Інститут
Урок 28 Підготовчий матеріал для уроку: Бути свідками Ісуса Христа


“Урок 28 Підготовчий матеріал для уроку: Бути свідками Ісуса Христа”, Ісус Христос і Його вічна євангелія. Матеріал для вчителя (2023)

“Урок 28 Підготовчий матеріал для уроку”, Ісус Христос і Його вічна євангелія. Матеріал для вчителя

Зображення
“Божественний Викупитель”, художник Саймон Дьюї

Урок 28 Підготовчий матеріал для уроку

Бути свідками Ісуса Христа

Як ваша участь у вивченні цього курсу вплинула на ваше свідчення про Ісуса Христа? Що ви дізналися від Святого Духа, коли діяли з вірою, вивчаючи підготовчий матеріал, беручи участь в обговореннях на уроках та відповідаючи на духовні підказки? Готуючись до свого останнього уроку, подумайте над тим, що для вас означає бути свідком Ісуса Христа (див. Мосія 18:9).

Частина 1

Як мені зміцнити своє свідчення про Спасителя?

Роздумуючи над своїм свідченням про Ісуса Христа, памʼятайте: кожний з нас набуває свідчення по-своєму. Президент Дітер Ф. Ухтдорф, у той час другий радник у Першому Президентстві, навчав:

Зображення
Президент Дітер Ф. Ухтдорф

Є деякі члени Церкви, свідчення яких є безсумнівним і яке яскраво палає всередині них. Інші ж все ще прагнуть знайти його для себе. Церква є домівкою для об’єднання всіх людей, незалежно від глибини або висоти нашого свідчення. (“Отримання свідчення щодо світла й істинності”, Ліягона, лист. 2014, с. 22)

Якщо ви не впевнені у своєму свідченні про Спасителя або відчуваєте, що воно не дуже міцне, памʼятайте, що “свідчення зростає поступово завдяки досвіду. Ніхто не отримує повного свідчення відразу” (Gospel Topics, “Testimony,” topics.ChurchofJesusChrist.org).

Згадаймо приклад Алми молодшого. У молодості Алма прагнув знищити Господню Церкву. Після того як йому явився ангел, він покаявся і вирішив йти за Ісусом Христом (див. Мосія 27:8–24). І хоч поява ангела дійсно вплинула на Алму, усе ж не вона була основним джерелом його свідчення. З часом Алма, навчаючи людей у землі Зарагемлі, розповів, як він здобув своє свідчення про Ісуса Христа.

Зображення
піктограма, вивчайте

Вивчайте, готуючись до уроку

Прочитайте Алма 5:46–48 і знайдіть, що було джерелом свідчення Алми.

Зображення
Алма молодший молиться

Роздумуючи про своє свідчення, знаходьте радість у знанні про Спасителя, в надії, яку покладаєте на Нього, та у вірі в Нього. Потім з молитвою обміркуйте, що ви можете робити, щоб будувати на цьому фундаменті, аж поки ваше свідчення не стане надійним. Старійшина Ухтдорф навчав:

Зображення
Старійшина Дітер Ф. Ухтдорф

Джерело цього впевненого знання і твердої переконаності є божественне одкровення, “бо засвідчення Ісусове,—то дух пророцтва” (Об’явлення 19:10).

Ми отримуємо це свідчення, коли Святий Дух говорить з тим духом, який живе в нас. Ми отримаємо спокійну й непохитну впевненість, яка буде джерелом нашого свідчення і переконаності—незалежно від нашої національної культури, раси, мови або економічного становища. Ці спонукання Духа, а не сама лише людська логіка, будуть істинною основою, на якій буде зростати наше свідчення.

Серцевиною нашого свідчення завжди буде віра в Ісуса Христа і Його божественну місію, а також знання про Нього, про Того, Хто в Писаннях каже про Себе: “Я дорога, і правда, і життя” (Іван 14:6). (“Сила особистого свідчення”, Ліягона, лист. 2006, с. 38)

Зображення
молода людина тримає ілюстрацію із зображенням Спасителя
Зображення
піктограма, обговорюйте

Обговоріть, готуючись до уроку

Обговоріть з кимось, хто вірить в Ісуса Христа, як кожний з вас набув своє свідчення про Спасителя. Якщо ви відчуваєте у своєму серці невпевненість стосовно того, у що вірите, зосередьтеся на тому, що ви хочете знати про Спасителя, і обговоріть, як це просте бажання може привести до більшої віри та сильнішого свідчення (див. Алма 32:27–28).

