Генеральна конференція
Молись, Він тут є
Квітнева генеральна конференція 2024 р.


Молись, Він тут є

Я запрошую вас молитися, щоб знати, що Небесний Батько є, молитися, щоб зростати, аби стати схожими на Нього, і молитися, щоб виявляти Його любов іншим.

Брати і сестри, я відчуваю радість, діючи за спонуканням звертатися з виступом до дітей!

Дівчатка і хлопчики, де б ви не жили у світі, я хочу дещо розповісти вам.

Наш Небесний Батько любить вас! Ви — Його дитина. Він знає вас. Він хочете благословляти вас. Я молюся всім серцем, щоб ви відчували Його любов.

Вам подобається отримувати подарунки? Я хочу поговорити з вами про дуже особливий подарунок, який Небесний Батько дав вам, щоб допомагати. Це — дар молитви. Яким же благословенням є молитва! Ми можемо розмовляти з Небесним Батьком у будь-який час і в будь-якому місці.

Зображення
Ісус з дітьми.

Коли Ісус жив на землі, Він навчав нас молитися. Він сказав: “Просіть — і отримаєте”1.

А про які дари ви можете молитися? Їх багато, проте сьогодні я хочу говорити про три з них:

  1. Моліться, щоб знати.

  2. Моліться, щоб зростати.

  3. Моліться, щоб виявляти.

Давайте поговоримо про кожен з цих дарів.

Моліться, щоб знати

Що вам потрібно знати?

Є пісня про молитву, яку співають діти Початкового товариства по всьому світу. Вона починається із запитання. Ви знаєте, що це за пісня? Якби я справді була сміливою, то проспівала б її для вас!

“Батьку, чи справді Ти в височині Чуєш молитву й відповідь даєш мені?”2

Як ви можете знати, що Небесний Батько справді там знаходиться, навіть якщо ви не можете Його побачити?

Президент Рассел М. Нельсон запросив вас: “Вилийте своє серце вашому Небесному Батькові… А потім слухайте”3. Прислухайтеся до почуттів свого серця і думок вашого розуму4.

Небесний Батько має прославлене тіло із плоті, і Він є Батьком вашого духа. Оскільки Небесний Батько має всю силу і знає все, то Він може бачити всіх Своїх дітей5 і чути кожну їхню молитву й відповідати на неї. Ви зможете особисто дізнатися, що Він є і що Він любить вас.

Коли ви усвідомите, що Небесний Батько насправді існує і що Він любить вас, ви зможете жити сміливо і з надією! “Знай, Він тут є, Він тебе чує”6.

Чи відчували ви коли-небудь самотність? Одного разу, коли нашій онучці Ешлі було шість років, вона залишилася єдиною, кому не було з ким гратися на шкільному майданчику. Поки вона там стояла, відчуваючи себе нікчемною та непоміченою, у її розумі промайнула конкретна думка: “Зачекай! Я не самотня. У мене є Христос!” Ешлі стала навколішки прямо посеред ігрового майданчика, склала руки і помолилася Небесному Батькові. У той момент, коли вона відкрила очі, біля неї стояла дівчинка її віку, яка запитала, чи хоче вона погратися. Ешлі зрозуміла: “Ми важливі для Господа, і ми ніколи не буваємо справді самотніми”.

Іноді ви, можливо, хочете дізнатися, чому у вашому житті відбувається щось важке або чому ви не отримали благословення, про яке молилися. Часто найкращим запитанням, яке можна поставити Небесному Батькові, є не чому, а що.

Чи пам’ятаєте ви історію, коли Нефій і його сім’я були голодними, подорожуючи пустинею? Коли Нефій та його брати пішли на пошуки їжі, він зламав свій лук. Проте він не запитував: “Чому?”

Зображення
Нефій запитує Легія, де йому знайти їжу.

Нефій зробив новий лук і запитав свого батька, Легія, куди йому піти, щоб знайти їжу. Легій помолився, і Господь показав їм, куди міг би піти Нефій7. Небесний Батько скеровуватиме вас, коли ви запитаєте Його, що ви можете робити і чого можете навчитися.

