2020
Діяти з вірою
Січень 2020


Діяти з вірою

Зображення
2020 youth theme

Наша тема цього року зосереджена на словах “піду і зроблю”—сміливому проголошенні, зробленому Нефієм, вірним пророком з Книги Мормона, в книзі 1 Нефій 3:7. Але, можливо, найбільш втішає та частина цього вірша, де Нефій навчає, що Господь завжди “приготує шлях” для виконання Його роботи.

Віра в те, що Бог підготує шлях перед вами, приходить завдяки глибокій вірі. Нефій знав, що якщо Бог просить його щось зробити, Бог також допоможе у виконанні завдання. І ми знаємо, що Нефій, завдяки вірі та впевненості в Господі, зміг успішно дістати пластини з латуні.

Подібно до Нефія, ми можемо мати віру, щоб піти і зробити. Ви можете не завжди розуміти всіх “чому”, коли отримуєте настанови від провідників Церкви чи батьків, або навіть коли чуєте спонукання Святого Духа. Часом вони можуть здаватися позбавленими сенсу, або нездійсненними. Однак “для Бога нема неможливої жадної речі!” (Лука 1:37). Якщо ви з вірою зробите крок вперед, то побачите, що Бог завжди має мету і план.

Зображення
young woman walking toward a door

Бог ніколи не попросить вас робити те, що, як Він знає, ви не можете зробити. Просто Він ніколи не скерує вас до невдачі. Однак Він може попросити вас робити те, що вимагає сильної віри і вміння покладатися на Духа для отримання скерування.

Ключем здобуття віри, щоб “піти і зробити”, є розвиток впевненості. Якщо у вас є впевненість в Господі, ви будете мати віру в те, що завдяки Йому кожне завдання буде вам під силу. Подумайте над цим: вас було послано на землю у цей час, бо ви готові й здатні виконувати Господню роботу тут і зараз. Вас було обрано жити в цей час, оскільки Бог довіряє вам.

Благословення, які ви отримуєте для того, щоб діяти в вірою та впевненістю,—неймовірні. Ви дізнаєтеся, якою є ваша сутність і мета з огляду на ширшу й більш чітку перспективу; ви збільшите свою віру в Ісуса Христа і більше покладатиметеся на Його Спокуту, і ви дізнаєтеся, що з Господньою допомогою у вас буде достатньо сил.