2010
У пошуках істинної Церкви
Березень 2010


Звідки я знаю

У пошуках істинної Церкви

Чи є на землі церква, якою керує сучасний пророк?

Я розмовляв в он-лайні зі своєю подругою Джульєттою, коли вона сказала, що шукає церкву, в якій би був сучасний пророк і розмовляв би з Богом лицем до лиця. Я думав, що Бог перестав промовляти до людей, які живуть на землі, бо у нас є Біблія, і, на мою думку, цього було достатньо для нашого спасіння.

Однак вона сказала: “Якщо Бог більше не покликає пророків тут, на землі, тоді Він обманщик, бо пообіцяв, що нічого не зробить без того, щоб сказати про це пророкам” (див. Aмос 3:7).

Я запитав у неї: “А де ж цей сучасний пророк?” Вона не знала.

Я почав думати над тим, як нам знайти істинну церкву. Я знав, що є багато різних християнських церков з різними вченнями. Я подумав: “Що ж, в Інтернеті є багато джерел”. Отже, я почав шукати “істинну церкву, яку переслідують”. Я не знаю, чому надрукував саме так, але з’явилося кілька переліків церков, серед них була й Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів. У Бразилії є багато християнських церков, але я ніколи не чув про цю.

Зайшовши на веб-сайт, я прочитав історію 14-річного юнака, який бачив Бога та Ісуса Христа лицем до лиця і переклав Книгу Мормона силою Бога. Я ніколи нічого не чув про Джозефа Сміта чи про Книгу Мормона раніше, і мені здалося, що це має бути цікаво. Але мою особливу увагу привернув той факт, що в Книзі Мормона йдеться про прихід Ісуса Христа до стародавніх жителів Американського континенту.

У мене було велике бажання прочитати цю книгу, тож я замовив один примірник. Я розповів про цей сайт Джульєтті, і після того як вона прочитала історію про Джозефа Сміта, у неї не було сумнівів що ця церква є Церквою Ісуса Христа. Вона сказала, що я був підготовлений Господом, щоб знайти для неї цю Церкву.

Її переконаність справила на мене сильне враження, і я захотів дізнатися про це сам. Я запитав у своєї матері, чи знає вона щось про Книгу Мормона. Вона сказала, що у моєї сестри є синя книга, яку їй дали двоє місіонерів. Я попросив книгу і прочитав від першої до останньої сторінки за один тиждень. Я не міг думати ні про що інше. Яке відчуття спокою охопило мене! Я згадав про обіцяння, що кожен, хто прочитає цю книгу, має запитати у Бога, чи істинна вона, і Він відповість (див. Moроній 10:3–4).

Рано-вранці я пішов до своєї кімнати, щоб помолитися. Я довірився Богові й запитав у Нього, чи книга істинна, після чого я відчув палання всередині. Я не знав, що то за відчуття, але мені було радісно. Тієї ночі мені наснився сон, у якому я бачив пророка із Книги Мормона. Я запитав у нього, чи ця книга істинна, і він відповів ствердно. Коли я прокинувся, то подумав: “Книга Мормона справді істинна”.

Я розпитував усіх, кого міг, поки не знайшов людину, яка знала, де знаходиться церква. Одного разу в п’ятницю я поїхав на велосипеді до каплиці, але там нікого не було. Я молився про допомогу, щоб знати, коли проводяться збори. Я знову пішов туди наступного тижня. Коли я прийшов, то літня жінка сказала мені, що церковні збори відбуваються в неділю зранку. Щасливий, я повернувся додому. Від радості у мене калатало серце.

Коли я прийшов туди недільного ранку, мене тепло зустріли члени Церкви. Я був вражений організаційною структурою Церкви. Під час зборів моє серце сповнилося миром і радістю, і я попросив місіонерів приходити й навчати мене вдома. Коли я прийшов додому, то сказав мамі, що знайшов істинну релігію.

Місіонери навчали мене про Відновлення євангелії Ісуса Христа. Я вже знав історію про Джозефа Сміта, тож коли вони запропонували мені помолитися, щоб дізнатися про істину, я сказав їм, що вже отримав відповідь, і розповів про все, що сталося. Вони були вражені, почувши моє свідчення, і запропонували призначити хрищення на 15 травня 2004 року. Тим часом моя подруга Джульєтта також христилася. Хрищення було найрадіснішою подією мого життя. Ми з моєю подругою дуже щасливі, що знайшли істинну Церкву Ісуса Христа.

Ілюстрації Скотта Гріра, фотографія Президента Хінклі зроблена Дрейком Бусатом