2005
Істину відновлено
Листопад 2005


Істину відновлено

З планом спасіння і щастя, запропонованим Батьком,… ви зможете подолати всі життєві випробування.

Повсюди зростає бажання людей в усьому світі мати духовне спрямування внаслідок зростання кількості стихійних та спричинених людиною катастроф. Таке велике бажання мати духовний провід пояснюється тим, що ми є дітьми Небесного Батька. Зрозуміло, що коли перед нами постають труднощі, ми звертаємося до Творця по допомогу. Наш люблячий Небесний Батько знав, що погіршення ситуації у світі, великі особисті труднощі та лиха змусять Його дітей шукати духовного живлення. Складність полягає у тому, щоб його належним чином знайти.

Ми жили в присутності Бога, нашого Небесного Батька, і Його Улюбленого Сина Ісуса Христа в доземному існуванні. Там ми прийшли до розуміння Батькового плану спасіння і обіцяння допомагати, коли ми народимося як смертні істоти на землі. Було пояснено основну мету існування. Нам було сказано:

“Ми зробимо землю, на якій вони зможуть жити;

І в цьому ми випробуємо їх, щоб подивитися, чи робитимуть вони все, що Господь Бог їхній накаже їм;

І тим, хто збереже свій перший стан [тобто буде послушним у доземному існуванні], буде додано; …а ті, хто збереже свій другий стан [тобто буде послушним під час земного життя], матимуть славу, додану на їхні голови на віки вічні”1.

Ці слова виражають найфундаментальнішу ціль вашого перебування на землі. Ця мета—довести свій послух заповідям Господа і таким чином зрости у розумінні, здібностях і всіх гідних якостях. Це означає отримати всі необхідні обряди, укласти всі необхідні завіти та дотримуватися їх. Це означає створити і підтримувати сім’ю. Це також означає наявність випробувань і щасливих моментів, які дадуть можливість переможно повернутися [у присутність Бога], пройшовши всі випробування і можливості земного життя, щоб отримати славетні благословення, обіцяні за такий послух.

Для того, щоб період земних випробувань і зростання приніс якомога більшу користь, вас було навчено і підготовлено до обставин, які кожен з вас зустріне в цьому житті. Було пояснено, яким чином Батько вестиме вас через земне життя. Він обере з найдоблесніших, найслухняніших духовних дітей пророків та інших уповноважених слуг, щоб стали носіями Його священства, навчилися Його істині та отримали провід для поширення цієї істини серед Його дітей на землі. Бог дав кожній дитині свободу волі, право вибирати Його пораду або відхиляти її. Усіх буде запрошено, але не змушено виявляти послух. Ви зрозуміли, що, маючи право вибирати свій шлях на землі, ви не зможете визначати наслідків своїх рішень. Вони будуть визначатися вічним законом.

Навіть якщо людина живе гідно всіх щедрих благословень, але з якихось причин, на які вона не здатна впливати, не зможе отримати їх на землі, то в післяземному житті вона зможе надолужити втрачені можливості. Вашу пам’ять про доземне життя забрано, щоб випробування було справді дієвим, але ви отримаєте провід, що показуватиме, як жити. План спасіння, запропонований нашим Батьком у цьому житті, який дасть можливість повернутися до Нього, буде названо євангелією Ісуса Христа.

З самого початку сотворіння цієї землі проти плану Батька повстав яскравий, але злий дух, відомий нам як Люцифер або Сатана. Він запропонував змінити вимоги. Його аргументи були такими переконливими, що третина духовних дітей Батька пішла за Сатаною і їх було скинуто. Вони втратили надзвичайну можливість зростати і надзвичайно важливу перевагу мати фізичне тіло.

Наш Святий Батько, який досконало знає кожну свою дитину, розумів, що з часом багато спокусяться, віддадуть перевагу мирським благам і відкинуть свідчення та вчення Його пророків. Духовна темрява замінить світло істини, і настане відступництво. Період з моменту появи істини і до її повної втрати через гріхи називатиметься розподілом. Протягом ряду розподілів пророк змінюватиме пророка, щоб утримати на землі істину для вірних, незважаючи на те, що її буде перекручено або відкинуто більшістю.

