2020
Генрі Б. Айрінг
Січень 2020


Останнє слово

Іди й роби з довірою до Бога

З виступу на жовтневій генеральній конференції 2010 р.

Юний Нефій з Книги Мормона викликає в нас бажання розвивати довіру до Господа, щоб дотримуватися Його заповідей. Нефій стояв перед небезпекою, а, можливо, й смертю, коли сказав ці слова, що показують довіру, яку ми можемо й повинні постійно мати у своєму серці: “Я піду і зроблю те, що Господь наказав, бо я знаю, що Господь не дає заповідей дітям людським без того, щоб не приготувати шлях для них, аби вони могли виконати те, що Він наказав їм” (1 Нефій 3:7).

Така довіра з’являється, коли ми знаємо Бога. Більше, ніж інші люди на землі, ми, завдяки славетним подіям Відновлення євангелії, відчуваємо вдячність за знання, що Бог відкрив стосовно Себе, аби ми могли довіряти Йому.

Для мене це почалося з події 1820-го року і юнака в гаю на фермі в штаті Нью-Йорк. Хлопчик Джозеф Сміт молодший пішов до відлюдного місця і став на коліна помолитися, повністю віруючи в те, що Бог відповість. Щоразу, коли я читаю його розповідь, моя довіра до Бога і Його слуг міцніє:

“Я побачив прямо над головою стовп світла, яскравішого за сонце, і спускаючись повільно з неба, це світло впало на мене.

… Коли світло було на мені, я побачив двох Осіб, що стояли переді мною у повітрі, блиск і славу Яких неможливо описати. Один з Них звернувся до мене, називаючи моє імʼя, і сказав, указуючи на іншого: Це Мій Улюблений Син, слухай Його!” (Джозеф Сміт—Історія 1:16–17).

Батько відкрив нам, що Він живе, що Ісус Христос є Його Улюбленим Сином і Він настільки любить нас, що послав того Сина спасти нас. І завдяки своєму свідченню про те, що Він покликав того хлопчика бути пророком, я довіряю Його апостолам і пророкам сьогодні, а також тим, кого вони покликають служити Богові.

Ви вивляєте Йому свою довіру, коли слухаєте з наміром навчитися й покаятися, а тоді йти і робити, що б Він не попросив. Якщо ви довіряєте Богові достатньо, щоб почути у Його посланнях підбадьорення, виправлення і скерування від Його служителів, ви їх почуєте. І, якщо після цього ви підете й робитимете те, що Він бажає від вас, ваша сила довіряти Йому зросте, і з часом ви будете переповнені вдячністю за знання, що тепер і Він довіряє вам.