Генеральна конференція
Євангельське світло істини та любові
Квітнева генеральна конференція 2021 р.


Євангельське світло істини та любові

Я свідчу, що євангельське світло істини та любові сьогодні яскраво осява всю землю.

У прекрасному гімні святих останніх днів “Істина в світі знов!” ясно відображено ентузіазм і радість, з якими повнота євангелії доноситься до всіх країв. Ми співаємо слова цього гімну:

Люди, почуйте голос Христа,

Хай сповнить серце радість свята!

Він після довгих темних віків

Істину відновив!1

Луїс Ф. Мюнх, автор цього сповненого радості тексту, був наверненим з Німеччини. Він написав натхненні слова для гімну, коли жив у Швейцарії під час свого служіння на місії повного дня в Європі2. Радість, що переповнює людину, яка є свідком всесвітнього впливу Відновлення, точно виражена у таких словах гімну:

Людство до правди йшло навмання,

Без повноти святого знання.

Славте Господню чисту любов—

Істина в світі знов!3

Понад 200 років тому розпочалося безперервне Відновлення. Завдяки цьому євангельське світло істини та любові4 нині яскраво осява всю землю. Пророк Джозеф дізнався у 1820 році, і відтоді ще мільйони людей пізнали, що Бог “всім дає просто, та не докоряє”5.

Невдовзі після організації Церкви у цьому останньому розподілі Господь звернувся до Джозефа Сміта і виразив Свою велику любов до нас, кажучи:

“Отже, Я, Господь, знаючи про лихо, яке прийде на жителів землі, покликав Мого слугу Джозефа Сміта молодшого і говорив до нього з небес, і дав йому заповіді; …

Щоб Мій вічний завіт міг бути встановленим;

Щоб повноту Моєї євангелії могло бути проголошено слабкими й простими до кінців землі”6.

Згодом після отримання цього одкровення почали покликати місіонерів і направляти їх до багатьох країн світу. Як і було передбачено пророком Нефієм, розпочалося проповідування послання відновленої євангелії “серед усіх народів, колін, язиків і людей”7.

“Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів була офіційно організована в невеличкому дерев’яному будиночку на півночі шт. Нью-Йорк у 1830 р.

Знадобилося 117 років—до 1947 року,—щоб кількість членів Церкви збільшилась від перших шістьох членів Церкви до одного мільйона. Наявність місіонерів була визначальною рисою Церкви від самих перших днів її існування. Їх направляли у землі корінних народів Америки, до Канади та, у 1837 році, за межі Північноамериканського континенту до Англії. Трохи згодом місіонери вже працювали на Європейському континенті, а також дуже далеко—в Індії та на островах Тихого океану.

У 1963 році, тобто ще через 16 років, кількість членів Церкви збільшилася до двох мільйонів, а ще через вісім років—до трьох мільйонів”8.

Відзначаючи швидке зростання Церкви, Президент Рассел М. Нельсон недавно сказав: “Сьогодні Господня робота в Церкві Ісуса Христа Святих Останніх Днів просувається вперед прискореними темпами. Церкву чекає небачене, ні з чим незрівнянне майбутнє”9.

Завдяки Відновленню повноти євангелії Ісуса Христа, організації на землі знову Господньої живої Церкви і її дивовижному зростанню від того часу й понині, благословення священства стали доступними по всій землі. У священних обрядах і завітах, які зв’язують нас з Богом і ставлять нас на шлях завітів, ясно явлена “сила божественності”10. Беручи участь у цих священних обрядах для живих та за померлих, ми збираємо Ізраїль по обидва боки завіси і готуємо землю до Другого пришестя Спасителя.

У квітні 1973 року мої батьки і я вирушили у подорож з нашої рідної Аргентини, щоб запечататися у храмі. Оскільки тоді в усій Латинській Америці не було жодного храму, ми пролетіли понад 9700 кілометрів, щоб запечататися у Солт-Лейкському храмі, і стільки ж, щоб повернутися назад. Тоді мені було лише два роки, тому я не зовсім пам’ятаю ту особливу подію, але три дуже ясні враження з тієї подорожі закарбувалися у моїй свідомості й стали для мене незабутніми.

Зображення
Вид з вікна літака

По-перше, я пам’ятаю, як мене посадили біля вікна літака, і я бачив внизу білі хмари.

