2010
Запитання і відповіді
Грудень 2010 р.


Запитання і відповіді

“Мені важко змусити себе читати Писання. Як мені знайти стимул?”

Спочатку вивчати Писання може бути й важко. Треба засвоювати так багато понять; імена людей і назви місць здаються такими дивними. Але вивчення Писань принесе свою винагороду, якщо ви будете продовжувати це робити.

Спробуйте провести на собі дослід, описаний пророком Алмою (див. Алма 32:27–34). Він навчав: якщо ви у своєму житті “да[сте] місце” для слова Бога, воно збільшуватиме вашу душу і освітить ваше розуміння. Воно також стимулюватиме вас продовжувати читання Писань, бо, як пообіцяв Алма, слово Бога почне бути приємним для вас (див. Алма 32:28).

Інший шлях пошуку стимулу—прагнути багатьох благословень, що приходять завдяки вивченню Писань:

  • Регулярне й уважне вивчення Писань буде запрошувати Духа у ваше життя, даватиме відповіді на ваші запитання, допомагатиме вам мати чисті думки, мотивуватиме вас служити іншим, допомагатиме вам молитися ефективніше і зміцнюватиме ваше свідчення про Ісуса Христа і Відновлення.

  • Писання будуть вчити вас, як мати віру, як розпізнавати Святого Духа і як каятися. Вони навчать вас, чому нам потрібен Спаситель, чому необхідна протилежність, для чого була створена ця земля, а також дадуть відповіді на багато інших запитань.

Коли до вас прийдуть ці благословення, вам вже не потрібно буде змушувати себе читати—ви будете шукати нагоди читати їх.

У Писаннях є відповіді

Читаючи 2 Нефій 32:3, ви можете відразу зрозуміти, чому нам потрібно читати і вивчати Писання. Я знаю, що в Писаннях є всі відповіді на наші запитання! Ми повинні розуміти, що Писання дані, щоб допомагати нам розвиватися у напрямку досконалості, а це є дуже необхідною частиною цього життя. Кожного дня у нас є кілька хвилин, щоб сісти десь окремо й почитати Писання.

Сергій С., 21 рік, Новосибірськ, Росія

Міцніше свідчення

Я не читала Писання, поки президент мого Товариства молодих жінок не запропонувала мені працювати над “Особистим розвитком”. За цією програмою мене просили читати Писання щодня впродовж кількох тижнів. Я розпочала читати Писання і вже ніколи не припиняла їх читати. Моя найкраща порада—зобов’яжіться працювати за своєю програмою “Особистий розвиток” або “Обов’язок перед Богом”. Ставте перед собою завдання читати Писання більше й більше, і ви побачите зміни в собі. Я кажу вам без жодного сумніву: ви побачите, що ваше свідчення зміцнилося.

Паола С., 16 років, Кортес, Гондурас

Моліться про розуміння

Навіть коли в мене є багато шкільних проектів і завдань, я всі їх відкладаю і спершу беруся читати Писання. Починаю з молитви, щоб запросити Святого Духа для розуміння слова Бога. Завдяки семінарським підручникам моє бажання читати Писання зміцнилося і продовжує зростати.

Елайзер Н., 16 років, Ілокос-Норте, Філіппіни

Божа зброя

Ключем до розвитку будь-якої звички є бажання її мати. Нехай у вас буде бажання читати щодня. Записуйте, скільки ви прочитали, і намагайтеся читати в один і той же час кожного дня. Це допомагає вам розвинути постійність. Читання Писань нагадує зодягання у Божу зброю. Ви ж не підете на битву без вашої зброї. Не йдіть у світ гріха без Божої зброї. Захистіть себе—читайте Писання.

Ендрю Г., 18 років, Мен, США

Щось для кожного

Це допомагає мені думати про те, що є в Писаннях. В них не лише євангелія, учення і заповіді Христа, але вони—особливо Книга Мормона—є й великими книгами пригод, де багато війн, героїв, хороших хлопців і поганих хлопців. У Писаннях є щось для кожного.

Ів У., 15 років, Невада, США

Не просто книга

Не думайте про Писання як просто про книгу, яку вам треба читати для семінарії або лише тому, що цього від вас очікують. Ви будете читати слово Бога. У ньому є пригоди, страждання, війни. Писання—це свідчення про Ісуса Христа: що Він наш Спаситель, що Він пролив Свою кров і помер за нас. Пророки пророкували про Його божественність. Багато з них загинуло, бо вони не зреклися того, що, як вони знали, було істиною. Їхня віра була непохитною. Ми всі повинні старатися бути такими ж вірними, як були вони.

Калеб Л., 14 років, Юта, США

Він хоче говорити до вас

Небесний Батько має відповіді на всі запитання, які ми ставимо Йому; і єдине, що вам слід робити,—це читати Писання і застосовувати їх у житті. Знання того, що Небесний Батько хоче говорити до вас і відповісти на ваші молитви, допоможе вам щодня шукати Його в Писаннях. Коли ви будете слухатися Його слова, ваше життя покращиться і ви знайдете прихисток і спокій. Ви будете щасливі, чуючи Його голос.

Елберт Р., 18 років, Ікстапалука, Мексика

Набувайте звичку читати

Дуже допомагає набуття звички читати. Почніть потроху; читайте, можливо, по розділу чи два кожного дня. І невдовзі у вас вже буде звичка читати Писання. Як правило, я читаю по два розділи кожного вечора і співаю гімн. Така звичка надихає мене і допомагає оптимістично спримайти все, що принесе наступний день. І я краще розумію уроки в семінарії. Писання—це благословення. Візьміть з них користь.

Тейлор С., 15 років, Вашингтон, США

Порада для вашого життя

У Писаннях розповідається про досвід людей, які переживали труднощі, схожі на наші. Коли починаєте читати Писання, помоліться і майте віру, що ви знайдете в них пораду для свого життя. Через Писання Небесний Батько спілкується зі Своїми дітьми. У Писаннях ми знаходимо силу стати перед будь-якими труднощами, і я свідчу, що коли ми добре навчені, ми успішно будемо відрізняти добро від зла і будемо уникати пасток Сатани.

Андерсон Ф., 19 років, Сан-Пауло, Бразилія