По-друге, моліться, щоб зростати

Небесний Батько хоче допомогти нам зростати! Він любить вас настільки сильно, що послав Свого Сина, Ісуса Христа, показати нам, як жити8. Ісус відстраждав, помер і воскрес, щоб ми могли отримати прощення наших гріхів і зростати, щоб ставати більш схожими на Нього.

Ви хочете зростати в терпінні або в чесності? Ви хочете зростати, розвиваючи якусь навичку? Можливо, ви соромʼязливі і хочете зростати в мужності. “Молись, Він тут є!”9 Завдяки Його Духу ваше серце може змінитися і ви отримаєте силу.

Мій новий друг Йона написав: “Я часто нервую вранці дорогою до школи. Я хвилююсь, щоб не запізнитися, нічого не забути і щоб здати тести. Коли мені було 10 років, я почав молитися, їдучи з мамою до школи. Я просив допомоги, яка мені була потрібна, і також молився за свою родину. Я також думав про те, за що я вдячний. [Молитва до Небесного Батька] допомагала мені. Іноді я не відчуваю полегшення відразу, коли виходжу з машини, але поки дійду до класу, то вже відчуваю спокій”10.

Віра Йони зростає, коли він щоденно молиться і потім йде вперед.

По-третє, моліться, щоб виявляти

Ви можете молитися про допомогу, щоб виявляти іншим любов Небесного Батька11. Через Свого Духа Небесний Батько допоможе вам помітити когось, хто засмучений, щоб ви могли його втішити. Він може допомогти вам виявити Свою любов, пробачивши когось. Він може дати вам сміливість служити комусь і розповісти йому чи їй, що вони — діти Бога. Ви можете допомогти іншим людям пізнати й полюбити Ісуса і Небесного Батька так, як ви Їх любите12.

Усе життя я молилася, щоб мій батько став членом Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Ще будучи юною дівчиною, я розуміла, як багато благословень він міг би отримати. Наша сім’я могла б отримати благословення запечатування на вічність. Моя родина, друзі та я часто молилися за нього, але він не приєднався до Церкви. Небесний Батько нікого не змушує робити певний вибір13. Він може надсилати нам відповіді на наші молитви іншими способами.

Зображення
Президентка Портер зі своїми батьками і сестрами.

Коли я підросла, то отримала своє патріарше благословення. У ньому патріарх сказав мені, що, аби допомогти моїй сім’ї бути разом на небі, найкраще, що я можу зробити — це бути прикладом, живучи за євангелією Ісуса Христа. Це те, що я могла робити!

Мій батько прожив 86 років. Через п’ять днів після його смерті я відчула священне почуття радості. Небесний Батько дав мені знати через Свого Духа, що мій батько хоче отримати благословення євангелії Ісуса Христа! Я ніколи не забуду той день, коли разом зі своєю сестрою та братами стала навколішки біля олтаря у храмі, щоб запечататися до батьків. Я почала молитися про це благословення, ще коли була в Початковому товаристві, і отримала його, коли була вже бабусею.

Можливо, ви молитесь про благословення для своєї сім’ї та тих, кого любите. Не здавайтеся! Небесний Батько покаже вам, що ви можете зробити.

Поділіться з Небесним Батьком тим, що у вас на серці14. Якщо ви щиро попросите Його про допомогу, ви отримаєте Його Дух, Який буде скеровувати вас15. Щоденна молитва наповнить вас любов’ю до Небесного Батька та Ісуса Христа. Це допоможе вам іти за Ними все своє життя!

Уявіть, що сталося б, якби всі діти в Африці, Південній Америці, Азії, Європі, Північній Америці та Австралії молилися щодня. Весь світ був би благословенний більшою кількістю Божої любові!

Зображення
Діти по всьому світу моляться.

Я запрошую вас молитися, щоб знати, що Небесний Батько є, молитися, щоб зростати, аби стати схожими на Нього, і молитися, щоб виявляти Його любов іншим. Я знаю, що Він живе і любить вас! “Молись, Він тут є”. У священне ім’я Ісуса Христа, амінь.