2010
Захищені Його рукою
Березень 2010


Захищені Його рукою

Господь попередив Ноя про потоп і сказав праведним, як від нього врятуватись. Бог сказав Йосипу з Єгипту про те, що невдовзі буде голод і як до нього підготуватися. Таким самим чином Бог промовляє і сьогодні через Своїх пророків. Він дає пораду, яка приносить мир і захист, якщо ми до неї дослухаємося.

“Зоставляю вам мир, мир Свій вам даю! … Серце ваше нехай не тривожиться, ані не лякається” (Іван 14:27). У священній тиші верхньої кімнати Спаситель продовжував розповідати Своїм апостолам про те, що вони зазнають переслідувань і скорбот. Потім Він сказав: “Це Я вам розповів, щоб мали ви мир у Мені. Страждання зазнаєте у світі,—але будьте відважні: Я світ переміг!” (Іван 16:33).

У своєму вступі до книги Учення і Завіти Господь застерігав, що “мир буде забрано з землі, і диявол матиме владу над своїм власним володінням”. Однак Спаситель також обіцяв: “Господь матиме владу над Своїми святими, і царюватиме посеред них” (УЗ 1:35–36).

Стосовно сум’яття останніх днів нам сказано, що “людські серця завмиратимуть” (УЗ 45:26; 88:91). Однак послання євангелії завжди було посланням миру—миру до світу і миром від світу, тобто незважаючи на все, що є у світі. Безсумнівно, що фраза “будьте у доброму гуморі” навчає нас не дозволяти своєму серцю завмирати.

Кожен розподіл бачив заколоти і війни, терор і нужду. І в кожному розподілі Господь посилав пророків застерегти злочестивих і запевнити та підготувати праведних. Це стосується і цього великого й останнього розподілу. З часів Джозефа Сміта не переривався ланцюжок пророків і апостолів, провидців та одкровителів, щоб вести нас і давати пораду. Вони передають Спасителеве послання миру й надії. Вони допомагають нам підготувати домівки і серця, щоб в них жила надія, а не страх, мир, а не тривога.

Наступна таблиця подій дає нам можливість впевнено дивитися в майбутнє. Навіть коли у світі були великі негаразди і коли святі потерпали від жорстоких переслідувань, Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів неухильно йшла своїм курсом. Кількість членів Церкви зростала, коли і храми з’являлися по всій землі, і Господь продовжує спрямовувати нас через Своїх обраних служителів.

Які б труднощі не чекали на нас попереду—перед кожним окремо і перед усім народом,—голос Господа має відлунювати у наших серцях: “Не бійтеся, малі діти, бо ви Мої, а Я подолав світ, і ви з тих, кого Мій Батько дав Мені” (УЗ 50:41).

Крайня справа: зображення Джозефа Сміта й Кертлендського храму люб’язно надані Бібліотекою церковної історії

Зображення Бригама Янга, піонерів, Книги Мормона датською мовою та воєн люб’язно надані Бібліотекою церковної історії; фотографія кладовища люб’язно надана Самантою Бридж

Фотографії перших святих, книги, Езри Тефта Бенсона в Німеччині та руїни готелю “Кайзергот” у Берліні люб’язно надані Бібліотекою церковної історії; графік, фотографії воєнних дій, кладовище і ракета © Corbis; портрет Девіда О. Мак-Кея © Everett Clark Thorpe, копіювання заборонено

Фотографія маленького посібника для домашнього сімейного вечора люб’язно надана Бібліотекою церковної історії; ілюстрація великого посібника зроблена Філлісом Лачем; фотографія Езри Тефта Бенсона © Busath.com; фотографія храму в Наву, шт. Іллінойс зроблена Скоттом Г. Вінтертоном; фотографії воєнних подій, графіка і повені © Digital Stock; фотографія Бранденбурзьких воріт © Getty Images