Інститут
Урок 1 Матеріал для вчителя: Книга Мормона—ще одне свідчення про Ісуса Христа


“Урок 1 Матеріал для вчителя: Книга Мормона—ще одне свідчення про Ісуса Христа”, Вчення і доктрина Книги Мормона. Матеріал для вчителя (2021)

“Урок 1 Матеріал для вчителя”, Вчення і доктрина Книги Мормона. Матеріал для вчителя

Урок 1 Матеріал для вчителя

Книга Мормона—ще одне свідчення про Ісуса Христа

Єпископ Джеральд Коссе, Верховний єпископ, свідчив: “Ключове послання Книги Мормона—це відновлення істинного знання про головну роль Ісуса Христа у спасінні та піднесенні людства” (“Могутнє свідчення про живого Христа”, Ліягона, трав. 2020, с. 39).

Книга Мормона переконує нас вірити в Ісуса Христа та надихає чинити добро. Завдяки цьому уроку студенти визначать, які важливі благословення вони можуть отримати, вивчаючи Книгу Мормона, пояснять, що можуть зробити, аби наближатися до Ісуса Христа, і планувати, як їм стати більш старанними учнями.

Примітка: Якщо можливо, зв’яжіться зі студентами, які зареєструвалися для вивчення цього курсу, до їхнього першого уроку і запропонуйте прочитати підготовчий матеріал для першого уроку до заняття у класі. На початку першого уроку переконайтеся, що всі інші студенти мають підготовчий матеріал для уроку 1. Використовуйте підготовчий матеріал під час обговорення у класі, щоб студенти могли бачити з самого початку, як їм корисно готуватися до уроку і збагачувати свій досвід під час уроку.

Рекомендації для навчання

Книга Мормона змінить ваше життя.

Привітавши студентів та швидко познайомившись з ними, переконайтеся, що у них є доступ до підготовчого матеріалу для цього уроку. Після цього покажіть і прочитайте наведене далі висловлювання Президента Рассела М. Нельсона:

Зображення
Президент Рассел М. Нельсон

“Коли дитя Бога прагне дізнатися більше про Нього і Його Улюбленого Сина, відбувається щось надзвичайне. Ніде ці істини не викладені більш ясно і сильно, як у Книзі Мормона. …

Регулярне занурення в істини Книги Мормона може змінити усе життя”. (“Книга Мормона: яким би було ваше життя без неї?Ліягона, лист. 2017, сс. 61, 62)

  • Що ви дізналися про послання Книги Мормона зі слів Президента Нельсона? (Коли студенти будуть відповідати, ви можете записати на дошці, наприклад, такі істини: Вивчення Книги Мормона допоможе мені більше дізнатися про Небесного Батька та Ісуса Христа. Вона змінить моє життя).

Ви можете поділитися своїм свідченням про те, як Книга Мормона вплинула на ваше знання про Небесного Батька та Ісуса Христа і стосунки з Ними.

Попросіть студентів продивитися свідчення Президента Нельсона у частині 1 підготовчого матеріалу і сказати, які його слова про Книгу Мормона є найважливішими для них саме тепер.

Книга Мормона свідчить про Ісуса Христа.

Поясніть, що Книга Мормона була здебільшого написана чотирма основними авторами: Нефієм, Яковом, Мормоном та Моронієм. Покажіть або роздайте наведену далі таблицю. Потім запропонуйте, щоб студенти усім класом або в парах прочитали уривки з другого стовпчика, що під заголовком “Досвід”, шукаючи, що підготувало кожного з цих авторів бути свідком Ісуса Христа.

Основні автори Книги Мормона

Вчення і доктрина Книги Мормона. Матеріал для вчителя—Урок 1

Автор

Досвід

Мета

Мета

Автор

  1. Нефій

Досвід

2 Нефій 11:2

Мета

2 Нефій 25:26

Автор

  1. Яків

Досвід

2 Нефій 11:3

Мета

Кн. Якова 1:7–8

Автор

  1. Мормон

Досвід

Moрмон 1:15

Мета

Мормон 3:20–22

Автор

  1. Мороній

Досвід

Етер 12:38–39

Мета

Етер 12:41

Основні автори Книги Мормона

Зображення
роздатковий матеріал

Дайте студентам достатньо часу, а потім запропонуйте поділитися тим, що вони дізналися з цих уривків.

