2016
Чи достатнім було моє вивчення?
січень 2016 р.


Чи достатнім було моє вивчення?

Енджі Ніколас, шт. Техас, США

Я сумлінно читала Книгу Мормона щодня ще з підліткового віку. Навіть в ті вечори, коли я знесилена падала в ліжко й усвідомлювала, що не читала її в цей день, то брала її і читала хоча б кілька віршів.

Два роки тому мене попросили навчати Старого Завіту в ранковій семінарії. Старий Завіт я знала найменше з усіх книг Писань, тому в деякі дні мені доводилося проводити по три—чотири години, вивчаючи його й готуючись до своїх уроків. Через те що я так багато часу виділяла вивченню Біблії та одкровень останніх днів, я припинила читати Книгу Мормона кожний день. Ми читали її сімʼєю увечері, і я час від часу користувалася нею у пошуку перехресних посилань, тому відчувала, що євангелію вивчаю щодня достатньою мірою.

Посеред навчального року, у січні, президент мого колу закликав увесь кіл читати щодня по одному розділу Книги Мормона. І хоч я запитувала себе, чи вдасться мені знаходити на це час, оскільки я була дуже зайнята підготовкою до семінарії, я все ж вирішила відгукнутися на цей заклик. Мені потрібно було зробити це не тільки, щоб зміцнитися самій, але й щоб подати приклад своїм дітям та студентам.

З того моменту й надалі я читала по одному розділу з Книги Мормона щодня, коли починала готуватися до свого уроку в семінарії або перед тим, як лягати спати. Дух і сила, які були втрачені, а я й не знала цього, повернулися в моє життя. Мої уроки в семінарії, які проходили добре, стали ще кращими. Частини зі Старого Завіту, які було важко зрозуміти, стали яснішими. Я також усвідомила, що я краще розумію Книгу Мормона, і це сталося завдяки тому, що я глибоко вивчала вчення пророків та закон Мойсея.

У Вступі до Книги Мормона є ось ці слова пророка Джозефа Сміта: “Я говорив браттям, що Книга Мормона найбільш правильна з усіх книг на світі і є ключовим каменем нашої релігії, і людина буде ближча до Бога, твердо дотримуючись її заповідей, ніж будь-якої іншої книги”.

Книга Мормона пов’язує усі частини євангелії, і вона містить в собі могутнє свідчення про Ісуса Христа та план спасіння. Це допомагає всьому іншому в моєму житті мати сенс. Я вдячна за те, що Книга Мормона є частиною мого щоденного життя.