Генеральна конференція
Радіймо дару ключів священства
Квітнева генеральна конференція 2024 р.


Радіймо дару ключів священства

Ключами священства скеровується те, як може використовуватися священство Бога для здійснення Господніх цілей і благословення всіх, хто приймає відновлену євангелію Ісуса Христа.

Мої дорогі брати і сестри! Сьогодні для нас з президентом Далліном Х. Оуксом історичний день. 40 років тому, 7 квітня 1984 року, нас було покликано до Кворуму Дванадцятьох Апостолів1. З того часу ми з радістю брали участь у кожній генеральній конференції, зокрема і в цій. Ми знову відчули благословення священного пролиття Духа. Я сподіваюся, що протягом наступних місяців ви неодноразово будете вивчати послання з цієї конференції.

Коли я народився2, було шість діючих храмів Церкви — по одному в Сент-Джорджі, Логані, Ментаї та Солт-Лейк-Сіті, а також у Кардстоні, пров. Альберта, Канада, і в Лає, Гаваї. Два ще раніше побудовані храми діяли недовгий час у Кертленді, шт. Огайо, і в Наву, шт. Іллінойс. Коли члени Церкви почали переселятися на захід, святим довелося залишити ті храми.

Храм Наву було знищено вогнем через підпал. Пізніше його відбудували і він був освячений Президентом Гордоном Б. Хінклі3. Кертлендський храм був осквернений ворогами Церкви. Пізніше Кертлендський храм придбала Спільнота Христа і багато років він перебував у її власності.

Минулого місяця ми оголосили, що Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів придбала Кертлендський храм, а також кілька важливих історичних пам’яток у Наву. Ми надзвичайно вдячні за сердечні й взаємовигідні перемовини з провідниками Спільноти Христа, в результаті яких було укладено цю угоду.

Зображення
Кертлендський храм.

Роль Кертлендського храму у Відновленні євангелії Ісуса Христа є надзвичайно важливою. Про кілька подій, які там відбулися, було пророковано за тисячі років до того. Ці події були необхідні, щоб відновлена Господня Церква змогла виконувати свою місію в останні дні.

Найважливіша з цих подій відбулася у Великодню неділю, 3 квітня 1836 року4. У той день Джозеф Сміт і Олівер Каудері отримали кілька важливих видінь. Першим їм явився Господь, Ісус Христос. Пророк записав, що “очі [Спасителя] були наче полумʼя вогненне; волосся на Його голові було біле, наче чистий сніг; Його обличчя сяяло яскравіше сонця, а Його голос був немов шум великої води”5.

Під час свого явлення Господь підтвердив те, Хто Він є. Він сказав: “Я перший і останній; Я Той, Хто живе, Я Той, Кого було вбито; Я ваш заступник перед Батьком”6.

Потім Ісус Христос проголосив, що Він приймає храм як Свій дім, і дав таке надзвичайне обіцяння: “Я являтимуся Моїм людям в милості в цьому домі”7.

Це важливе обіцяння стосується кожного освяченого храму в наш час. Я запрошую вас поміркувати над тим, що означає це Господнє обіцяння особисто для вас.

Після явлення Спасителя явився Мойсей. Мойсей передав Джозефу Сміту ключі для збирання Ізраїля і повернення десяти колін8.

Коли закрилося це видіння, Джозефу “явився Іліяс і ввірив [йому] розподіл євангелії Авраама”9.

Потім явився пророк Ілля. Його явлення було виповненням обіцяння Малахії, що перед Другим пришестям Господь пошле Іллю, аби “приверн[ути]… серце батьків до синів, і серце синівське до їхніх батьків”10. Ілля передав Джозефу Сміту ключі запечатувальної влади11.

Неможливо переоцінити важливість повернення цих ключів на землю трьома небесними посланцями під керівництвом Господа. Ключі священства — це повноваження і влада президентства. Ключами священства скеровується те, як може використовуватися священство Бога для здійснення Господніх цілей і благословення всіх, хто приймає відновлену євангелію Ісуса Христа.

Важливо зазначити, що перед тим, як було організовано Церкву, небесні посланці дарували пророкові, Джозефу Сміту, Ааронове та Мелхиседекове священства й передали йому ключі до обох цих священств12. Ці ключі надавали повноваження Джозефу Сміту організувати Церкву в 1830 році13.

Потім було необхідно отримати три інші ключі священства, а саме: ключі збирання Ізраїля, ключі євангелії Авраама та ключі запечатувальної влади. Це сталося в Кертлендському храмі у 1836 році. Ці ключі надавали повноваження Джозефу Сміту, а також усім наступним Президентам Церкви, збирати Ізраїль по обидва боки завіси, благословляти всіх дітей завіту благословеннями Авраама, накладати печатку затвердження на обряди й завіти священства і запечатувати сім’ї навічно. Сила цих ключів священства безмежна і неймовірна.

Поміркуйте, наскільки іншим було б ваше життя, якби на землі не було відновлено ключі священства14. Без ключів священства вас не могло би бути обдаровано силою Бога15. Без ключів священства Церква могла би бути лише важливою організацією, яка здійснює навчання й гуманітарну роботу, але не більше того. Без ключів священства ніхто з нас не мав би доступу до важливих обрядів і завітів, які поєднують нас із нашими рідними навічно і дають нам можливість згодом жити з Богом.

