2020
План території 2020
Січень 2020


Послання президентства території

План території 2020

Брати і сестри, це величезний привілей—звертатися до вас у січневій Ліягоні 2020-го року.

Ми глибоко вдячні за вашу віру і відданість великій Справі Христа. У цій Справі нас усіх запрошено прийти до Нього і здобути вічне життя і піднесення у присутності Батька Спасителя, нашого улюбленого Небесного Батька, Який дійсно є Батьком наших духів.

Хоча ми не можемо цього згадати, через сучасне одкровення нас навчено, що колись ми жили в Їхній присутності і могли там зростати і розвиватись духовно, виконуючи заповіді нашого Небесного Батька. Кожна душа, народжена у цей світ, зберегла свій перший стан і заслужила право народитися у цей світ з перспективою та навіть висвяченням наперед і потенціалом стати більше схожою на нашого Небесного Батька. Третина небесних мешканців, які також були дітьми Небесного Батька, повстала проти Нього під провідництвом дуже нечестивої істоти, Люцифера, або, як його часто називають, Сатани, тобто диявола. Через їхнє добровільне повстання їх було скинуто у цей світ без привілею отримати тіло, і, що найважливіше, відсічено від присутності Бога Батька у місце, в кінці цього світу, яке називається зовнішньою темрявою, або пеклом. Через їхній гріх і повстання у них було забрано величезний привілей смертного життя—воскресіння і благословення Спокути Ісуса Христа, разом із можливістю отримати вічне життя і піднесення як окремими особами, так і сім’ями у присутність Бога.

Смертне життя дає нам великі випробування, але також і неосяжні можливості та благословення, якщо ми виявимо віру в Господа, Ісуса Христа, охристимося для відпущення наших гріхів, отримаємо дар і силу Святого Духа через рукопокладання тих, хто має належні повноваження Бога, і гідно витерпимо до кінця.

Коли ми говоримо про терпіння до кінця, то маємо на увазі, що ми виконуємо заповіді Бога, чоловіки отримують Мелхиседекове священство і чоловіки, жінки та сім’ї входять у святий храм, щоб отримати обряди піднесення, які дадуть їм можливість увійти в присутність Батька і Сина піднесеними і запечатаними особами і сім’ями. Ці обряди мають певні вимоги, і щоб їх отримати нам слід дотримуватися законів Бога, жити за євангелією Ісуса Христа і служити іншим. Ці зусилля приведуть нас до стану вічного щастя і радості, щоб ніколи не бути знову відокремленими від нашої сім’ї і Бога.

Вчення, які я тут описав, є досить унікальними для світу, в якому ми живемо. Їх відновив Сам Господь через Пророка Джозефа Сміта.

Говорячи про Пророка Джозефа, нагадаю, що цього, 2020-го року, буде 200-та річниця з моменту явлення Батька і Сина хлопчику Джозефу у гаю біля його дому в Пальмірі, шт. Нью-Йорк, у східній частині Сполучених Штатів. Це явлення стало початком Відновлення євангелії і заснування Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів.

З того славетного дня Церква та євангелія Господа Ісуса Христа розповсюдилися по всьому світу.

Слід пам’ятати, що Відновлення євангелії триває і в наші дні. Це Відновлення має статися в житті кожного з нас, якщо ми дійсно бажаємо приєднатися до тих, кого називають святими Бога. Хрищення і храм, якими б важливими вони не були, не дадуть нам великої сили, якщо наші серця і розум не будуть щоденно спрямовані до Господа, і ми не будемо жити за нашою релігією, що очікується від нас, благословенних святих Бога і членів Його Церкви. Наш Спаситель під час Своєї проповіді на горі навчав: “Не кожен, хто каже до Мене: “Господи, Господи!” увійде в Царство Небесне, але той, хто виконує волю Мого Отця, що на небі” (Матвій 7:21).

Справжні святі поклоняються Господу не лише в неділю—хоча це важливо—особливо, якщо ми гідно і вдумливо приймаємо святе причастя.

Справжні святі звертаються до Господа кожного дня свого життя, вивчаючи святі Писання, особливо Книгу Мормона. Вони також стають на коліна у смиренній молитві вранці і ввечері, благаючи Всевишнього Бога допомогти у своїх справах. Коли ці дії також розповсюджуються на їхні сім’ї, величезні благословення прийдуть до кожного члена їхньої домівки, бо вони отримають вплив Святого Духа і оновлення здатності жити за євангелією Ісуса Христа.

Але відновлення євангелії в нашому житті вимагає чогось більшого. Дехто неправильно вважає, що євангелію Ісуса Христа було відновлено лише у Сполучених Штатах. Дійсно, це Відновлення вимагало великих зусиль і жертв з боку перших святих. Вони перенесли великі страждання, жертви і навіть протистояння і переслідування, щоб досягти того рівня встановлення Церкви, яке ми бачимо сьогодні у Сполучених Штатах і Канаді.

