізнятися від того, що ми знаємо з сучасного одкровення про Війну на Небесах. (Запропонуйте студентам основуватися на написаному в Мойсей 4:1–4, Обʼявленні 12:7–11 та висловлюванні Президента Гордона Б. Хінклі у частині 3 підготовчого матеріалу).

Зображення
“St. Michael, the Archangel” [Архангел Михаїл], художник Густав Доре

Коли студенти ділитимуться своїми думками, ви можете поставити наступні запитання:

  • Чому збунтувався Сатана? Якою була його тактика під час Війни на Небесах? (Див. Мойсей 4:1, 3–4; Обʼявлення 12:7–9). Як Сатана дотримується цієї тактики в наші дні?

  • Відповідно до написаного в Обʼявленні 12:11, як ми у доземному житті перемогли у битві проти Сатани та його послідовників? (Ви також можете попросити студентів проглянути ще й висловлювання брата Ахмада С. Корбітта у підготовчому матеріалі. Допоможіть студентам визначити вказану далі істину та записати її на дошці: Як і в доземному житті, ми можемо подолати силу Сатани вірою у Спокуту Спасителя і нашим свідченням про Нього).

  • Як ваше свідчення про Ісуса Христа та Його Спокуту допомогло вам у боротьбі проти Сатани та його спокус? Що ви можете зробити, аби більше вірити, що Спаситель здатний допомогти нам подолати силу Сатани?

На завершення уроку ви можете показати та прочитати вголос наведене далі висловлювання старійшини Йорга Клебінгата, сімдесятника:

Зображення
Старійшина Йорг Клебінгат

[Під час Війни на Небесах] ті з нас, хто були озброєні вірою в майбутню Спокуту Ісуса Христа, спиралися на свідчення про Його божественну роль, володіли духовним знанням і мужністю, щоб застосовувати це знання для захисту Його священного імені, боролися на передових позиціях цієї словесної війни. Іван навчав, що ті доблесні духи, а також інші, здолали Люцифера “кров’ю Агнця та словом свого засвідчення (Об’явлення 12:11; курсив додано).

Так, завдяки обіцяному Спасителю і крові, яка мала пролитися в Гефсиманії та на Голгофі, доземну війну було виграно. Але наша доземна мужність і свідчення, наше бажання пояснити, аргументувати та переконати інших духів також допомогли зупинити безперешкодне розповсюдження потоку обману!

Успішно завершивши доземне стажування, ми, ставши на Його захист, стали свідками Його святого імені. Дійсно, перевіривши нас у битві і тим самим впевнившись у [вірності] наших сердець і нашій мужності, Господь згодом сказав про нас—членів дому Ізраїля—“Ви свідки Мої” (Ісая 43:10). Спитаймо себе: Чи це твердження все ще вірне для нас сьогодні? (Йорг Клебінгат, “Захист віри”, Ліягона, вер. 2017, сс. 49–50)

Запропонуйте студентам поміркувати над цим висловлюванням старійшини Клебінгата і визначити, що вони можуть робити, аби вистояти з Ісусом Христом у наш час. Ви можете попросити студентів записати свої думки і враження.

До наступного уроку

Протягом тижня ви можете надіслати студентам таке запрошення: Читаючи підготовчий матеріал до уроку 4 і розмірковуючи про чудеса Сотворіння, ви можете надіслати мені або принести до класу зображення Божих творінь, які вас особливо надихають.