Генеральна конференція
Чудеса, ангели і влада священства
Квітнева генеральна конференція 2024 р.


Чудеса, ангели і влада священства

Якщо ви бажаєте благословень священства, зокрема чудес і священнослужіння ангелів, йдіть шляхом завітів, які Бог зробив доступними.

Багато хто в наші дні каже, що чудес більше немає, що ангели є видуманими істотами, і що небеса закриті. Я свідчу про те, що чудеса не припинилися, що ангели знаходяться серед нас, і що небеса дійсно відкриті.

Коли наш Спаситель, Ісус Христос, був на землі, Він дав ключі священства Своєму головному апостолу Петру1. За допомогою цих ключів Петро та інші апостоли скеровували Церкву Спасителя. Але коли ті апостоли померли, ключі священства було забрано з землі.

Я свідчу, що давні ключі священства були відновлені. Петро, Яків, Іван та інші давні пророки явилися як воскреслі особи пророку Джозефу Сміту і дали йому те, що Господь описав такими словами: “ключі Мого царства і розподілу євангелії”2.

Ці самі ключі передавалися від пророка до пророка по сьогоднішній день. 15 чоловіків, яких ми підтримуємо як пророків, провидців і одкровителів, використовують їх, щоб скеровувати Церкву Спасителя. Як і в давні часи, є один старший апостол, який тримає і уповноважений використовувати всі ключі священства. Це Президент Рассел М. Нельсон, пророк і Президент відновленої Церкви Христа в наші дні: Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів.

У Церкві Спасителя ми отримуємо благословення священства — зокрема й владу Бога, яка допомагає нам у житті. Коли уповноважені служителі використовують ключі священства для виконання обрядів, ми даємо Богу священні обіцяння і отримуємо ці священні обряди, що готує нас до життя в Його присутності. Починаючи з хрищення і конфірмації, а потім і храмових обрядів, ми просуваємося шляхом завітів, який веде нас назад до Нього.

Коли нам кладуть руки на голову, ми також отримуємо благословення священства, зокрема скерування, втішення, поради, зцілення і силу йти за Ісусом Христом. Протягом свого життя я був благословенний цією могутньою владою. Ми називаємо її так, як було відкрито в Писаннях — владою святого Мелхиседекового священства3.

Ще у юному віці я почав відчувати глибоку повагу до цієї влади, особливо коли вона виявлялася у благословеннях священства. Коли я служив молодим місіонером у Чилі, нас з напарником було заарештовано і відокремлено одне від одного. Нам так ніколи і не сказали чому. У той час відбувався великий державний переворот. Тисячі людей були заарештовані військовою поліцією і більше про них нічого не чули.

Після допиту я сидів один у тюремній камері, не знаючи, чи побачу коли-небудь своїх близьких. Я звернувся до Небесного Батька, палко благаючи: “Батьку, мене завжди навчали, що Ти наглядаєш за Своїми місіонерами. Будь ласка, Батьку, я не якась важлива особа, але я завжди був слухняним і зараз я потребую Твоєї допомоги”.

Зерна цієї допомоги були посаджені багато років тому. Після хрищення мене було конфірмовано у члени Церкви і я отримав дар Святого Духа. Коли я молився наодинці за ґратами, то відразу відчув присутність Святого Духа, і Він втішив мене. Він нагадав мені дуже особливий уривок з мого патріаршого благословення, яке є ще одним благословенням священства. У цьому уривку Бог обіцяв мені, що якщо я буду вірним, то зможу запечататися у храмі на час і на вічність з прекрасною жінкою, яка буде чеснотною і сповненою любові, і що ми станемо батьками дорогоцінних синів та дочок, і що мене буде благословенно і звеличено як батька в Ізраїлі.

Ці натхненні слова про моє майбутнє сповнили мою душу миром. Я знав, що вони — від мого люблячого Небесного Батька, Який завжди виконує Свої обіцяння4. У ту мить я отримав запевнення, що мене буде звільнено і я буду жити, щоб побачити виконання цих обіцянь.