Ви дізналися, що провід вам надаватиме Світло Христа. Воно дає світло і життя всьому. Воно спонукає всіх людей на землі відрізняти істину від омани, правильне від хибного. Світло Христа не є особою. Це—сила і вплив, що приходять від Бога, нашого Батька, через Його Сина, Ісуса Христа. Якщо за світлом іти, то воно приводить людину до більш певного проводу і натхнення Святого Духа. Вам було сказано, що провини послаблюватимуть вплив Святого Духа, але його можна відновлювати через покаяння. Ви раділи, дізнавшись, що послушні, які отримають належні обряди з необхідними завітами і залишаться вірними, успадкують целестіальну славу і житимуть у вічностях в присутності Батька та Його Сина.

Як ми знаємо про ці істини? Як ви можете підтвердити їхню дієвість? Ви спостерігаєте навколо велику плутанину щодо природи Бога, Його вчень та мети життя. Як же тоді Бог, наш Небесний Батько, спрямовує Своїх дітей на землі? Як Він передає істину і Свою волю таким чином, щоб вірні й віруючі діти могли зробити правильний вибір та отримати благословення, які Небесний Батько хоче їм дати? Я це поясню.

З часу заснування цієї землі Бог, наш Батько, незмінно слідував Своєму плану, який я вам щойно описав. Адам трудився, щоб поділитися планом Батька зі своїми дітьми та нащадками. Багато людей вірили і отримали благословення. Але багато вирішили скористатися своїм божественним даром свободи волі, щоб відкинути Його вчення і Його євангелію. Неслухняні відкинули істину, перекрутили вчення і обряди, таким чином віддаливши себе від Бога. З часом світло істини замінила духовна темрява і люди втратили священство та істинну Церкву.

Пророки, такі як Енох, Ной, Авраам і Мойсей, відновлювали істину для свого розподілу, але їхні зусилля більшістю не приймалися. У зеніті часів на землі народився Ісус Христос, Улюблений Божий Син. Він відновив істину і служив з любов’ю і співчуттям. Він знову заснував на землі Свою Церкву з апостолами і пророками. Пройшовши через неймовірний біль, Він виконав божественне доручення, призначене Святим Батьком: стати нашим Спасителем і Викупителем. Він дав себе розіп’яти. Він воскрес і переміг фізичну смерть. Його безмежна спокутувальна жертва є найвищим даром, що дозволяє тим, хто кається, отримати прощення гріхів і бути гідними вічного життя. Але навіть за таких умов майже всі, за виключенням небагатьох, відринули Божого Сина. Його апостолів і членів Церкви переслідували, багатьох убили. Земля поринула в довгий страшний період непроглядної духовної темряви.

З Писань видно, що протягом усієї історії у винятково важливих випадках голос Бога Батька завжди було чути. Не раз Ісус Христос особисто являвся обраним людям. Однак існує лише один божественний, унікальний приклад, відомий нам, коли Сам Бог Батько явився особисто. Це було зроблено разом з Його дорогоцінним Святим Сином Ісусом Христом для однієї людини. Тією людиною був Джозеф Сміт молодший, надзвичайний дух, підготований до заснування землі. Він мав стати найвеличнішим з пророків, посланих на землю. На землю мали повернутися повноваження священства, повне Відновлення Церкви, заснованої Спасителем, разом з додатковими Писаннями, необхідними для нашого часу, отриманими через неперервне одкровення від Спасителя.

