Інститут
Урок 26 Матеріал для вчителя: Після випробування вашої віри


“Урок 26 Матеріал для вчителя: Після випробування вашої віри”, Вчення і доктрина Книги Мормона. Матеріал для вчителя (2021)

“Урок 26 Матеріал для вчителя”, Вчення і доктрина Книги Мормона. Матеріал для вчителя

Урок 26 Матеріал для вчителя

Після випробування вашої віри

У Книзі Мормона написано про приклади багатьох людей, які у часи випробувань діяли з вірою в Ісуса Христа й отримали свідчення, що зміцнили їхню віру. Цей урок дасть студентам можливість пояснити, чому виявлення віри в Ісуса Христа передує отриманню духовного свідчення, і визначити, як вони можуть діяти з більшою вірою в Нього, коли до них приходять випробування. Студенти також будуть міркувати над тим, що вони, натхненні вірою, можуть робити, щоб набути чи поглибити своє свідчення про Книгу Мормона.

Рекомендації для навчання

Покращення нашого навчання і вивчення

Діліться правдивими історіями і розповідями. Щоб збільшити інтерес студентів до навчання, ви можете ділитися правдивими історіями чи розповідями з життя пророків, історії Церкви, виступів на генеральних конференціях, церковних журналів чи вашого власного життя або ж пропонувати студентам ділитися їхнім досвідом. Такі історії можуть ілюструвати євангельські принципи і допомагати студентам відчути їхню істинність та важливість.

Мороній навчає, як важливо діяти з вірою.

Покажіть наведені далі слова старійшини Д. Тодда Крістофферсона, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів (ви можете нагадати, що студенти читали про цей випадок у частині 1 підготовчого матеріалу):

Зображення
Старійшина Д. Тодд Крістофферсон

“Колись, до того як мене було покликано генеральним авторитетом, я зазнав особистих фінансових труднощів, які тривали кілька років. Інколи ця проблема загрожувала моєму особистому і сімейному благополуччю, і я думав, що ми можемо зазнати фінансового краху. Я молився, щоб якесь чудесне втручання врятувало нас. І хоча я молився про це багато разів з великою щирістю і палким бажанням, відповідь в кінці була—“Ні”. (“Сподіватися на Бога кожного дня”, Ліягона, лют. 2015, сс. 48–51)

  • Як може подібний досвід випробувати чиюсь віру в Ісуса Христа?

  • Які ще є реальні приклади того, як може бути випробувана чи перевірена віра людей?

Попросіть студентів проглянути вчення Моронія стосовно віри в Етер 12:3–7, 12, 18 і поставте їм такі запитання:

  • Чого ми можемо навчитися від Етера і Моронія про виявлення віри? (Серед інших істин студенти можуть назвати, наприклад, таку: Ми не отримаємо духовного свідчення, поки не буде випробувана наша віра).

  • Чому, на вашу думку, від нас очікується, щоб ми діяли з вірою до того, як отримаємо духовне свідчення від Бога?

  • Які благословення ми отримуємо, якщо під час своїх випробувань залишаємося вірними Ісусу Христу? (Ви можете проглянути слова старійшини Крістофферсона у частині 1 підготовчого матеріалу).

Попросіть студентів згадати приклади людей з Книги Мормона, які під час випробувань чи спротиву діяли з вірою в Ісуса Христа. Якщо потрібно, дайте їм кілька хвилин, щоб продивитися розповіді про згаданих ними людей. (Студенти, які виконали навчальне завдання у частині 2 підготовчого матеріалу, можуть проглянути те, що вони вже вивчали).

Після того як пройде достатньо часу, поділіть клас на маленькі групи, щоб обговорити вказані далі запитання (нагадайте студентам, що вони відповідали на подібні запитання у частині 2 підготовчого матеріалу):

  1. Як та людина чи той народ виявляли віру в Ісуса Христа? Які благословення і яку божественну силу дав їм Господь після того, як вони виявили віру в Нього? (Може бути корисним зазначити, що деякі благословення прийдуть тільки у наступному житті).

  2. Про які принципи або дії ви можете дізнатися з цієї розповіді? Як ви можете застосовувати їх у своєму житті?

Ви також можете запропонувати студентам поміркувати над принципами, які вони обговорювали, і записати їхні особисті думки про ці принципи і те, як вони їх розуміють.

Мороній запрошує читачів прагнути свідчення про Книгу Мормона.

Розкажіть про таку ситуацію:

Уявіть, що ви тільки-но дали близькому другу Книгу Мормона і свідчили, що вона істинна. У відповідь ваш друг каже: “Дякую за неї. Я чув безліч різних відгуків про Книгу Мормона. Дехто навіть застерігав мене, щоб я не читав її, бо в ній повно брехні”.

  • Як би ви відповіли на занепокоєння вашого друга стосовно Книги Мормона?

  • Як би ви могли застосувати вчення з Етер 12:6 у цій ситуації?

Попросіть когось зі студентів прочитати вголос Мороній 10:3–5. Попросіть клас слідкувати за текстом і дізнатися, як ми можемо набути свідчення про Книгу Мормона.

  • Що нам слід робити, якщо ми хочемо набути свідчення про Книгу Мормона? (Студенти можуть назвати наведений далі принцип або подібний до нього: Щоб набути свідчення про Книгу Мормона, нам слід памʼятати і думати про Господню милість, коли ми читаємо цю книгу, а потім щиро, зі справжнім наміром та вірою в Ісуса Христа, запитати Бога, чи вона істинна).

  • Як прийняття Моронієвого запрошення вказує на те, що ми вчимося діяти з вірою? (Для студентів може бути корисним проглянути слова старійшини Джина Р. Кука в частині 3 підготовчого матеріалу).

Нагадайте студентам, що в частині 3 підготовчого матеріалу їм було запропоновано подумати над їхнім досвідом набуття духовного свідчення про те, що Книга Мормона є істинною, і написати про це. Запросіть кількох студентів розповісти, яким був їхній досвід і чого вони навчилися, коли прагнули й отримали духовне свідчення про Книгу Мормона.

Можете навести вказані далі слова президента Генрі Б. Айрінга, з Першого Президентства, про обіцяння Моронія:.

Зображення
Президент Генрі Б. Айрінг

“Сподіваюсь, що всі ви особисто перевірили це обіцяння або зробите це невдовзі. Можливо, відповідь, яку ви отримаєте, не буде поодинокою і яскравою духовною подією. Відповідь, отримана мною спочатку, була ледь відчутною. Але щоразу, читаючи Книгу Мормона і молячись про неї, я відчував відповідь все сильніше й сильніше.

Я не покладався на те, що сталося у минулому. Щоб зберегти своє живе свідчення про Книгу Мормона, я часто отримував те, що обіцяв Мороній. Я не вважаю, що це благословення мати свідчення є даром, на який я маю постійне право”. (“ Живе свідчення”, Ensign або Ліягона, трав. 2011, с. 127)

  • Що ви можете робити або що ви могли б робити, аби зміцнити ваше свідчення про Книгу Мормона?

До наступного уроку

Попросіть студентів поміркувати над тим, яким би було їхнє життя, якби вони не мали віри, надії або милосердя. Запропонуйте студентам, щоб вони, готуючись до наступного уроку, подумали, що вони можуть робити, аби повніше набути цих Христових якостей у своєму житті.