  • Уявіть, що ви розмовляєте з кимось зі своїх знайомих, хто бачив Ісуса Христа і розмовляв з Ним. Опишіть, як би ви слухали слова цієї людини й реагували на них. Знаючи те, що вам відомо про Нефія, Якова, Мормона і Моронія, як би ви могли читати і вивчати Книгу Мормона інакше, ніж інші книги?

Попросіть студентів подумки прочитати на свій вибір уривок з третього стовпчика, що під заголовком “Мета”, і знайти одну чи більше причин, з яких автор написав своє послання. Коли пройде достатньо часу, запропонуйте їм поділитися знайденим.

Прочитайте разом 2 Нефій 33:10 і знайдіть як слова пророків у Книзі Мормона можуть благословити і змінити ваше життя.

  • Що ви дізналися від Нефія про мету, задля якої він вів свій літопис? (Студенти можуть визначити істину, подібну до наступної: Послання Книги Мормона переконує нас вірити в Господа Ісуса Христа і чинити добро).

  • Як Книга Мормона допомогла вам чинити добро і вірити в Ісуса Христа?

Дайте студентам час подумати над тим, як вони можуть у своєму вивченні Книги Мормона більше зосереджуватися на Христі. Ви можете запросити кількох студентів поділитися їхніми думками.

Підготовчий матеріал для уроку сприяє навчанню.

Покращення нашого навчання і вивчення

На ваших студентах лежить відповідальність готуватися до уроків. Знайдіть способи, як заохотити студентів опрацьовувати підготовчий матеріал для наступного уроку. Потім на уроці використовуйте те, про що вони дізналися, готуючись до уроку. Це буде надихати студентів більш відповідально ставитися до свого навчання. Протягом цього курсу давайте студентам нагоди ділитися тим, як підготовчий матеріал поглибив їхнє особисте вивчення Книги Мормона і сприяв їхньому навчанню в класі.

Оскільки це перший урок і багато хто зі студентів може й не мали можливості опрацювати підготовчий матеріал до уроку, ви можете разом прочитати частину 3 підготовчого матеріалу для цього уроку і запитати:

  • Що ви дізналися про підготовку до духовного навчання зі слів Спасителя у 3 Нефій 17:3?

  • Як саме ми можемо підготувати свій розум і серце до навчання на цьому уроці?

  • Як може читання до уроку підготовчого матеріалу, зокрема призначених уривків з Книги Мормона, збільшити вашу здатність навчатися одне від одного і від Святого Духа під час уроку? (Було б корисно попросити студентів звернути увагу на те, як запрошення вивчати, роздумувати, записувати або обговорювати, що містяться у підготовчому матеріалі для уроку, можуть допомогти їм поглибити самостійне навчання, а також покращити їхнє навчання у класі).

Попросіть студентів проглянути або виконати завдання “Записуйте свої думки” у частині 3 підготовчого матеріалу.

Можете запропонувати студентам виконати завдання “Поділіться зі своїм вчителем”, що знаходиться ближче до кінця підготовчого матеріалу, якщо вони його ще не виконали.

На завершення уроку ви або хтось зі студентів могли б свідчити: якщо студенти приходять підготовленими навчатися разом, то це може благословити життя всіх членів класу, оскільки ви разом працюєте над тим, щоб ставати більш схожими на Небесного Батька та Ісуса Христа.

На наступний раз

Поясніть, що наступний урок буде про реагування на пораду пророка. Запитайте студентів, які з нещодавніх послань пророків були важливими особисто для них. Ви також можете попросити їх подумати про будь-які послання пророків, які деяким людям може бути важко прийняти. Попросіть студентів подумати над цими посланнями та їхнім можливим впливом під час вивчення підготовчого матеріалу для наступного уроку.