Наш великодушний Батько зійшов на цю землю зі своїх неозорих творінь, щоб пролити світло на істину, розвіяти густі хмари духовної темряви, показати Свою істинну сутність, відновити повноту істини і забезпечити єдиний шлях отримання надійного духовного проводу. Це визначне відновлення почалося з простої фрази Батька: “Це Мій Улюблений Син. Слухай Його!”2. Потім настало Відновлення істини, священства, священних обрядів та істинної Церкви з планом спасіння і щастя, запропонованим Батьком. Живучи за цим планом, ви зможете подолати всі життєві випробування. Він допоможе вам через віру і послух стати гідними отримання божественного духовного спрямування, якого ви потребуєте. Ця підтримка дасть вам силу жити відповідно до вашого знання, як би не погіршувалися обставини у світі.

Яка надзвичайно важлива подія спричинила цей безпрецедентний прихід Бога Батька? Цією подією був початок “розподілу повноти часів”, передречений пророками Старого і Нового Завіту. Настав час Батькові усе об’єднати у Христі3, доручити всі ключі від Царства і відновити знання, передані в попередні розподіли4, оскільки Він встановив останній розподіл для цієї землі.

Знаючи, що багатьом буде важко повірити в те, що таке славетне Відновлення справді відбулося, Спаситель дав нам відчутні на дотик свідчення про те, що це істинно так, а саме Книгу Мормона. Підтвердження реальності Відновлення—на її сторінках. Через Джозефа Сміта Він також дав додаткові пояснюючі Писання, необхідні для нашого часу,—Учення і Завіти й Дорогоцінну Перлину. Не дивно, що служіння Джозефа Сміта було зосереджено на Спасителі, Його спокуті та вченні.

У міру проголошення цього дорогоцінного послання по світу, Сатана успішно переконував людей відкидати його або шукати не в тому місці. Переважна більшість дітей Батька не лише забули Батька Небесного і мету земного життя, але вони рідко навіть думають про Нього і не замислюються над тим, якою є мета земного життя. Сатана зводить їх до думок лише про земні речі, які відволікають їх від основного. Не робіть цієї помилки.

Як слуга Ісуса Христа я свідчу, що все описане мною є істинним. Недостатньо мати загальне уявлення про істину або про реальність Батька і Його Сина, нашого Спасителя. Кожен з нас має прийти до розуміння, ким Вони насправді є. Ви повинні відчути, як сильно Вони люблять вас. Ви маєте вірити, що, якщо зробите все можливе, щоб жити відповідно до істини, Вони допоможуть вам зрозуміти мету вашого земного життя і зміцнять вас, щоб бути вам гідними обіцяних благословень. Щоб виконувати Божі заповіді, їх необхідно розуміти. Необхідно мати в них віру. Це усвідомлення найлегше отримати через вивчення доктрини. Саме з цієї причини в липні цього року Президент Хінклі і його радники запропонували всім членам Церкви прочитати Книгу Мормона до кінця року. Вони пообіцяли: “Читачі Книги Мормона будуть більш рясно благословенні Духом Господа, рішучістю виконувати Його заповіді й міцнішим свідчення про реальність Сина Божого”5. Я перевірив це обіцяння у своєму житті і пересвідчився в його істинності. Якщо ви незмінно слідували цій пораді, то знаєте, що я маю на увазі. Якщо ви ще не почали, то все ще є час збагатити своє життя читанням сторінок Книги Мормона. Будь ласка, зробіть це.

Як апостол Господа Ісуса Христа я урочисто свідчу, що Бог, наш Батько, та Ісус Христос через пророка Джозефа Сміта здійснили Відновлення, про яке я говорив, яскраве світло істини і Церква Ісуса Христа знову є на землі, істинну природу Бога Батька і Його Сина знову відкрито, а належний спосіб отримання духовного керівництва пояснено. Я свідчу, що Божий план спасіння став доступним для всіх, хто щиро буде прагнути його. Прийміть цей план і живіть за ним заради власного миру і щастя. У ім’я Ісуса Христа, амінь.

Посилання

  1. Aвраам 3:24–26.

  2. Джозеф Сміт—Історія 1:17.

  3. Ефесянам 1:10.

  4. Див. УЗ 128:18–21.

  5. Див. Лист Першого Президентства від 25 липня 2005 р.