Генеральна конференція
Як священство благословляє молодь
Квітнева генеральна конференція 2020 р.


Як священство благословляє молодь

Завдяки священству ми можемо отримати натхнення. Священство несе світло в наш світ.

Я вдячна за те, що я тут. Тільки-но дізнавшись, що я матиму можливість виступати сьогодні перед вами, я відчула і дуже велике хвилювання, і дуже велике смирення. Я дуже довго розмірковувала над тим, чим би я могла поділитися, і сподіваюсь, що Дух промовляє до вас безпосередньо через моє послання.

Як написано у Книзі Мормона, Легій перед своєю смертю дає кожному своєму сину благословення, що допомагає їм усвідомити, якими є їхні сильні сторони та їхній вічний потенціал. У своїй сімʼї я---наймолодша з вісьмох дітей, і минулого року вперше одна лише я залишилася вдома з батьками. Мені було важко, бо поряд не було моїх рідних братів та сестер і я не могла поговорити з ними. У ті вечори я відчувала себе дуже самотньою. Я вдячна за моїх батьків, які дуже старалися мені допомогти. Прикладом цього є те, що в особливо важкий для мене час тато запропонував мені дати благословення священства для втішення. Після його благословення нічого відразу не змінилося, однак я була здатна відчути спокій і любов від мого Небесного Батька і мого тата. Я відчуваю себе благословенною, бо маю гідного батька, який завжди може дати благословення священства, коли вони мені потрібні, і який допомагає мені усвідомити, якими є моє сильні сторони і мій вічний потенціал, так само як це робив Легій, коли благословляв своїх дітей.

Якими б не були ваші обставини, ви завжди можете мати можливість отримати благословення священства. Ви можете отримати благословення священства від членів сімʼї, друзів, братів-служителів, провідників священства і Небесного Батька, Який ніколи не залишить вас. Старійшина Ніл Л. Андерсен сказав: “Благословення священства безкінечно величніші, ніж людина, яку запрошено застосовувати цей дар. Коли ми гідні, обряди священства збагачують наше життя”1.

Не вагайтеся, просіть благословення, коли ви дуже потребуєте скерування. Саме у важкі моменти ми потребуємо Духа, щоб мати найбільшу допомогу. Ніхто не є досконалим, і у всіх нас є труднощі. Хтось із нас, можливо, страждає від тривоги, депресії, залежності або почуття, що ми недостатньо хороші. Благословення священства можуть допомогти нам подолати ці труднощі й отримати спокій, коли ми рухаємося вперед, у майбутнє. Я сподіваюсь, ми стараємося жити гідно того, щоб отримати ці благословення.

Ще один спосіб, в який священство благословляє нас,---це через патріарші благословення. Я навчилася звертатись до свого патріаршого благословення завжди, коли відчуваю сум чи самотність. Моє благословення допомагає мені зрозуміти, яким є мій потенціал і конкретний план Бога, який Він має для мене. Воно втішає мене й допомагає поглянути вище моєї земної перспективи. Воно нагадує мені про мої дари і благословення, які я отримаю, якщо житиму гідно. Воно також допомагає мені памʼятати й відчувати спокій від того, що Бог дасть відповіді і відкриє для мене двері саме в той момент, коли мені це буде найбільш потрібно.

Патріарші благословення допомагають нам підготуватися, щоб повернутися до нашого Небесного Батька й жити з Ним. Я знаю, що патріарші благословення приходять від Бога й можуть допомогти нам змінити те, що в нас слабке, на сильне. Це не послання від якогось “провісника; цими благословеннями нам сказано те, що нам потрібно почути. Вони для кожного з нас---наче Ліягона. Якщо в нашому житті Бог на першому місці і ми маємо віру в Нього, Він вестиме нас через нашу особисту пустиню.

Як Бог благословив Джозефа Сміта священством, щоб могли бути відновлені благословення євангелії, так і ми можемо в нашому житті отримати благословення євангелії через священство. Щотижня нам дається привілей і можливість прийняти причастя. Завдяки цьому обряду причастя ми можемо завжди мати Духа з нами, Який може очистити нас. Якщо ви відчуваєте потребу позбутися чогось у своєму житті, зверніться до провідника, якому довіряєте і який може допомогти вам стати на правильний шлях. Ваші провідники можуть допомогти вам відчути повну силу Спокути Ісуса Христа.

Завдяки священству ми також можемо отримати благословення, які приходять через храмові обряди. Відвідавши храм уперше, я поставила собі за мету й пріоритет відвідувати храм регулярно. Виділяючи час і приносячи жертви, необхідні, щоб бути ближче до мого Небесного Батька в Його святому домі, я була благословенна тим, що отримала одкровення й підказки, які дійсно допомагали мені упродовж мого життя.

Завдяки священству ми можемо отримати натхнення. Священство несе світло в наш світ. Старійшина Роберт Д. Хейлз сказав: “Без сили священства “всю землю було б повністю спустошено” (див. У&З 2:1--3). Не було б ні світла, ні надії---лише темрява”2.

Бог підбадьорює нас. Він хоче, щоб ми повернулись до Нього. Він знає нас особисто. Він знає вас. Він любить нас. Він завжди знає, що з нами, і благословляє нас навіть тоді, коли ми відчуваємо, що не заслуговуємо на це. Він знає, чого ми потребуємо і коли ми цього потребуємо.

“Просіть—і буде вам дано, шукайте—і знайдете, стукайте—і відчинять вам;

бо кожний, хто просить, отримає; і той, хто шукає, знайде; і тому, хто стукає, буде відчинено” (Матвій 7:7--8).

Якщо у вас ще немає свідчення про священство, я закликаю вас молитися й просити, щоб самим знати про його силу, потім читати Писання, щоб почути Божі слова. Я знаю: якщо ми докладаємо зусилля, щоб відчути силу Божого священства у своєму житті, ми будемо благословенні. В ім’я Ісуса Христа, амінь.

Посилання

  1. Ніл Л. Андерсен, “Сила священства”, Ліягона, лист. 2013, с. 92.

  2. Robert D. Hales, “Blessings of the Priesthood”, Ensign, Nov. 1995, 32.