Десь через рік Небесний Батько благословив мене прекрасною жінкою, яка була чеснотною і сповненою любові. Ми з Лінетт запечаталися у храмі. Ми були благословенні трьома дорогоцінними синами і чотирма дорогоцінними дочками. Я став батьком — усе згідно з Божими обіцяннями у патріаршому благословенні, яке я отримав у 17-річному віці.

“Отже, мої улюблені браття [і сестри], чи припинилися чудеса через те, що Христос зійшов на небеса? …

Ні; і ангели також не припинили священнослужити дітям людським”5.

Я свідчу, що чудеса продовжують відбуватися і священнослужіння не припиняється у нашому житті, часто завдяки безпосередньому застосуванню влади священства. Дещо з того, про що сказано у благословеннях священства, здійснюється відразу, так, що ми можемо це побачити і зрозуміти. Інше здійснюється поступово і не буде повністю виконане у цьому житті. Але Бог виконує усі Свої обіцяння, завжди, як це проілюстровано у цій розповіді з історії нашої родини:

Мій дідусь по батьковій лінії, Грант Різ Боуен, був людиною великої віри. Я добре пам’ятаю його розповідь про те, як він отримав своє патріарше благословення. У своєму щоденнику він записав: “Патріарх пообіцяв, що мені буде даний дар зцілення. Він сказав: “Хворих буде зцілено. Так, мертві вставатимуть під твоїми руками”.

Якось, багато років по тому, складаючи сіно, дідусь відчув спонукання, що йому слід повернутися додому. Його зустрів його батько, який йшов йому назустріч. “Гранте, твоя мати щойно померла”, — сказав його батько.

Я знову зачитую зі щоденника дідуся: “Я не зупинився, а поспішив до будинку і увійшов на веранду, де вона лежала на койці. Я глянув на неї і не зміг у ній побачити жодних ознак життя. Я пригадав своє патріарше благословення і обіцяння, що якщо я буду вірним, то завдяки моїй вірі хворих буде зцілено, а мертві встануть. Я поклав свої руки їй на голову і сказав Господу, що якщо обіцяння, дане мені Ним через патріарха, було істинним, нехай Він зробить так, щоб воно виповнилося в ту мить і моя матір ожила. Я пообіцяв Йому, що якщо Він це зробить, то я ніколи не вагатимуся робити усе, що в моїх силах, для розбудови Його царства. Коли я молився, вона відкрила очі і сказала: “Гранте, підведи мене. Я була у духовному світі, але ти покликав мене назад. Нехай це назавжди буде свідченням тобі і решті моєї сім’ї”.

Президент Рассел М. Нельсон навчав нас прагнути чудес і сподіватися на них6. Я свідчу, що завдяки відновленню священства, влада і повноваження Бога знаходяться на землі. Служачи у покликаннях і завдяки радам, чоловіки і жінки будь-якого віку можуть брати участь у роботі священства. Це робота сповнена чудес, за якою наглядають ангели. Це робота небес і вона благословляє усіх Божих дітей.

У 1989 році наша сім’я з семи чоловік поверталася додому з приходського заходу. Було вже пізно. Лінетт була вагітна нашою шостою дитиною. Вона відчула сильне спонукання пристебнути пасок безпеки, бо забула зробити це раніше. Невдовзі після цього, коли ми проїжджали згином дороги, інша машина перетнула лінію і виїхала на нашу смугу. Рухаючись зі швидкістю 112 км на годину, я звернув убік, щоб уникнути зіткнення із зустрічною машиною. Наш фургон завертівся, його занесло, зісковзнув з дороги і нарешті зупинився, перекинувшись пасажирським боком на землю.