Наявність ключів священства вирізняє Церкву Ісуса Христа Святих Останніх Днів від будь-якої іншої організації на землі. Багато інших організацій можуть і роблять ваше життя кращим у цьому світі. Але жодна інша організація не може і не буде впливати на ваше життя після смерті16.

Ключі священства дають нам повноваження поширювати благословення, обіцяні Аврааму, на кожного чоловіка і на кожну жінку, які дотримуються завітів. Завдяки храмовій роботі ці надзвичайні благословення доступні всім Божим дітям незалежно від того, де або коли вони жили чи живуть зараз. Тож радіймо тому, що ключі священства знову на землі!

Я пропоную вам серйозно обміркувати такі три твердження:

  1. Збирання Ізраїля є доказом того, що Бог любить усіх Своїх дітей повсюди.

  2. Євангелія Авраама є ще одним доказом того, що Бог любить усіх Своїх дітей повсюди. Він запрошує всіх прийти до Нього: “чорного і білого, звʼязаного і вільного, чоловічої статі і жіночої… всі є однаковими для Бога”17.

  3. Запечатувальна влада є найбільшим доказом того, як сильно Бог любить усіх Своїх дітей і хоче, аби кожен з них прийняв рішення повернутися до Нього додому.

Ключі священства, відновлені через пророка Джозефа Сміта, дають можливість кожному чоловіку і кожній жінці, які дотримуються завітів, насолоджуватися неймовірними особистими духовними привілеями. Знову нагадую, що багато чого можна навчитися зі священної історії Кертлендського храму.

Молитва освячення Кертлендського храму, виголошена Джозефом Смітом, навчає, як храм духовно обдаровує нас з вами силою, щоб долати життєві труднощі у ці останні дні. Я закликаю вас вивчати цю молитву, записану в 109-му розділі книги Учення і Завіти. Ця молитва освячення, отримана через одкровення, навчає, що храм — це “дім молитви, дім пощення, дім віри, дім пізнання, дім слави, дім порядку, дім Бога”18.

Цей перелік характеристик є не лише описом храму. Це обіцяння стосовно того, що може статися з тими, хто служить і поклоняється в домі Господа. Вони можуть сподіватися, що отримають відповіді на молитви, особисті одкровення, більшу віру, зміцнення, втішення, глибше знання і більше сил.

Час, проведений у храмі, допоможе вам мислити целестіально і здобути бачення того, хто ви насправді є, ким можете стати і яке життя можете мати вічно. Регулярне храмове поклоніння розширить ваше бачення самих себе і вашого місця у величному Божому плані. Я вам це обіцяю.

Нам також обіцяно, що в храмі ми можемо “отримати повноту Святого Духа”19. Уявіть, що означає це обіцяння, коли йдеться про те, що небеса відкриваються для кожного щирого шукача вічної істини.

Нас також навчають, що всі, хто поклоняється у храмі, виходять з нього озброєні силою Бога, і ангели беруть їх “під опіку”20. Наскільки збільшується ваша впевненість від знання, що вам, як жінці або чоловіку, які мають ендаумент і є озброєними силою Бога, не доведеться долати життєвий шлях наодинці? Наскільки сміливішими вас робить знання, що ангели дійсно допомагатимуть вам?

І, зрештою, нам обіцяно, що “жодна змова злочестивості” не матиме силу над тими, хто поклоняється в домі Господа21.

Розуміння духовних привілеїв, які отримуються в храмі, є дуже важливим для кожного з нас у цей час.

Мої дорогі брати і сестри! Ось моє обіцяння. Ніщо не допоможе вам сильніше триматися за жезл із заліза22, ніж регулярне поклоніння в храмі, настільки часте, наскільки дозволяють ваші обставини. Ніщо не захистить вас більше, коли перед вами поставатиме імла темряви цього світу. Ніщо так сильно не зміцнить вашого свідчення про Господа, Ісуса Христа, і Його Спокуту й не допоможе вам зрозуміти величний план Бога. Ніщо так не втішить ваш дух у періоди болісних випробувань. Ніщо не відкриє небеса з більшою силою. Ніщо!

Храм є брамою до найвеличніших благословень, які Бог приготував кожному з нас, бо храм — це єдине місце на землі, де ми можемо отримати всі благословення, обіцяні Аврааму23. Саме тому ми, під керівництвом Господа, докладаємо всіх зусиль, аби зробити храмові благословення більш доступними для членів Церкви. Тож ми з радістю оголошуємо про наші плани побудувати новий храм у кожному з цих 15 місць:

  • Утуроа, Французька Полінезія

  • Чіуауа, Мексика,

  • Флоріанополіс, Бразилія

  • Росаріо, Аргентина

  • Единбург, Шотландія

  • Брисбен, Австралійська південна територія

  • Вікторія, провінція Британська Колумбія

  • Юма, штат Аризона

  • Г’юстон, Техаська південна територія

  • Дес-Мойнс, штат Айова

  • Цинциннаті, штат Огайо

  • Гонолулу, Гаваї

  • Вест-Джордан, штат Юта

  • Легій, штат Юта

  • Маракайбо, Венесуела

Мої дорогі брати і сестри, я свідчу, що це дійсно Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Він її очолює. Ми — Його учні.

Тож радіймо відновленню ключів священства, які дають нам з вами можливість насолоджуватися кожним духовним благословенням, якого ми прагнемо і яке гідні отримати. Я свідчу про це у священне ім’я Ісуса Христа, амінь.