2020
Як Книга Мормона відкрила для мене небеса
Січень 2020


Лише у цифровому форматі: Дорослій молоді

Як Книга Мормона відкрила для мене небеса

Оскільки цього року ми вивчаємо Книгу Мормона, я хочу поділитися свідченням про силу і вплив, які ця книга може мати у вашому житті.

Автор живе в штаті Юта, США.

Я мала свідчення про Книгу Мормона з того часу, як вперше прочитала її, коли була молодшою. Однак, правду кажучи, моє “вивчення” Писань у місяці перед жовтневою генеральною конференцією 2018 р. було скоріше швидким поверховим читанням. Тож коли Президент Нельсон закликав жінок Церкви прочитати Книгу Мормона до кінця року, то це було неначе запрошення, потрібне мені.

Його запрошення також супроводжувалося кількома важливими обіцяннями. Він сказав: “Якщо ви з молитвою будете вивчати, я обіцяю, що небеса відкриються для вас” (“Участь сестер у збиранні Ізраїля”, Ліягона, лист. 2018, с. 69).

Почувши це, я відчула, як же це захопливо знову прочитати книгу, любов до якої так зміцнилася в мені, і я не могла дочекатися, коли небеса відкриються для мене.

І вони відкрилися. У дуже багато способів. Відгукнувшись на цей заклик і прочитавши Книгу Мормона, я все ще роздумую над досвідом, який отримала і продовжую отримувати й тепер. Я в захопленні від того, чого я навчилася, що відчувала і ким стаю, вивчаючи ці натхненні сторінки.

Чого я навчилася

Коли я читала Книгу Мормона швидше, ніж зазвичай, розповідь в ній справді оживала. Я відчувала якийсь звʼязок з тими, чиї свідчення й досвід увійшли в цю книгу.

Від Нефієвого брата, Сама, я навчилася, що спокійна праведність є благородною. Від Алми я навчилася ніколи не зрікатися своєї віри. Від його сина навчилася того, що ніколи не буває надто пізно прийти до Христа й відчути на собі очищувальну силу Його безкінечної Спокути (див. Мосія 27; Алма 36). Батько царя Ламонія надихнув мене більше жертвувати заради Бога (див. Алма 22:15, 18). Пагоран навчив мене бути спокійною і схожою на Христа, коли я відчуваю, що мене неправильно розуміють (див. Алма 61). Від брата Яреда я дізналася, що хоч наші дії і є важливими, однак їх недостатньо; нам потрібна Христова допомога і Його сила, якій підвладно все (див. Етер 2–3). Від Моронія я дізналася, що хоч ми й можемо відчувати себе самотніми, насправді ж ми ніколи не буваємо самотніми (див. Мормон 8:3, 5).

Я навчилася часто звертатися до Господа, молитися палко і з вірою. Я дізналася, як важливо вести записи і свідчити, а також належно каятися. Я дізналася, що Бог---дбайливий, що Христос----милостивий і що Вони обʼєднані в одній меті.

Я дізналася, що “[бенкетування] словами Христа” (2 Нефій 32:3) дає скерування, якого я потребую в житті.

І знову ж таки я дізналася, що Джозеф Сміт не написав---і не міг написати---цю книгу.

Що я відчувала

Чи випадково я прочитала псалом Нефія (2 Нефій 4) у той день, коли відчувала, що мене засмоктують кудись вниз мої недоліки і слабкості? Звичайно ж, ні. Чи було щасливою випадковістю те, що я несподівано натрапила на ці слова царя Лімгія: “О, які дивовижні діяння Господа, і як довго Він терпить Свій народ” (Мосія 8:20), коли у важкі години я відчувала себе самотньою? Ні! З Богом не буває випадковостей, з Ним лише досконало упоряджені лагідні милості, і я відчувала багато з них, коли читала [Книгу Мормона]. Занурюючись у читання Книги Мормона, я справді відчувала любов Небесного Батька до мене і незрівнянне відчуття миру.

Це й була зцілююча сила Спасителя, яку я найбільше відчувала, читаючи Книгу Мормона. Вірш за віршем свідчили мені про Його благодать, милість, співчуття і безмежну любов. Читаючи про Ісуса Христа, я відчувала всеохоплюючу вдячність за Його жертву. Одним з найбільших чудес, які я відчула під час читання, було відчуття повного прощення за ряд помилок, зроблених мною багато років тому. Я відчувала, що коли я читала, Спаситель промовляв безпосередньо до мене. У своєму серці я відчула слова: Настав час рухатися вперед. Христос у буквальному розумінні дав потрібне мені зцілення.

Хоч я й не бачила воскреслого Христа, як Його бачили нефійці (див. 3 Нефій 11), я відчувала Його присутність у моєму житті, коли я читала про Нього у Книзі Мормона. Він дійсно розуміє кожного з нас та наші унікальні випробування, і Він має силу спасти, втішити і зцілити нас.

Ким я стаю

Занурюючись щодня у вивчення Книги Мормона, я стаю більш терпеливою, співчутливою, вдячною й оптимістичною. Я стаю менш егоїстичною і менше переймаюся мирським.

Завдяки Книзі Мормона і Духу, Який вона приносить у моє життя, я стаю кращою матірʼю, дружиною, дочкою і подругою. Я стаю більш відданою ученицею Ісуса Христа.

Як в одній книзі можуть бути всі відповіді? Як одній книзі вдається досягнути так багато?

Тільки книга, дана Богом, може мати таку силу. І я знаю, вона справді від Бога.

Як і обіцяв Президент Нельсон, небеса справді відкрилися для мене, і в набагато більше способів, ніж я могла будь-коли собі уявити. Тож я й далі буду читати й вивчати Книгу Мормона. Я буду й далі досліджувати її сторінки й знаходити там Христа, тому що вся ця книга про Нього.