2007
Додаткові ідеї для проведення спільних заходів, січень 2007 року
Січень 2007


Додаткові ідеї для проведення спільних заходів, січень 2007 року

Провідники Початкового товариства можуть використовувати подані додаткові ідеї для проведення спільних заходів разом з тими, що надруковані в журналі Ліягона за січень 2007 року. Урок, вказівки та вправи, які відповідають цим ідеям, можна знайти в статті “Не бійся” на сторінках Д4 і Д5 дитячого розділу цього випуску.

  1. Моя віра в Ісуса Христа зміцнюється, коли я молюся. Попросіть когось із братів з вашого приходу чи філії, якого схвалив єпископ або президент філії, вбратися у простий костюм, щоб зіграти роль Джозефа Сміта і розказати історію про Перше видіння (див. Джозеф Сміт—Історія 1:5–20). Нехай він зробить акцент на вірі, яку мав Джозеф Сміт, читаючи Якова 1:5, і знанні, що він міг “просити від Бога”. Нехай він розкаже про рішучість Джозефа Сміта усамітнитися в лісі, щоб отримати відповідь на свої запитання. Поки гість буде розповідати цю історію, нехай піаніст, створюючи фон, тихенько грає гімн “Перша молитва Джозефа Сміта” (Гімни і дитячі пісні, с. 14) або інший гімн про пророка. Попросіть гостя свідчити про Джозефа Сміта і силу молитви. Нехай діти візьмуть збірники гімнів, щоб заспівати гімн “Перша молитва Джозефа Сміта”.

  2. Я маю віру в Господа Ісуса Христа. Він допоможе мені виконувати заповіді. Покажіть дітям гірчичне сім’я. Пройдіть між дітьми, щоб усі вони могли побачити, яке воно маленьке. (Якщо у вашій місцевості не можна дістати гірчичне сім’я, виберіть для цього сім’я будь-якої іншої рослини, яка виростає великою, наприклад, зернятко кукурудзи, з якого виростає високе стебло). Нехай діти знайдуть Лука 17:5–6. Прочитайте цей уривок разом. Перекажіть уривок, пояснюючи, що апостоли хотіли збільшити їхню віру. Ісус сказав їм: якби вони мали віру хоч таку, як зернинка, то могли б перемістити велике дерево. Старійшина Девід Б. Хейт (1906–2004 рр.), з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, сказав: “Президент Хінклі часто говорить про необхідність розвитку більшої віри. … Ця віра є результатом нашого життя за принципами євангелії, такого життя, яке ми і повинні вести” (“Віра наших пророків”, Ліягона, січ. 2002, с. 26). Виконуючи заповіді, ми будемо зміцнювати свою віру. Зміцнюючи свою віру, ми відчуватимемо сильніше бажання виконувати заповіді.

    Заспівайте гімн “Вірність завітам” (Гімни, № 188). Дайте кожній дитині аркуш паперу і простий чи кольоровий олівець. Нехай діти складуть цей аркуш учетверо. Попросіть їх зобразити малюнком чотири заповіді, які вони можуть виконувати (див. “Заняття із застосуванням малювання, Навчати—немає покликання величнішого, 2000 р., сс. 166–167). Щоб підказати, що їм намалювати, нехай піаніст заграє кілька різних пісень Початкового товариства про конкретні заповіді, наприклад, ті, що стосуються хрищення, молитви, десятини і т. д. Запропонуйте дітям показати свої малюнки. Поясніть, як маючи віру, вони зможуть виконувати заповіді. Розкажіть з власного досвіду про випадок, коли ваша віра в Господа допомогла вам виконувати Його заповіді, і свідчіть про Його любов до вас.

  3. Розучування пісні “З вірою ітиму за Ним” (Ліягона, лют. 2003 р., с. Д16 або “ З вірою ітиму за Ним: Вказівки щодо проведення спільних заходів і дитячої презентації на причасних зборах 2007 року”, [2006], с. 11). Поясніть, що пісня “ З вірою ітиму за Ним” є переліком деяких Божих благословень для нас. Напишіть на дошці 1, 2, 3, і 4. (Можна розбити вивчення цієї пісні на дві частини, розучуючи кожний куплет в окремі тижні. Напишіть на дошці всі чотири числа, але у перший тиждень вивчіть лише перші два благословення. Попросіть дітей послухати про перше благословення. Проспівайте: “Господь мені істину відкрив”, потім наступні два рядки проспівайте як “ля, ля”. Коли діти дадуть відповідь, напишіть біля цифри 1 слова “істина”. Нехай діти проспівають слова, що називають це благословення разом з вами, а потім проспівають наступні два рядки як “ля, ля”, так само, як це робили ви. Те саме слід зробити і для слів “Господь дав віру ясну мені”. Скажіть, що частина пісні, яку вони поки співають як “ля, ля”, розказує більше про це благословення. Вивчаючи решту рядків, попросіть дітей прислухатися до зримованих слів у куплеті (всім\ цим). Скажіть дітям про те, як ви вдячні за всі благословення, які Небесний Батько дав вам. Свідчіть про Божу любов і важливість йти за Ним у вірі.