Частина 2

Як моє свідчення про Ісуса Христа може бути благословенням для інших людей?

Подумайте про своє свідчення про Ісуса Христа. Чи знають ваші друзі, сімʼя та інші, з ким ви спілкуєтеся, що ви відчуваєте до Нього? Чи готові ви відповісти на запитання про Спасителя з вірою та свідченням? (див. 1 Петра 3:15). Ви запрошували інших людей прийти й самим дізнатися про Ісуса Христа? (див. Іван 1:39).

Зображення
дві молоді дорослі жінки розмовляють

Розмірковуючи над тим, як ваше свідчення про Ісуса Христа може вплинути на інших, можете прислухатися до поради старійшини Ніла Л. Андерсена, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів:

Зображення
Старійшина Ніл Л. Андерсен

Будьмо більш відкритими, більш налаштованими на те, щоб говорити про Христа з тими, хто нас оточує. Президент Рассел М. Нельсон навчав: “Справжні учні Ісуса Христа готові виділятися, говорити і відрізнятися від людей світу. …

Тож давайте з добротою свідчити про свою віру в Христа. Якщо хтось розповідає про проблему, яку він чи вона має у своєму особистому житті, ми можемо сказати: “Іване, Маріє, ти знаєш, що я вірю в Ісуса Христа. Я розмірковував/ла про сказані Ним слова, які можуть тобі допомогти”.

Будьте більш відкритими у соціальних медіа, розповідаючи про те, як ви покладаєте довіру на Христа. …

Дехто з наших побратимів-християн іноді не має належного розуміння того, у що ми віримо і якими є мотиви наших дій. Давайте щиро радіти, що ми розділяємо віру в Ісуса Христа і в Новий Завіт, який усі ми любимо. …

Оскільки світ говорить про Ісуса Христа все менше, давайте говорити про Нього більше. Якщо ми відкрито заявляємо про те, що є Його послідовниками, багато людей будуть готові слухати. Якщо ми ділимося світлом, яке отримали від Нього, Його світло і Його дивовижна спасительна сила буде сяяти людям, які бажають відкрити свої серця. (“Ми говоримо про Христа”, Ліягона, лист. 2020, с. 90)

Зображення
доросла молодь розмовляє в колі
Зображення
піктограма, записуйте

Записуйте свої думки

Виберіть одну із запропонованих далі ідей, що допоможе вам подумати й оцінити, як ваше свідчення про Ісуса Христа і Його вічну євангелію зросло завдяки навчанню за цим курсом. Приходьте на урок, підготовленими поділитися своїм досвідом.

  • Прочитайте “Живий Христос: Свідчення апостолів” (на сайті ChurchofJesusChrist.org) і поміркуйте, наскільки зросло ваше свідчення про Спасителя. Запишіть своє свідчення про Ісуса Христа чи ваші думки або почуття, які Він викликає у вас.

  • Якщо ви вивчили напамʼять проголошення “Живий Христос”, то напишіть, як це позначилося на вашому розумінні того, Хто Такий Спаситель, і свідченні про Нього.

  • Прочитайте 3 Нефій 27:13–21 і поміркуйте над тим, що для вас означає Господня євангелія. Запишіть, як старання жити за Його євангелією змінило ваше життя.

  • Прогляньте зміст цього посібника та визначте урок, який справив на вас найбільше враження. Прогляньте підготовчий матеріал для того уроку і запишіть, чому він так багато змінив у вашому житті.

  • Подумайте про те, наскільки ви стали більш схожими на Спасителя завдяки тому, що відчули і про що дізналися під час цього курсу. Запишіть про зміни, які ви помітили у своєму житті.

  • Виберіть один або кілька уривків з Писань про Ісуса Христа, які розширили ваше розуміння того, Хто Він є, та зміцнили свідчення про Нього. Запишіть, що ви дізналися з цих уривків з Писань і як це змінило ваше життя.

  • Виберіть гімн або пісню про Спасителя, які передають ваше свідчення про Нього. Запишіть думки та почуття, які цей гімн чи пісня викликає у вашому розумі та серці.

  • Напишіть лист, висловлюючи подяку Спасителю. Запишіть свої думки про Його життя і про те, Ким Він є для вас. Якщо ви вмієте малювати, то передайте на малюнку свої почуття до Спасителя і покажіть цей малюнок класу.