2016
Щастя для тих, кого ми любимо
січень 2016 р.


Послання Першого Президентства

Щастя для тих, кого ми любимо

Зображення
Product Shot from January 2016 Liahona
Зображення
A couple and their son walking in the rain along a street in Buenos Aires, Argentina.

Усі ми бажаємо щастя тим, кого любимо, і хочемо, щоб у них було якомога менше страждань. Коли ми читаємо розповіді про щастя—і про страждання—у Книзі Мормона, наше серце стискується, коли ми думаємо про дорогих нам людей. Ось правдива розповідь про щасливий час:

“І сталося, що не було суперечок на цій землі через любов Бога, яка жила в серцях людей.

І не було ані заздрощів, ані розбрату, ані заворушень, ані розпусти, ані неправди, ані вбивств, ніякої похітливості; і певно не могло бути щасливішого народу серед усіх людей, яких було створено рукою Бога”.

Далі ми читаємо:

“І якими благословенними були вони! Бо Господь благословив їх у всіх їхніх діяннях; так, саме були вони благословенними і процвітаючими, доки сто і десять років не пройшло; і перше покоління від Христа пішло з життя, і не було суперечок по всій землі” (4 Нефій 1:15–16, 18).

Люблячі учні Христа моляться й трудяться заради такого благословення для інших та для себе. З розповідей у Книзі Мормона, а для багатьох з нас—з нашого власного досвіду, ми знаємо, що дар щастя є досяжним. Ми знаємо, що шлях до щастя добре позначений. Ми також знаємо, що залишатися у стані щастя нелегко, якщо тільки, як це було з нефійцями після відвідування їх Спасителем, “любов Бога” не житиме в наших серцях.

Та любов була в серцях нефійців, бо вони дотримувалися закону, який уможливлював це. Стислий зміст того закону передано у причасних молитвах, які починаються зі щиросердного благання до нашого люблячого Небесного Батька. Ми молимося серцем, сповненим віри в нашого особистого Спасителя і великої любові до Нього. Ми зобовʼязуємося зі справжнім наміром взяти на себе Його імʼя, памʼятати Його і виконувати Його заповіді. Зрештою, ми виявляємо віру в те, що Святий Дух, третій член Божества, може завжди бути з нами, свідчачи в наших серцях про Батька і Його Улюбленого Сина. (Див. УЗ 20:77, 79).

Завдяки присутності з нами Святого Духа наші серця можуть змінитися настільки, що нам хотітиметься відчувати любов нашого Небесного Батька і Господа Ісуса Христа. Відчути любов Бога у своїх серцях так само легко, як і втратити відчуття тієї любові в наших серцях. Наприклад, хтось може вибрати молитися Небесному Батьку не так часто або не платити повну десятину, або припинити бенкетувати словом Бога, або ігнорувати бідних і нужденних.

Будь-яке рішення не виконувати Господні заповіді може стати причиною того, що Дух залишить наші серця. Ця втрата призводить до зменшення щастя.

Щастя, якого ми бажаємо для дорогих нам людей, залежить від вибору, який вони роблять. Як би ми не любили якусь дитину чи людину, зацікавлену євангелією, чи наших друзів, усе ж ми не можемо змусити їх виконувати заповіді і тим самим ставати гідними присутності Святого Духа, щоб Він торкався й змінював їхні серця.

Тому найкращою нашою допомогою може бути все те, що скеровує дорогих для нас людей стежити за власним вибором. Алма робив це через запрошення, яке можете пропонувати і ви:

“Але щоб ви упокорилися перед Господом і прикликали Його святе імʼя, і пильнували, і молилися постійно, щоб вас не можна було спокусити понад те, що ви можете витримати, і таким чином щоб вас вів Дух Святий, щоб ви ставали покірними, лагідними, смиренними, терплячими, сповненими любові і всього довготерпіння;

Маючи віру в Господа; маючи надію, що ви отримаєте вічне життя; маючи любов Бога завжди у ваших серцях, щоб ви могли бути піднесеними в останній день і увійти до Його покою” (Алма 13:28–29).

Я молюся, щоб усі дорогі для нас люди могли прийняти натхненне запрошення вибрати шлях до вічного щастя.