2021
Жінки і сила завітів
Січень 2021


Жінки і сила завітів

Ми можемо радіти привілеям і силі, які маємо завдяки священству.

Зображення
illustration of woman

Ілюстрації Ембер Елдрідж

Президент Рассел М. Нельсон навчав, що небеса відкриті жінкам, які отримали в дар силу Бога, що з’являється завдяки їхнім завітам священства, тією ж мірою, що і чоловікам, які є носіями священства.

“Я молюсь, щоб ця істина закарбувалася в серці кожної з вас, оскільки я переконаний, що вона змінить ваше життя,---сказав він.--- Я хотів би залишити вам благословення, щоб ви могли зрозуміти силу священства, якою вас було обдаровано, і щоб ви збільшували цю силу, виявляючи свою віру в Господа і в Його силу”.

Президент Нельсон запросив жінок Церкви “з молитвою вивчати” істини стосовно сили священства і “дізнаватися, чого Святий Дух буде навчати” нас. Мені подобається, що наш сучасний пророк запросив кожну з нас навчатися й отримувати одкровення та краще “здобу[вати], зрозумі[ти] і використовува[ти] силу, якою [нас] було обдаровано”1.

Багато разів у своєму житті я отримувала обіцяні благословення, які приходили після того, як я дотримувалася поради пророків. Це запрошення не є винятком. Розмірковуючи над запрошенням Президента Нельсона, я відразу ж подумала про храм---місце, в якому мене було обдаровано силою священства,---і про той дар, яким була ця сила впродовж мого життя. Знадобилися роки, перш ніж я усвідомила, як та сила виявляється в моєму житті.

Сила священства, як і дар Святого Духа, приходить від люблячого Небесного Батька і внаслідок нашої особистої праведності. Дотримуючись своїх завітів з Господом, ми маємо можливість отримувати одкровення стосовно свого життя, наших сімей, роботи, навчання---усього, в чому ми шукаємо скерування. Немає нічого, що було б важливим для нас і неважливим для Господа. І коли ми запрошуємо Духа бути з нами, ми можемо здобути краще розуміння сили священства завдяки скеруванню Святого Духа.

Чим більше я дізнаюся про силу священства через особисті вивчення і досвід, тим більше я розумію, яким важливим воно є для всіх аспектів мого життя. Сила священства допомагає нам отримувати одкровення для подолання наших щоденних випробувань.

Під час виконання свого покликання---оскільки я служу, маючи повноваження священства, надане мені тим, хто має ключі,---у мене неодноразово з’являлися саме такі думки або слова, які необхідно було почути молодій жінці або сестрі з Товариства допомоги чи дитині з Початкового товариства. Я знаю, що ці слова приходили завдяки повноваженню священства, наданому мені, коли мене рукопоклали на те покликання.

У шлюбі, як і в будь-яких стосунках, люди проходять стадії й фази навчання та зростання. Я зрозуміла, що коли пам’ятаю, ким є мій чоловік, ким є я і що ми маємо робити разом як діти Бога, моє серце змінюється. Оскільки ми запечатані повноваженням священства, це дає нам обом силу і спонукає зміцнювати нашу єдність. Коли Спаситель сказав: “Якщо ви не єдині, ви не Мої” (Учення і Завіти 38:27), Він мав на увазі не лише Церкву. Він мав на увазі також і наші сімейні стосунки.

Оскільки я мати, то пам’ятаю, як хвилювалася про одну свою дитину, яка, будучи молодою людиною, робила те, що, як я знала, не принесе їй щастя. Ми домовилися, що обговоримо проблему і призначили час для розмови. У призначений для телефонного дзвінка час я вже підготувала свою нотацію; я точно знала, що маю сказати. Я молилася, щоб Дух був зі мною. Слова, які промовляли мої вуста з самого початку й упродовж нашої розмови повністю відрізнялися від того, що я планувала сказати. Але саме вони були потрібні моїй дитині. Завдяки дару Святого Духа серця пом’якшилися і знайшлося краще рішення. Це ілюструє, як саме сила священства діє у нашому житті.

Надто часто жінки порівнюють себе з іншими. Але жодна з нас не почувається добре, коли ми порівнюємо себе з іншими. Кожна жінка наділена унікальною комбінацією здібностей і талантів, і всі вони є Богом даними дарами. Лише тому, що ми з вами не є однаковими,---тобто всі жінки є різними---це не робить нас кращими чи гіршими. Нам необхідно дізнатися про свої дари і розвивати їх, пам’ятаючи, Хто їх нам дав, а потім використовувати їх для Його цілей. Якщо ми ділимося своїми дарами, щоб благословляти інших, то відчуваємо силу священства у своєму житті.

Я мала привілей познайомитися з багатьма видатними жінками, чия віра і сила виявляється у їхніх вчинках. Жінки діляться своїми талантами та здібностями багатьма різними способами. Вони справляють величезний вплив на життя людей навколо них---у сім’ях, на роботі, у церкві, під час навчання або в інших місцях, де вони бувають.

Я також ось що дізналася про священство: ми досягаємо кращих результатів, якщо взаємодіємо одне з одним. Саме таким є Господній задум; це божественний взірець. Нам не потрібно змагатися, бо все розмаїття дарів, талантів і здібностей є необхідним---це стосується як чоловіків, так і жінок. Господь лагідно скеровує нас на цьому шляху, аби всі ми могли здобути краще розуміння того, як співпрацювати і цінувати внески одне одного. Це дійсно найкращий спосіб виконувати Його роботу.

Жінкам не потрібно чекати, коли хтось їм скаже, що робити з їхніми дарами, талантами і силою. Ми здатні отримувати одкровення для себе. Нам не слід чекати, щоб бути під дією; нам необхідна сміливість діяти відповідно до отриманого одкровення. Прагнення натхнення і відгук на той духовний провід є доказом того, що ми спираємося на силу священства, яку нам обіцяно, якщо ми дотримуємося завітів, укладених з Богом.

Як навчав Президент Нельсон: “Що ще може бути більш захоплюючим, ніж працювати з Духом заради розуміння Божої сили---сили священства?” Він пообіцяв, що “зі зростанням вашого розуміння і виявлення віри в Господа і в Його силу священства, ваша здатність використовувати цей духовний скарб, який Господь зробив доступним, зростатиме”2. І я знаю, що ці обіцяння від нашого сучасного пророка є певними.

ПОСИЛАННЯ

  1. Рассел М. Нельсон, “Духовні скарби”, Ліягона, лист. 2019, с. 77.