Багато хто з нас досі повністю не усвідомив, що “Відновлення” євангелії і встановлення Церкви має колись відбутися в кожній країні землі. Безсумнівно, це вимагатиме великих жертв і зусиль, як це відбулося у Сполучених Штатах. Сатана буде протистояти цій святій роботі. Нас, як святих Господа, буде покликано розбудовувати Церкву і Царство у наших країнах. Хоча Церква і наші місіонери надаватимуть важливу підтримку, вони не зможуть будувати Церкву в наших країнах, це слід буде робити нам.

Ми запрошуємо кожного святого нашої території:

“Так, прийдіть до Христа, і вдосконалюйтеся в Ньому, і відриньте від себе всю безбожність; і якщо ви відринете від себе всю безбожність і любитимете Бога з усією вашою могутністю, розумом і силою, тоді Його благодаті буде достатньо вам, щоб через Його благодать ви могли бути досконалими в Христі; і якщо через благодать Бога ви будете досконалими в Христі, ви ніяк не зможете заперечувати силу Бога.

І ще, якщо ви через благодать Бога досконалі в Христі і не заперечуєте Його силу, тоді ви освячені в Христі благодаттю Бога, через пролиття крові Христа, яка є в завіті Батька для відпущення гріхів ваших, щоб ви стали святими, незаплямованими” (Мороній 10:32–33).

Нехай Господь благословить усіх нас у цих великих зусиллях. Давайте будемо смиренними, чистими і лагідними, давайте будемо миротворцями, давайте сповнимося радості євангелії. Давайте ділитися нашими усмішками і нашим теплом з членами Церкви, братами і сестрами, а також і з людьми не нашої віри. Давайте не забувати тих, хто горює, долає перешкоди, хто втратив свою віру або свою відданість євангелії.

Коротше кажучи, давайте станемо істинними учнями Господа Ісуса Христа!

Далі наведено кілька дуже важливих учень Президента Рассела М. Нельсона для наших днів:

Буде неможливо вижити духовно без Святого Духа

“Я з оптимізмом ставлюсь до майбутнього. Воно буде наповнене можливостями, завдяки яким кожен з нас розвиватиметься, робитиме свій внесок і нестиме євангелію у кожний куточок землі. Але я також не з наївністю дивлюся у дні, що попереду. Ми живемо у світі, який є складним і дедалі суперечливішим. До соціальних медіа є постійний доступ, і новини, які виходять 24 години на добу, бомбардують нас безжалісними повідомленнями. Якщо ми сподіваємося відсіювати міріади голосів і філософій людей, які атакують істину, ми повинні навчитися отримувати одкровення.

Наш Спаситель і Викупитель, Ісус Христос, виконуватиме деякі зі Своїх найвеличніших справ від цього часу і до того, коли Він прийде знов. Ми побачимо дивовижні ознаки того, що Бог Батько і Його Син, Ісус Христос, правлять цією Церквою у величі й славі. Але в майбутньому буде неможливо вижити духовно без скеровуючого, спрямовуючого, втішаючого й постійного впливу Святого Духа” (“Одкровення для Церкви, одкровення для нашого життя”, квітнева генеральна конференція 2018 р.).

Служіння

“Критерієм істинної і живої Господньої Церкви завжди будуть організовані та спрямовані зусилля заради служіння окремим дітям Бога та їхнім сім’ям. Через те, що це Його Церква, ми, як Його служителі, будемо служити кожному окремо, як Він це робив. Ми будемо служити в Його ім’я, з Його силою і владою та з Його люблячою добротою” (“Служіння з силою і владою від Бога”, квітнева генеральна конференція 2018 року).

“Місцем збирання для бразильських святих є Бразилія”

“Рішення прийти до Христа не залежить від того, де ви знаходитеся фізично. Це питання особистого зобов’язання. Для того, щоб людей було “приведено до знання про Господа”, їм не потрібно залишати батьківщину. Справді, на початку існування Церкви навернення означало еміграцію. Але тепер збирання відбувається серед кожного народу. Господь дав настанову про встановлення Сіону в кожній країні, де Він дав Своїм святим народитися й жити. Писання передрікають, що люди “зберуться додому на землю свого успадкування, і облаштуються на своїх землях обіцяних”. Кожна країна є місцем збирання для народу, який у ній живе. Місцем збирання для бразильських святих є Бразилія; місцем збирання нігерійських святих є Нігерія, місцем збирання корейських святих є Корея і т. д. Сіон—це “чисті серцем”. Сіон там, де є праведні святі. Наявність видань, засобів комунікації та домів зборів відкривають зараз майже всім членам Церкви, де б вони не жили, доступ до вчень, ключів, обрядів і благословень євангелії.

Духовна безпека завжди буде залежати від того, як людина живе, а не де вона живе. Святі в кожній країні мають однакове право на благословення Господа” (Рассел М. Нельсон, “Збирання розсіяного Ізраїля”, жовтнева генеральна конференція 2006 р.).