2021
Як зробити вивчення Учення і Завітів більш особистісним
Січень 2021


Лише в цифровому форматі

Як зробити вивчення Учення і Завітів більш особистим

Цьогорічне навчання за посібником За Мною йдіть допоможе нам зрозуміти, якими особистісними можуть бути Писання.

Цього року за програмою “За Мною йдіть” ми будемо вивчати Учення і Завіти. Книга Учення і Завіти навчає про доктрину євангелії, благословення, які приносить виконання заповідей, та про те, як шукати й отримувати особисте одкровення. У дійсності, більша частина книги є прямим одкровенням від Господа, і вона є могутнім свідченням того, що Він може промовляти також і до вас.

Розуміння того, що все важливе для вас є також важливим і для Господа, зробить особисте вивчення Писань більш ефективним. Він цікавиться кожним аспектом вашого життя: роботою, освітою, стосунками, служінням чи вашим загальним благополуччям. Книга Учення і Завіти “вміщу[є] запрошення до всіх людей усюди прислухатися до голосу Господа Ісуса Христа, Який говорить до них для їхнього земного благополуччя та їхнього вічного спасіння” (вступ до книги Учення і Завіти).

З огляду на сказане, якщо вам коли-небудь буде важко опанувати книгу Учення і Завіти, ось кілька порад, як зробити ваше вивчення більш особистісним та глибоким:

1. Перед навчанням моліться і ставте собі мету

Перше слово, яким починається розділ 1—прислухайтеся. Воно є Господнім запрошенням уважно слухати Його слова й приділяти їм увагу. Господь дуже хоче, щоб ви Його почули і виконували Його поради, бо Він розуміє ваші потреби і знає, як вам допомогти. Молитва на початку вашого вивчення допоможе запросити Святого Духа, краще реагувати на спонукання і зосередитися на тому, щоб осягнути глибинний сенс віршів.

Старійшина Річард Г. Скотт (1928–2015), з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, навчав: “Упродовж століть Небесний Батько надихав обраних чоловіків і жінок під проводом Святого Духа знаходити рішення найскладніших життєвих проблем. Він надихав цих уповноважених служителів записувати ті рішення у вигляді посібника для тих Його дітей, які мають віру в Його план щастя і в Його Улюбленого Сина Ісуса Христа”1. Учення і Завіти—це одна з тих книг. Коли під час підготовки до отримання особистого одкровення ви ретельно обдумуєте що і як вивчати, то тим самим показуєте Господу свою готовність працювати разом з Ним з метою отримання скерування.

Нові підходи до навчання також можуть допомагати вам здобути ширше бачення. Намагайтеся вивчати цю книгу за темами або в хронологічному порядку отримання одкровень (див. Хронологічний порядок змісту), потім позначайте вірші таким чином, який допоможе вам візуалізувати принципи, яких вони навчають.

2. Ознайомтеся з історичним контекстом

Знання про те, що стало причиною отримання одкровення в книзі Учення і Завіти, допоможе вам зрозуміти, чого навчає Господь2. “Ці священні одкровення було отримано у відповідь на молитву, коли в цьому була потреба, і для реальних життєвих ситуацій, в яких знаходилися реальні люди. Пророк і його прибічники прагнули божественного проводу, і ці одкровення засвідчують, що вони отримували його. В одкровеннях видно відновлення і розкриття євангелії Ісуса Христа і введення розподілу повноти часів” (вступ до книги Учення і Завіти).

У вкладці “Відновлення та історія Церкви” додатку Євангельська бібліотека містяться чудові матеріали, що стосуються передісторії важливих подій: статті в розділі Теми з історії Церкви та Gospel Topics (Євангельські теми), а також історії про історію Церкви в усьому світі. Розуміння історичного контексту може допомогти вам зрозуміти, як ви можете чути Його.

3. Персоналізуйте книгу

Багато розділів книги Учення і Завіти присвячено різним людям, до яких промовляє Господь. Під час читання спробуйте вставити своє ім’я замість імен тих людей. Це може нагадувати вам, що Господь промовляє особисто до вас, якщо ви застосовуєте Писання до себе (див. 1 Нефій 19:23).

Крім того, не забувайте знаходити своїх героїв у книзі Учення і Завіти! Так само як вашим героєм може бути Нефій, пошукайте, з ким ви себе співвідносите і хто у книзі Учення і Завіти надихає вас. У цій книзі є багато прикладів святих, які зверталися до Бога за проводом і підтримкою—як у хороші, так і у важкі часи.

Я здобула свідчення про Учення і Завіти, коли з молитвою намагалася зрозуміти, яке особисте послання має Господь для мене у кожному розділі книги. Мене надихає віра тих, хто заклав підвалини Відновлення, до якого я теж належу. Вивчення цієї книги цього року нагадає вам про те, яким дивовижним є той факт, що Господь промовляє до нас так само, як Він промовляв до інших людей у попередніх поколіннях. Ви зрозумієте, що Він знає вас і ваші особисті обставини, і Він вестиме вас у подоланні ваших унікальних труднощів. А ваша віра і довіра до Нього будуть постійно зростати.

Посилання

  1. (Річард Г. Скотт, “Сила Писань”, Ensign або Ліягона, лист. 2011, с. 6).

  2. Див. Revelations in Context: The Stories behind the Sections of the Doctrine and Covenants, Matthew McBride and James Goldberg, eds. (2016), history.ChurchofJesusChrist.org.