Наступне, що я почув, був голос Лінетт: “Шейне, нам потрібно вибратися через твої дверцята”. Я висів у повітрі, притримуваний паском безпеки. Мені знадобилося кілька секунд, щоб зорієнтуватися. Ми почали піднімати кожного з наших дітей з фургону через моє вікно, яке тепер було дахом машини. Вони плакали, не розуміючи, що сталося.

Згодом ми усвідомили, що наша 10-річна дочка, Емілі, зникла. Ми почали гукати її по імені, але відповіді не було. Члени приходу, які також їхали додому, були на місці аварії і відчайдушно шукали її. Вже було досить темно. Я ще раз з ліхтарем заглянув у фургон і з жахом побачив худеньке тіло Емілі, що застрягло під фургоном. Я відчайдушно закричав: “Нам потрібно підняти фургон з Емілі”. Я схопився за дах і потягнув. Тих, хто тягнув фургон, було небагато, але він дивовижним чином перекинувся на колеса, тим самим вивільнивши бездиханне тіло Емілі.

Емілі не дихала. Її обличчя було кольору фіолетової сливи. Я сказав: “Нам потрібно дати їй благословення”. Мій близький друг, член приходу, став поруч зі мною на коліна і владою Мелхиседекового священства, в імʼя Ісуса Христа, ми наказали їй жити. У ту мить Емілі зробила довгий шумний вдих.

Після, як здавалося, годин очікування нарешті приїхала швидка. Емілі поспіхом відвезли до лікарні. У неї був пневмоторакс і було розірване сухожилля в коліні. Також викликало занепокоєння, чи немає пошкодження мозку, оскільки деякий час вона була бездиханною. Емілі провела в комі півтора дня. Ми продовжували молитися і поститися за неї. Вона була благословенна повним одужанням. Сьогодні Емілі і її чоловік, Кевін, — батьки шістьох дочок.

Дивовижним чином ніхто більше не постраждав у тій аварії. Дитиною, якою була вагітна Лінетт, був Тайсон. Він також не постраждав і народився в лютому наступного року. Через вісім місяців після отримання свого земного тіла Тайсон повернувся додому до Небесного Батька. Тепер наш син є нашим ангелом-охоронцем. Ми відчуваємо його вплив у нашій сім’ї і з нетерпінням чекаємо того часу, коли будемо з ним знову7.

Ті, хто піднімав фургон, щоб вивільнити Емілі, сказали, що їм здавалося, що фургон нічого не важить. Я знав, що небесні ангели разом із земними ангелами піднімали ту машину з тіла Емілі. Я також знаю, що влада святого священства повернула Емілі до життя.

Господь відкрив Своїм слугам таку істину: “Я йтиму перед вашим лицем. Я буду праворуч і ліворуч від вас, і Мій Дух буде у ваших серцях, а Мої ангели — навколо вас, щоб підтримувати вас”8.

Я свідчу, що “Свят[е] священство… за чином Сина Божого”9 — Мелхиседекове священство — з його ключами, повноваженням і владою було відновлено на землі у ці останні дні. Я знаю, що хоча не всі обставини складаються так, як ми сподіваємося і молимося, Божі чудеса завжди будуть відбуватися згідно з Його волею, Його розкладом і Його планом для нас.

Якщо ви бажаєте благословень священства, зокрема чудес і священнослужіння ангелів, я запрошую вас йти шляхом завітів, які Бог зробив доступними для кожного з нас. Члени і провідники Церкви, які люблять вас, допоможуть вам зробити наступний крок.

Я свідчу, що Ісус Христос, Син Бога, живий і скеровує Свою Церкву через живих пророків, які тримають і використовують ключі священства. Святий Дух дійсно існує. Спаситель віддав Своє життя, щоб зцілити нас, викупити нас і привести нас додому.

Я свідчу про те, що чудеса не припинилися, що ангели знаходяться серед нас, і що небеса дійсно відкриті. І, о як же широко вони відкриті! В ім’я Ісуса Христа, амінь.