2016
Мороній, моя мама і життєвий урок для мене
січень 2016 р.


Мороній, моя мама і життєвий урок для мене

Автор живе в Сингапурі.

Цей урок з Книги Мормона допоміг мені дізнатися, що я ніколи не буваю духовно самотня.

Зображення
Moroni (Book of Mormon prophet) kneeling beside a tree as he places the gold plates into a box. The box is lying in a hole dug into the ground. There are trees in the background.

Фрагмент картини Мороній ховає пластини, художник Гері Ернст Сміт

Багато що змінилося для мене, коли мені виповнилося 17 років. Я переходила в нову школу і була на третьому році навчання в семінарії. Та це ще не все, у мене також був і новий вчитель в семінарії—моя мама.

Чи казала я вже, що я була єдиною ученицею в її класі? Оскільки школа, яку я збиралася відвідувати, знаходилася на відстані годинної подорожі потягом від місця мого проживання, то мама вирішила навчати мене в ранковій семінарії вдома, щоб я могла вчасно приїжджати на навчання. Мені пощастило, що вона навчала мене кожного дня, але це й трохи дратувало. Я мала бути абсолютно уважною на її уроках, що особливо важко було о 5:30 ранку.

Коли ми вивчали Книгу Мормона, то дійшли до Моронія, пророка, яким я справді захоплююсь. Однак мене завжди цікавило: чому Мороній був самотній? Чому Небесний Батько не послав йому когось, хто б його супроводжував? Чому він не нарікав, коли Господь залишив його самого, щоб закінчити Книгу Мормона?

Моя мати пояснила: завдяки своїй праведності й вірі в Небесного Батька, Мороній знав, що він не був самотнім. У нього був Небесний Батько та Ісус Христос, щоб допомогти йому в завершенні Книги Мормона. І тоді я зрозуміла: Моронію не потрібна була чиясь фізична присутність, бо він знав, що хтось був поряд духовно, наглядаючи за ним. Я знала, що Небесний Батько ніколи не залишить його.

Це справило на мене глибоке враження. Тепер я знаю: коли б я не думала, що я самотня, я духовно не самотня, оскільки мене супроводжує Святий Дух, Який допомагає мені відчувати себе ближче до мого Небесного Батька та Ісуса Христа. Я знаю: поки я матиму віру в Господа й довіру до Нього, я ніколи не буду ходити самотньо.

Цей особливий урок вплинув на мою віру і моє свідчення про Небесного Батька та Ісуса Христа. І хоч я трохи хвилювалася через семінарію вдома, тепер я вдячна за це, бо це дало мені особливий навчальний досвід з моєю мамою.