Інститут
Урок 5 Матеріал для вчителя: Стати завітним Господнім народом


“Урок 5 Матеріал для вчителя: Стати завітним Господнім народом”, Ісус Христос і Його вічна євангелія. Матеріал для вчителя (2023)

“Урок 5 Матеріал для вчителя”, Ісус Христос і Його вічна євангелія. Матеріал для вчителя

Урок 5 Матеріал для вчителя

Стати завітним Господнім народом

Президент Рассел М. Нельсон навчав, що укладання завітів з Ісусом Христом і дотримання їх “відкриє двері всім духовним благословенням і привілеям” усім людям (“Разом уперед”, Ліягона, квіт. 2018, с. 7). На цьому уроці студентам буде дано можливість поділитися думками про те, як укладання євангельських завітів з Єговою та дотримання їх може благословити їхнє життя і що вони можуть робити, щоб ретельніше виконувати своє зобовʼязання—віддано рухатися шляхом завітів.

Рекомендації для навчання

Ісус Христос відкрив, що Він—Єгова, Бог Старого Завіту.

Покращення нашого навчання і вивчення

Памʼятайте про важливість контексту. Значення уривка з Писань великою мірою визначається його контекстом. Якщо студенти розуміють контекст уривка з Писань, то це допоможе їм краще зрозуміти його зміст, зокрема й намір натхненних авторів.

Покажіть таку цитату з Писань: “Поправді, поправді кажу вам: Перш, ніж був Авраам, Я є” (Іван 8:58). Нагадайте студентам, що Ісус проголосив це після того, як книжники і фарисеї відмовилися сприймати Його твердження про те, що Він є Світлом для світу і що Він виконує роботу Свого Батька. Вони вимагали, аби Він сказав, Хто Він є насправді (див. Іван 8:25). Обговоріть такі питання:

  • Чому ця заява Спасителя викликала у книжників і фарисеїв такий спротив, що вони намагалися закидати Його камінням? (Можливо, варто буде розглянути контекст для написаного у Вихід 3, а потім прочитати вірші 13–14 цього розділу і висловлювання старійшини Брюса Р. Мак-Конкі у частині 1 підготовчого матеріалу. Допоможіть студентам визначити істину, на зразок такої: Ісус Христос був Єговою, Богом Старого Завіту і великим Я Є.)

  • Чого імена Єгова та Я Є навчають нас про природу Ісуса Христа? (Коли студенти будуть ділитися тим, про що вони дізналися з розділу 1 підготовчого матеріалу, ви можете написати на дошці такі слова: незмінний, вічний і Той, Який існує незалежно). Як знання про те, що Ісус Христос є незмінним, вічним і Тим, Який існує незалежно, допомагає вам довіряти Йому?

Ви можете запропонувати кільком студентам розказати, чому вони довіряють Господу.

Єгова запрошує нас укласти священні завіти і дотримуватися їх.

Ви можете запитати:

  • Чому ми впевнені в завітах, які укладаємо з Господом? (Під час обговорення переконайтеся, що студенти розуміють визначення завіту, яке знаходиться у частині 2 підготовчого матеріалу).

Аби допомогти студентам глибше розібратися в тому, чому так важливо для нашої вічної долі укласти завіти з Господом і дотримуватися їх, ви можете обговорити наведений далі сценарій.

Ваш друг Джим прийняв запрошення охриститися. Однак побувавши у храмі під час проведення дня відкритих дверей, він засумнівався. Він довіряється вам: “Під час дня відкритих дверей храму, а храм справді—чудовий, я дізнався: якщо ви хочете відвідувати храм, то маєте укласти навіть більше завітів, ніж під час хрищення. Усіх цих зобовʼязань надто багато для мене”.

Попросіть, щоб одна половина класу уважно прочитала висловлювання старійшини Д. Тодда Крістофферсона в частині 2 підготовчого матеріалу і знайшла, які благословення приходять, якщо ми йдемо шляхом завітів. Попросіть іншу половину класу уважно прочитати Авраам 2:8–11 і знайти, які обіцяно благословення за дотримання Авраамового завіту.

Відведіть студентам час для цього завдання, а потім можете дати в пару кожному студенту того, хто вивчав інший текст, і попросити їх розповісти, як істини, про які вони дізналися, можуть допомогти Джиму змінити його погляд на завіти.

Аби допомогти студентам відчути істину і важливість євангельських завітів, ви можете обговорити одне чи більше запитань, які наведено далі:

  • Чому, на вашу думку, Ісус Христос просить нас укласти завіти, щоб отримати Його найбільші благословення? Як ваше життя було благословенне завдяки укладанню і дотриманню завітів?

  • Який зв’язок між Авраамовим завітом і святим храмом? (Ви можете прочитати висловлювання Президента Нельсона у розділі 2 і допомогти студентам зрозуміти, що тільки завдяки храму ми можемо одержати дар вічного життя, який є найвищим благословенням за Авраамовим завітом. Потім ви можете запросити студентів розповісти, як вони були чи могли б бути благословенними завдяки укладанню храмових завітів та дотриманню їх. Або ж ви можете послухати свідчення Президента Нельсона про Авраамовий завіт у відео “Special Witness—President Nelson” (Особливий свідок—Президент Нельсон) [3:28] і запросити студентів розказати, що вони відчували, більше дізнаючись про Авраамів завіт).

Потім ви можете дати студентам час, щоб вони написали, яке благословення вони хочуть отримати і що вони можуть зробити, аби отримати це благословення. (Після того як студенти запишуть свої думки, ви можете прочитати, що пообіцяв старійшина Джеффрі Р. Холланд, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів: “Деякі благословення приходять відразу, деякі пізніше, деякі ми не отримаємо аж до того часу, поки ми не потрапимо на небеса; але для тих, хто приймає євангелію Ісуса Христа, вони приходять” [“Первосвященник майбутнього доброго”, Ліягона, січ. 2000, с.38]).

До наступного уроку

До наступного уроку можете надіслати студентам таке повідомлення: Хочете знати, чого ягня, одвірки, опрісноки, трави та посох можуть навчити вас про Ісуса Христа? Для цього вивчіть підготовчий матеріал для уроку 6.