2005
Справжнє щастя: свідомий вибір
Листопад 2005


Справжнє щастя: свідомий вибір

Щастя є станом душі. Радісний стан приходить внаслідок праведного життя.

“Життя є добрим, якщо ми живемо так, щоб зробити його таким”. Ці слова з надихаючого послання, яке я прочитав багато років тому. Те, що послання називає “добрим життям”, приходить внаслідок того, як ми діємо, що кажемо і навіть які думки обираємо.

Нікому не слід почувати себе самотнім на життєвому шляху, бо усіх нас запрошено прийти до Христа і вдосконалюватися в Ньому. Щастя є метою євангелії і метою викупної Спокути для всього людства.

В книзі Геламана про це лаконічно сказано: “І так ми можемо бачити, що Господь милостивий до всіх, хто в щирості своїх сердець прикликає його святе ім’я.

Так, таким чином ми бачимо, що ворота небес відчинено для всіх, саме тих, хто повірить в ім’я Ісуса Христа, який є Сином Бога.

Так, ми бачимо, що той, хто захоче, може володіти словом Бога, яке є швидким і сильним, яке … поведе людину Христа тісним і вузьким шляхом…

І привести їхні душі, так, їхні безсмертні душі, по правицю Бога в царстві небесному”1.

Мої дорогі брати і сестри, нам слід визнати, що “прагнення” є вирішальним фактором, який спрямовує нас покладатися на слово Боже і бути щасливими. Стійкість у прийнятті вірних рішень веде нас до щастя.

Щастя приходить внаслідок нашої послушності і сміливості завжди виконувати волю Бога, навіть за найскладніших обставин. Коли пророк Легій попереджав мешканців Єрусалима, вони висміяли його, і, як це було з іншими давніми пророками, намагалися позбавити його життя. Я цитую пророка Нефія: “Я … покажу вам, що лагідні милості Господа огортають усіх, кого він обрав, через їхню віру, щоб зробити їх сильними і навіть надати їм рятівну силу”2.

Коли я служив місіонером на півночі Мексики, за кілька днів після служби хрищення сім’ї Валдез нам зателефонував брат Валдез і запросив завітати до його оселі. У нього було важливе запитання до нас. Нині, знаючи волю Господа стосовно Слова мудрості, зважаючи на те, як важко буде знайти нову роботу, він був у роздумах, чи слід йому продовжувати працювати у тютюновій компанії, де він пропрацював багато років? Минуло лише декілька днів, і брат Валдез знов запросив нас приїхати і відвідати його. Він вирішив покинути цю роботу, оскільки не бажав йти проти своїх переконань. Тоді з посмішкою і схвильованим голосом він сказав нам, що в той самий день, коли полишив стару роботу, йому зателефонували з іншої компанії і запропонували набагато кращу посаду.

Так, ми знаходимо щастя під час випробування нашої віри. Господь проявляє Себе через Свої лагідні милості, які ми знаходимо впродовж дороги щастя. Ми бачимо все ясніше і ясніше Його руку в нашому житті.

Щастя є станом душі. Радісний стан приходить внаслідок праведного життя3.

Декілька років тому, коли я служив президентом місії, моя дружина Івелія стала свідком зворушливої сцени щастя, коли побачила віддану сім’ю, що заходила до каплиці. Ця матір і її двоє маленьких дітей йшли того дня пішки у задушливу спеку від своєї скромної домівки до церкви. Вони й гадки не мали, що знайдуть там старійшину Круза, відданого місіонера, який рік тому поділився з ними посланням відновленої євангелії. Цей чудовий сюрприз став ключовим у визнанні ними великого щастя, яке євангелія принесла в їхнє життя. Діти побігли обійняти його і, коли сльози радості покотилися по щоках старійшини Круза, мати взяла його за руки і щиро подякувала за все, що він зробив, щоб благословити їхню сім’ю. Воістину вони знайшли те щастя, яке приготовлене і збережене для святих4.

Пророк Джозеф проголосив: “Щастя є метою і задумом нашого існування; і буде результатом його, якщо ми йтимемо шляхом, що веде до нього; і цим шляхом є доброчесність, праведність, вірність, святість і дотримання всіх заповідей Бога”5.

Після випробувань довгого шляху до обіцяної землі та після 30 років непохитного прагнення дотримуватися заповідей Бога,6 невтомний пророк Нефій з Книги Мормона підвів підсумок історії свого народу, кажучи: “І сталося так, що жили ми щасливо”7.

Пророк-цар Веніямин визначив щастя як: “Благословенний і щасливий стан тих, хто виконує заповіді Бога. Бо знайте, вони благословенні в усьому, як у тлінному, так і в духовному”8.

Так, мої улюблені брати і сестри, життя є добрим, якщо ми живемо так, щоб зробити його таким. Віра, бажання, прийняття рішення і вірний вибір є простими діями, які роблять нас більш щасливими і зміцнюють внутрішню впевненість у подоланні викликів життя.

Давайте згадаємо, що сам Господь все ще закликає нас, говорячи: “Прийдіть до мене, усі струджені та обтяжені,—і Я вас заспокою!”9 Я знаю, що Він живий, що Він невтомно стукає до нас у двері. Він відновив Свою Церкву і повноту євангелії через Пророка Джозефа Сміта і явлення Книги Мормона. Навіть сьогодні Він скеровує Свою Церкву і царство через нашого улюбленого пророка—Президента Гордона Б. Хінклі.

Прийміть мою любов і моє смиренне свідчення у ім’я Господа Ісуса Христа, амінь.

Посилання

  1. Геламан 3:27–30; курсив додано.

  2. 1 Нефій 1:20; курсив додано.

  3. Див. Путівник по Писаннях, “Радість”, с. 160.

  4. Див. 2 Нефій 9:43.

  5. History of the Church, 5:134–135.

  6. Див. 2 Нефій 5:10.

  7. 2 Нефій 5:27.

  8. Мосія 2:41.

  9. Матвій 11:28.