2010
Місце для нас
Липень 2010 р.


Місце для нас

Вшанування піонерів

Кожного року в липні багато членів Церкви по всьому світу відкладають інші справи, щоб вшанувати піонерів, які 24 липня 1847 року дісталися Долини Солоного озера. Ось що нам розповіла одна молода жінка:

“Іноді наш приход проводить заходи, присвячені піонерам,—каже Аналі Б. з міста Берк, шт. Віргінія, США.— Люди одягають вбрання піонерської доби, і ми, як правило, організовуємо “перехід”, який насправді є прогулянкою. Ми також говоримо про піонерів, граємо в ті ігри, в які грали вони. У Віргінії влітку спекотно, а вологість висока. Ми завжди святкуємо на вулиці, тож через спеку ми дійсно відчуваємо себе піонерами.

Особисто я майже завжди читаю книгу про історію Церкви. Читання таких книг допомагає мені ще більше цінувати піонерів і краще розуміти, що вони пережили”.

Як у вашій місцевості вшановують піонерів Церкви минулого чи сьогодення? Пам’ятайте, піонер—це людина, яка готує шлях для інших.

Мій улюблений вірш з Писань

2 Нефій 32:5 став моїм улюбленим віршем з того часу, як я була в Початковому товаристві, бо в ньому йдеться про те, що робити, коли ви отримали дар Святого Духа. Ви повинні отримати його і бути гідні його, а потім Святий Дух вестиме вас правильним шляхом.

Пічез С., 16 років, Тринідад, Вест-Індія

Як здобути свідчення

Свідчення є дуже важливим для нас, членів Церкви. Щоб здобути свідчення, робіть те, до чого запрошує Мороній: розмірковуйте у своєму серці над посланням чи принципом, про істинність якого хочете знати; потім запитайте у Бога в ім’я Ісуса Христа, чи це істина. Ті, хто застосовують цю модель і запитують з вірою, здобудуть свідчення про істину силою Святого Духа (див. Moроній 10:3–5). Я можу свідчити, що коли ви молитеся з усією вірою вашого серця, Небесний Батько відповість на вашу молитву.

Коли я лише цікавився євангелією, то вирішив помолитися і запитати Небесного Батька, чи все, про що я дізнався, є істиною. Я ніколи не знайду слів, щоб передати ті почуття, які відчув, але знаю, що то була відповідь мого Небесного Батька, бо вона принесла мені багато благословень.

Джорді Р., 20 років, Санто-Домінго, Домініканська Республіка

“Так, усе, що виходить із землі, у свою пору, зроблено для блага і на користь людини, щоб тішити око і радувати серце” (УЗ 59:18).

Справа: фотографія інсценізованого переходу піонерів, зроблена Уелденом С. Андерсеном; фотографія природи Діанни Ван-Кампен