Генеральна конференція
Як священство благословляє молодь
Квітнева генеральна конференція 2020 р.


Як священство благословляє молодь

Ми отримали можливість служити подібно ангелам, проповідувати євангелію на всіх континентах на землі і допомагати душам прийти до Христа.

Брати і сестри, я по-справжньому вдячний за можливість у цей історичний вечір виступати перед вами про священний дар священства та про дивовижну силу, яку воно має, щоб благословляти молодь у цьому розподілі. Я молюся, щоб попри мою недосконалість Дух допомагав мені навчати істини.

Перше Президентство нагадало носіям Ааронового священства, що “[ви живете] у добу багатьох випробувань і можливостей—добу, коли було відновлено священство. [Ви маєте] повноваження виконувати обряди Ааронового священства. Якщо [ви будете] з молитвою і гідністю застосовувати цю владу, то щедро благослови[те] життя оточуючих” 1 . Нам, молодим чоловікам Церкви, також нагадали, що ми “улюблені [сини] Бога, і Він має для [нас] роботу, яку нам треба виконувати” 2 , і ми допомагаємо в Його роботі “здійснювати безсмертя і вічне життя людини”(Мойсей 1:39).

Священство---це повноваження проводити обряди і давати можливість укласти завіти євангелії Спасителя для тих, хто гідний їх отримати і укласти. Завдяки цим обрядам священства і священним завітам приходять усі благословення Спасителевої Спокути, яка допомагає нам досягнути нашої божественної долі.

Джозеф Сміт був молодим чоловіком, якого покликав Бог відновити євангелію Ісуса Христа, і для цієї мети йому було дано священство, яке він використовував, щоб благословити все людство. В Ученні і Завітах 135 згадується багато благословень, які Джозеф дав молоді цього розподілу. Читаємо: “Джозеф Сміт … зробив більше для спасіння людей у цьому світі, ніж будь-яка інша людина, що будь-коли жила на світі, окрім Самого Ісуса. … [В]ін явив світу Книгу Мормона, … він послав повноту вічної євангелії … до чотирьох частин світу; він явив одкровення і заповіді, з яких склада[ються] … Учення і Завіт[и], … зібрав багато тисяч святих останніх днів, … і залишив славу та ймення, які не знищити” (Учення і Завіти 135:3).

Щоб служити так само ефективно, як це робив Джозеф, ми повинні гідно підготуватися, щоб використовувати Господню силу священства. Під час перекладу Книги Мормона Джозеф і Олівер Каудері захотіли охриститися, але у них не було відповідного повноваження. 15 травня 1829 р. вони стали на коліна у молитві, і їх відвідав Іван Христитель, який передав їм ключі і повноваження Ааронового священства, промовивши: “Вам, мої товариші у служінні, в ім’я Месії я передаю священство Аарона, яке володіє ключами священнослужіння ангелів, і євангелії покаяння, і хрищення зануренням для відпущення гріхів” (Учення і Завіти 13).

Ми отримали можливість служити подібно ангелам, проповідувати євангелію на всіх континентах на землі і допомагати душам прийти до Христа. У цьому служінні ми об’єднуємося у труді разом з Іваном Христителем, Моронієм, Джозефом Смітом, Президентом Нельсоном та іншими старанними служителями Господа.

Наше служіння як під провідництвом Його священства, так і силою Його священства об’єднує тих, хто присвятив себе тому, щоб старанно дотримуватися вчень Господа і жити за ними, що, як я особисто знаю, може бути важко, коли ми стикаємося з випробуваннями у молоді роки. Однак об’єднання з цими служителями Господа у виконанні Його роботи допоможе нам зміцнитися проти спокус та обманів супротивника. Ви можете бути маяком для всіх тих, хто невпевнений у собі. Ваше світло сяятиме настільки яскраво, що всі, з ким ви будете спілкуватися, будуть благословенні, просто знаходячись у вашій компанії. Іноді може бути важко сприймати присутність наших напарників у служінні, однак я вдячний за знання, що я є членом відданого кворуму священства, з яким я можу працювати, щоб наближатися до Христа.

Як і наші друзі та сім’я, Святий Дух є одним з наших найвідданіших і найнадійніших напарників. Однак, щоб запросити Його до постійного напарництва, ми мусимо бути у ситуаціях і місцях, де Він захоче бути присутнім. Це можна розпочати у нашій власній домівці, коли ми працюємо над тим, щоб зробити її святим місцем, беручи участь у щоденному вивченні Писань і сімейній молитві, і, що найважливіше, особисто вивчаючи Писання і молячись.

Зображення
Ензо і його сестра
Зображення
Ензо та його сім’я

На початку цього року у мене з’явилася радісна, але все ж упокорююча можливість---допомогти моїй молодшій сестрі Ошані просуватися вперед на шляху завітів, прийнявши запрошення охриститися і виконати одну з необхідних вимог для входження у целестіальне царство. Вона відклала своє хрищення на один місяць до часу, поки мене не висвятять у священника, щоб я мав привілей виконати цей обряд, а наші інші сестри мали б привілей працювати під провідництвом священства і бути свідками під час проведення обряду. Коли ми стояли з протилежних боків купелі і готувалися увійти у воду, я помітив її радість, яка була такою ж, як моя. І я відчув єдність з нею, розуміючи, що вона приймає правильне рішення. Ця можливість використовувати священство вимагала від мене бути уважнішим і менш безпечним у моєму житті за євангелією. Щоб підготуватися, я ходив до храму того тижня щодня; мої матуся, бабуся і сестра підтримували мене у виконанні хрищень за померлих.

Завдяки цьому досвіду я багато чого дізнався про священство і те, як мені гідно його застосовувати. Я знаю, що всі носії священства можуть відчувати те саме, що відчував я, коли ми наслідуємо приклад Нефія: “піду і зроблю”(see 1 Нефій 3:7). Ми не можемо просто сидіти й очікувати, що Господь буде використовувати нас у Своїй великій роботі. Ми не повинні чекати поки ті, кому потрібна наша допомога, знайдуть нас; це наша відповідальність як носіїв священства бути прикладом і свідками Бога. Якщо ми робимо щось, що перешкоджає нашому вічному розвитку, ми мусимо змінитися прямо зараз. Сатана буде старанно намагатися утримати нас у плотському стані пошуку простих задоволень. Але я знаю: якщо ми докладемо зусилля, щоб знайти тих, хто буде підтримувати нас, і будемо щоденно каятися, то благословення, які прийдуть, будуть неймовірні і наше життя навіки зміниться, коли ми продовжуватимемо просуватися вперед на шляху завітів.

Я знаю, що це істинна Церква Ісуса Христа, який є нашим Спасителем і який передав ключі священства Своїм апостолам, які використовують його, щоб спрямовувати нас, особливо у ці дні випробування, і підготувати світ до Його повернення.

Я знаю, що Джозеф Сміт був пророком Відновлення і що Президент Нельсон є нашим живим пророком сьогодні. Я запрошую всіх нас вивчати життя цих великих носіїв священства та намагатися удосконалювати себе щоденно, щоб ми могли бути готовими зустрітися з нашим Творцем. В ім’я Ісуса Христа, амінь.