2007
Стати знаряддям у руках Бога
Січень 2007


Послання візитного вчителювання

Стати знаряддям у руках Бога

Помолившись, виберіть і прочитайте з цієї статті вірші з Писань та вчення, що відповідають потребам сестер, яких ви відвідуєте. Поділіться власним досвідом і свідченням. Запросіть сестер, до яких ви прийшли, зробити те саме.

Що означає бути знаряддям у руках Бога?

Алма 26:3: “Це є благословення, яке було даровано нам, щоб нас було зроблено знаряддям у руках Бога для виконання цієї величної роботи”.

Бонні Д. Паркін, генеральний президент Товариства допомоги: “Що практично означає—“бути знаряддям”? Я гадаю, це означає підживлювати людей. Джозеф Сміт назвав це “жити згідно із співчуттям” нашого серця. … Існує безліч способів стати знаряддям в руках Бога. Наприклад, будьте таким візитним учителем, яким завжди мріяли бути; спитайте незаміжню, що їй подобається, а не чому вона досі неодружена; діліться, а не накопичуйте; уважно вибирайте одяг, мову та розваги; посміхайтеся своєму чоловікові або дитині, які знають, що вони образили або завдали болю; обійміть молоду жінку; навчайте з радістю в яслах; своїм ставленням показуйте, що ви радієте у подорожі життям” (“Прекрасні миті”, Ліягона, лист. 2005, сс. 107, 109).

Кетлін Х. Х’юз, перший радник у Генеральному президентстві Товариства допомоги: “Господь багато разів підтримував мій дух, і дуже часто Він робив це руками друга. … Можливо, [ми] б більше відчували Його любов, якби визнавали Його руку у вчинках тих людей, які дбають про [нас]. … Бог знає потреби Своїх дітей, і Він часто діє через нас, спонукаючи нас допомагати один одному. Коли ми діємо відповідно до таких спонукань, то стоїмо на святій землі, бо нам дається нагода служити представником Бога у відповідь на чиюсь молитву” (“Справжній друг— це чудовий дар”, Ліягона, трав. 2005, сс. 74–76).

Що я можу робити як знаряддя в руках Бога?

Президент Джеймс Е. Фауст, другий радник у Першому Президентстві: “Ви можете бути могутнім знаряддям в руках Божих, щоб допомагати здійснювати цю велику роботу. … Ви можете зробити для іншої людини те, що жодний з народжених на землі не зміг би зробити. … Благословення і внутрішній мир прийдуть до вас, якщо ви можете любити Бога “всім своїм серцем, і всією душею, і всією силою, і всім розумом, і ближнього свого, як самого себе” [Лука 10:27]. … Якщо ви зробили все, на що здатні, що ви звичайно й робите, ваш скромний внесок, яким би він не був, буде прийнятним для Господа” (“Знаряддя в руках Божих”, Ліягона, лист. 2005, сс. 115–116).

Президент Гордон Б. Хінклі: “Немає кінця добру, яке ми можемо робити, впливу, який ми можемо мати на інших. Тож нехай у нас не буде критики або негативного ставлення. Давайте молитися про зміцнення, давайте молитися про здатність і бажання допомагати іншим. Давайте завжди і скрізь випромінювати світло євангелії, щоб від нас міг випромінюватися Дух Викупителя. Господь говорить Ісусу Навину: “Будь сильний та відважний… Не бійся й не лякайся, бо з тобою Господь, Бог твій, у всьому, де ти будеш ходити” (Ісус Навин 1:9)” (“Треба більше доброти”, Ліягона, трав. 2006, с. 61).