2020
План території
Січень 2020


Місцеві сторінки

План території

Ми живемо у світі, в якому все частіше і голосніше звучать голоси, що закликають нас зосередитися на собі, на своїх потребах, прагненнях, амбіціях. На шляху задоволення цих бажань людина стикається з однією проблемою—чим більше отримує, тим більше виникає потреб. І так без кінця. Життєвий фокус на егоїстичних мотивах приносить лише швидкоплинну радість, а заспокоєння, втіха і мир весь час вислизають. Зосереджуючись лише на собі, ми віддаляємося не лише від близьких людей, але й від Святого Духа, який зв’язує нас з Богом. Апостол Павло вчив: “А плід Духа: любов, радість, мир, довготерпіння, добрість, милосердя, віра” (Галатам 5:22). Скуштувати ці чудові плоди можна лише, маючи своїм постійним напарником Духа Господа. Президент Лоренцо Сноу казав: “У цьому і є великий привілей кожного святого останніх днів …, що це наше право—відчувати прояв Духа у нашому житті щодня”.

Що ми можемо робити, аби у повному обсязі користуватися цим привілеєм? Основні дії для цього вміщено на картці, яка називається “Прийдіть до Христа. Мій план”. Щоденні молитви та вдумливе вивчення Священних Писань дають нам можливість відчувати вплив Святого Духа. Проводячи Суботній день у святості, ми показуємо нашому Небесному Батькові, що “… готові узяти на себе ім’я Сина … і завжди пам’ятати Його і дотримуватися Його заповідей”. Ведучи такий спосіб життя, ми стаємо достатньо чистими, щоб Святий Дух міг бути з нами і щоб бути гідними увійти у Святий Храм.

Відвідуючи храм настільки часто, наскільки дозволяють наші об’єктивні можливості, і служачи там, ми упокорюємо себе перед Богом, навчаємося того, як треба поводити себе у Його присутності і які почуття можна відчути там. І, навіть якщо через різні причини ми не можемо відвідувати храм часто, наш привілей як членів Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів—мати дійсну храмову рекомендацію та бути гідними неї.

В одній притчі Спаситель говорив про Царя, який звернувся до групи людей, які були гідні його схвалення: “Прийдіть, благословенні Мого Отця, посядьте царство, уготоване вам від закладин світу” (Матвій 25:34). Люди не розуміли, бо допомагаючи іншим, вони не зробили нічого особисто для цього Царя. Але Він нагадав їм: “Що тільки вчинили ви одному з найменших братів Моїх цих, те Мені ви вчинили” (Матвій 25:40). Турботливо служачи членам і не членам Церкви, ми служимо нашому Господу. Це великий привілей трудитися з Ним у Його винограднику та допомагати іншим відчувати вплив Святого Духа.

Президент Нельсон закликав нас: “Прийміть рішення робити ту духовну роботу, яка необхідна для того, щоб насолоджуватися даром Святого Духа і щоб частіше і чіткіше чути голос Духа”.

Картка “Мій план”—це сильне знаряддя, яке може допомогти нам виконувати заклик пророка й отримати особливе благословення постійного напарництва Святого Духа.