2010
Моральна відвага
Березень 2010


Послання Першого Президентства

Моральна відвага

Зображення
President Henry B. Eyring

Одна з цілей земного життя—довести Богові, що ми будемо дотримуватися Його заповідей, коли це вимагатиме відваги. Ми пройшли таку перевірку в духовному світі. Але третина воїнства небесного повстала, не прийнявши пропозиції пройти через випробування земного життя, де є ризик, що вони їх не витримають.

Ще до свого народження ми особисто знали Бога та Його Сина Ісуса Христа. Ми могли бачити і чути Їх, коли Вони навчали і підбадьорювали нас. Після цього на наш розум і пам’ять спустилася завіса забуття. Сатана, батько брехні, має перевагу, оскільки ми повинні зрозуміти, ким є насправді, покладаючись на віру, у той час як наші тіла підвладні плотським спокусам і фізичним слабкостям.

У нас є допоміжні засоби, які допомагають бути відважними у цьому житті. Найбільшим з них є Спокута Ісуса Христа. Завдяки тому, що Він зробив, гріхи можуть бути змиті у водах хрищення. Ми можемо поновлювати це благословення, коли приймаємо причастя з вірою і покаянням у серці.

Духовні дари—це ще один вид допомоги. При народженні ми отримуємо Дух Христа. Це дає нам силу знати, який саме вибір, що постає перед нами, приведе до вічного життя. Писання є надійним дороговказом, якщо ми читаємо їх, сповнившись Святого Духа.

Святий Дух допомагає нам висловити вдячність і просити в молитві про допомогу чітко і впевнено, як тоді, коли ми жили з Небесним Батьком, і як ми це зможемо робити знову, коли повернемося до Нього. Таке спілкування з Богом допомагає вигнати страх із серця і замінити його вірою і любов’ю до Небесного Батька та Ісуса Христа.

Святе священство дає нам відвагу у нашому служінні. У його обрядах ми здобуваємо силу служити Божим дітям і протистояти впливу зла. Коли Він покликає нас служити, ми отримуємо таке обіцяння: “І кожний, хто приймає вас, там і Я буду також, бо Я йтиму перед вашим лицем. Я буду праворуч і ліворуч від вас, і Мій Дух буде у ваших серцях, а Мої ангели—навколо вас, щоб підтримувати вас” (УЗ 84:88).

Пророк Джозеф Сміт мав причину боятися, виконуючи своє служіння. Але Бог дав йому відвагу і запевнення, в якому Він ставить за приклад Господа:

“І якщо тебе буде кинуто в яму чи в руки вбивць, і вирок смерті буде винесено тобі; якщо тебе буде скинуто в глибину; і якщо великі хвилі, що здіймаються, вчинятимуть змову проти тебе; якщо шалені вітри стануть твоїми ворогами; якщо небеса збиратимуть чорноту, і всі елементи з’єднаються, аби заступити шлях; і над усе, якщо самі щелепи пекла широко розкриють свою пащу на тебе, знай, сину Мій, що все це додасть тобі досвіду і буде тобі на благо.

Син Людини спустився нижче всього цього. Хіба ти вищий за Нього?” (УЗ 122:7–8).

Бог дав нам більше, ніж необхідно, щоб розвіяти страх і вселити відвагу за будь-яких життєвих обставин. Якщо ми звертаємося до Нього по допомогу, Він зможе піднести нас до вічного життя, якого ми прагнемо.

Нефій пише на золотих пластинах, художник Пол Менн; ілюстрації Метта Сміта