2016
Як просуватися вперед
січень 2016 р.


Відповіді від церковних провідників

Як просуватися вперед

З виступу на духовному вечорі в Університеті Бригама Янга—Гавайї 14 грудня 2013 р.

Зображення
Christ carrying a young boy on His back.

Фрагмент з картини Міцно тримайся, художник Ліз Лемон Свайндл

Просуватися вперед означає більше, ніж просто рухатися вперед. Просуватися означає, що вашому руху вперед щось перешкоджає і ви повинні пробиватися крізь це. Аби йти вперед у цьому житті, ви повинні відтісняти в сторони спокуси, пробиратися крізь перешкоди, топтати сумніви й страх під своїми ногами та набувати божественних якостей—мати віру, надію і любов.

Як вам просуватися вперед? Нефій дає відповідь: “Отже, ви повинні просуватися вперед з непохитною вірою в Христа, маючи справжню яскравість надії, і любов до Бога і до всіх людей” (2 Нефій 31:20).

Просуватися вперед з непохитною вірою в Христа означає мати віру в Нього. Це означає зробити Його центром зосередження ваших думок і вчинків. Якщо ви, просуваючись вперед, ідете саме за Ним, то це найпрекрасніша пригода.

Просуватися вперед означає відкидати “спокуси і клопоти” світу та з точністю виконувати заповіді. “Якщо ви Мене любите,—сказав Ісус,—Мої заповіді зберігайте” (Іван 14:15).

Нефій додає, що з нашою непохитною вірою в Христа приходить справжня яскравість надії та любов до Бога і до всіх людей. Надія яскраво посміхається нам. Ми знаходимо мир навіть у важких обставинах. Учнівство дає нам побачити свої справжні цілі на землі. Ці цілі зосереджені на допомозі нашій сімʼї, тим, кого ми любимо, і тим, хто навколо нас. Серед цих цілей—будівництво Божого царства, і якщо ми його будуємо, то станемо тими, ким повинні стати.

Нефій каже нам, що ми повинні просуватися вперед, бенкетуючи словами Христа. Він каже нам, що з даром Святого Духа ми можемо розмовляти язиком ангелів (і розуміти цю мову) (див. 2 Нефій 32:2–5). Я знаю цей голос. Це той голос, який ми повинні постійно бути готові почути.

Якщо ви праведно просуваєтеся вперед, Ісус Христос “вестим[е] вас” (УЗ 78:18) і ви ще з більшою впевненістю пізнаєте Його реальність і Його любов до вас. Коли ви просуваєтеся з вірою, Святий Дух скаже і покаже вам те, що вам слід робити (див. 2 Нефій 32:5).