2020
Бути схожим на Нефія
Січень 2020


Бути схожим на Нефія

Коли Нефій сказав батькові: “Я піду і зроблю те, що Господь наказав” (1 Нефій 3:7), він показав нам натхненний приклад віри й ревного послуху. Рішучість Нефія піти й зробити основувалася на двох важливих якостях, які всі ми можемо розвинути: його особистому свідченні про Господа і Його пророків та його духовній витривалості.

Розвиток свідчення

Нефій був слухняним, бо прагнув здобути й отримав особисте свідчення про заповіді, які Господь дав його батькові (див. 1 Нефій 2:16--20). Він знав, що завдання отримати пластини буде важким. Але, на відміну від братів, він знав, що Господь буде з ним і підготує шлях, аби вони виконали завдання.

Ця віра в Бога і Його пророків благословляла і підтримувала Нефія упродовж життя й допомагала йому виконувати дивовижні завдання. Подібно до Нефія, ми можемо виконувати величні завдання у своєму житті, якщо будемо намагатися дотримуватися поради, отриманої від сучасних пророків, через підказки Святого Духа і Писання. Наприклад, сучасний Господній пророк, Президент Рассел М. Нельсон, запросив нас допомагати у збиранні Ізраїля і готуватися до повернення Спасителя1.

Якщо ми вивчаємо слова Бога і виконуємо їх, наша віра буде зростати і ми будемо відчувати в серці рішучість завжди виявляти послух, навіть знаючи, що завдання є важким.

Зображення
young man hiking

Розвиток духовної витривалості

Приклад Нефія також навчає нас притаманній Христу рисі—витривалості, тобто здатності іти вперед, незважаючи на труднощі, а не шукати легких шляхів. У житті кожного з нас бувають часи, коли нас просять виконувати важкі й складні завдання. У таких ситуаціях, якщо ми покладаємося на віру в Христа і обираємо “те, що складніше й правильне, аніж те, що легше й неправильне”2, ми матимемо благословення.

Коли перед вами постане складне рішення або завдання, налаштувавшись на те, щоб “піти і зробити”, ви зможете впоратися. Якщо ви з вірою відгукнетеся на це скерування, Господь буде знати, що може покладатися на вас, і ваша віра в Ісуса Христа зміцниться.

Якщо ви з вірою працюєте над розвитком свого свідчення, духовною витривалістю й готові піти і зробити, Господь благословить вас, зміцнить і підтримає в цьому році й упродовж життя.

Посилання

  1. Див. Рассел М. Нельсон, “Надія Ізраїля” (всесвітній духовний вечір для молоді, 3 червня 2018 р.), HopeofIsrael.ChurchofJesusChrist.org.

  2. Tомас С. Монсон, “Вибір”, квітнева генеральна конференція 2016 року.