2020
Зміни у програмі семінарії та інституту
Січень 2020


Місцеві сторінки

Зміни у програмі семінарії та інституту

Більшою мірою я звертаюся до батьків молоді і до самої молоді. Перше Президентство повідомило про перехід семінарії з січня 2020 року з розкладу, заснованому на навчальному році, до розкладу, заснованому на календарному році, що буде відповідати навчальному плану програми “За Мною йдіть”.

Президент Нельсон сказав: “Нам потрібне навчання, що відбувається у стінах домівки за підтримкою Церкви. Нам потрібна Церква, центром якої є домівка”. Він закликав молодь долучитися до цієї роботи. Тобто, коли молодь щось вивчає і дізнається у семінарії, відповідно до заклику пророка їм треба приходити додому і залучатися до навчання, брати участь у цьому важливому процесі у своїй домівці. Таким чином, переносячи семінарію і все те, що вони дізнаються на заняттях семінарії, у сім’ю,—навчаючи своїх молодших братів та сестер, ділячись з батьками,—вони будуть зміцнювати свою домівку.

Ці зміни будуть чудово відповідати орієнтованому на сім’ю підходу, що підтримується Церквою.

Усе це відбувається на фоні Відновлення, яке продовжується, та пророчого провідництва, коли все це таке живе, дієве і зворушливе.

Очевидно, що ці зміни спрощують життя нашої молоді, занурюючи її в одну книгу Писань на цілий рік. Провідники Церкви працюють над навчальним планом, намагаючись, щоб молодь осягала доктрину глибше. У цьому вся суть змін, замість того, щоб охоплювати багато, але поверхнево, будемо вивчати небагато, але глибоко. Ми знаємо, що нашій молоді потрібне глибоке навернення до Господа Ісуса Христа. Їм потрібен особистий духовний досвід роботи зі Священними Писаннями.

Ідея того, щоб все відбувалося у стінах домівки за підтримкою Церкви, спирається на те, що у сім’ях і в особистому житті членів Церкви буде відбуватися вивчення й обговорення євангелії протягом всього тижня. Бачення цього таке, щоб це відбувалося п’ять днів на тиждень, навіть сім днів на тиждень. І надія на те, що наші семінаристи будуть задавати темп для всіх інших у Церкві, щоб вивчення й обговорення відбувалося протягом усього тижня.

Важливе завдання батьків та провідників—допомагати молоді любити Священні Писання і дотримуватися того, чого вони навчають, максимально наближаючи все це до їхнього особистого життя та навчаючи їх того, що для них зараз є найважливішим на цьому етапі життя. Хто як не батьки мають найкраще знати про їхнє особисте життя?

Суть не у тому, щоб пройти матеріал. А у тому, щоб глибше занурюватися в якісь питання, розуміти сюжет книги і при цьому дозволяти студентам глибоко вивчати і дійсно розуміти вчення євангелії, жити за нею і ставати тими, ким нам допомагають стати ці вчення. Вивчаючи, наприклад, про покаяння, ми хочемо дізнатися вчення про покаяння, хочемо дізнатися, як каятися. Ми хочемо стати людиною, яка кається. Цей навчальний план саме націлений на те, щоб допомогти молоді ставати тими людьми, якими їх бажає бачити Господь.

Акцент на Спасителі у кожній книзі Писань—це велике благословення. Відповідно до того, як семінаристи дізнаються про Христа і свідчать про Нього у семінарії, вони принесуть особливу силу у свою домівку. У них є можливість свідчити і глибоко усвідомлювати вчення, стаючи іншими людьми. Мені подобається усвідомлювати, що вони стануть іншими людьми, людьми віри, і будуть ділитися цим зі своєю сім’єю. Все це буде розширювати їхню душу. Це змінює їхнє усвідомлення самих себе, коли вони розуміють: “У мене є свідчення”.

Ці глибокі зміни допомагають молоді поставити не себе і власний комфорт у центр свого життя, а Господа і Його Спокуту, зростити таку віру, щоб стати подібними юним воїнам Геламана або воїнам Гедеона, менше думаючи про себе, а більше про Бога та Його дітей, не відкладаючи місію на “після університету”, і якщо знадобиться, вони сміливіше, без страху підуть і відслужать в армії для Батьківщини. Вони будуть пов’язувати своє майбутнє зі своєю країною, не іммігруючи, а розбудовуючи Сіон тут, серед свого улюбленого народу. Сім’ї будуть разом.