Ті прекрасні, яскраві хмари й досі згадуються мені схожими на велетенські ватні кулі.

Ще мені дуже запам’яталися кілька кумедних персонажів у парку розваг біля Лос-Анджелеса. Ті персонажі незабутні.

Але значно важливішим є цей яскравий і незабутній спогад:

Зображення
Кімната для запечатувань у Солт-Лейкському храмі

Я чітко пам’ятаю, як знаходився у священній кімнаті в Солт-Лейкському храмі, де виконується запечатування подружніх пар і сімей на час і на всю вічність. Я пам’ятаю красивий храмовий олтар і яскраве сонячне світло, яке сяяло крізь вікно тієї кімнати. Я відчув тоді, і відчуваю й донині, теплоту, безпеку і втіху, які приносить євангельське світло істини та любові.

Подібні відчуття знову виникли у моєму серці 20 років по тому, коли я увійшов у храм, щоб ще раз запечататися. Тепер це було запечатування мене і моєї нареченої на час і на всю вічність. Однак цього разу нам не потрібно було вирушати в подорож за тисячі кілометрів, бо відтоді було побудовано і освячено храм у Буенос-Айресі, Аргентина, і до нього було зовсім недалеко їхати від нашого дому.

Зображення
Сім’я Уолкерів

Через двадцять два роки після нашого одруження і запечатування ми мали благословення повернутися у той храм, але вже з нашою прекрасною дочкою, і ми були запечатані як сім’я на час і на всю вічність.

Згадуючи ці дуже священні миті свого життя, я відчував глибоку, тривалу радість. Я відчував і продовжую відчувати любов співчутливого Небесного Батька, Який знає наші індивідуальні потреби і наші щирі бажання.

Говорячи про збирання Ізраїля в останні дні, Господь Єгова сказав: “Дам Закона Свого в середину їхню, і на їхньому серці його напишу, і Я стану їм Богом, вони ж Мені будуть народом!”11. Я навіки вдячний за те, що ще з юного віку глибоко в моєму серці почав закарбовуватися закон Господа через священні обряди у Його святому домі. О, як же це важливо знати, що Він є нашим Богом, що ми—Його народ і що якими б не були обставини навколо нас, якщо ми вірні й дотримуємося укладених нами завітів, то можемо бути “оточен[ими] навіки руками Його любові”12.

На сесії для жінок жовтневої генеральної конференції 2019 року Президент Нельсон сказав: “Усі наші зусилля в служінні одне одному, проголошенні євангелії, вдосконаленні святих та викупленні померлих, об’єднуються у святому храмі”13.

Також на тій самій генеральній конференції Президент Нельсон навчав: “Звичайно ж, вінцевим діамантом Відновлення є святий храм. Його священні обряди і завіти є головними у підготовці людей, які готові вітати Спасителя під час Його Другого пришестя”14.

Визначною рисою безперервного Відновлення є будівництво і освячення храмів все більшими темпами. Коли ми беремо участь у збиранні по обидва боки завіси, коли ми йдемо на жертви, щоб служити, і робимо так, щоб храм був на центральному місці в нашому житті, Господь дійсно розбудовує нас—Він розбудовує Свій завітний народ.

І з небес, де сяє Божий трон,

Ллється в світ євангельський закон.

Істина Божа, вічна й нова,

Знов землю осява15.

Я свідчу, що євангельське світло істини та любові сьогодні яскраво осява всю землю. “Предивна робота і чудо”, передречена пророком Ісаєю16, і яку бачив Нефій17, відбувається прискореними темпами навіть у ці складні часи. Як пророче проголосив Джозеф Сміт: “Прапор Істини було піднято; жодна нечиста рука не може зупинити прогрес цієї роботи … доки цілі Бога не буде досягнуто і Великий Єгова не скаже, що роботу виконано”18.

Брати і сестри, виявімо бажання та приймімо сьогодні рішення, що ми будемо особисто слухати голос небес, саме голос нашого Спасителя, і залучимо до цього наші сім’ї. Укладаймо завіти з Богом і дотримуймося їх, адже вони надійно утримуватимуть нас на шляху, що веде назад у Його присутність, і радіймо благословенням славетного світла та істини Його євангелії. В ім’я Ісуса Христа, амінь.