2007
Справжня впевненість
Січень 2007


Справжня впевненість

Ви хочете бути про себе кращої думки? Ви хочете набути впевненості? Тоді цьогорічна тема для спільних заходів саме для вас.

Час від часу кожен з нас має долати почуття невпевненості. Чи ви коли-небудь запитували себе: “Що я можу зробити, аби почувати себе більш впевнено?” або “Як мені вирости у власних очах?”

Писання містять прекрасну відповідь. Там сказано, що якщо ви маєте милосердя і “чеснота прикрашає твої думки безупинно; тоді зміцніє твоя впевненість у присутності Бога” (УЗ 121:45). Така впевненість і є справжньою впевненістю. Якщо ви будете почуватися впевнено в присутності Бога, то зможете бути впевненим в присутності будь-кого іншого.

“Тоді,—подумаєте ви,—що ж таке чеснота?” Президент Джеймс Е. Фауст, другий радник у Першому Президентстві, каже, що слово чеснота має багато значень: моральна досконалість, правильні вчинки і думки, доброта і цнотливість1.

І потім ви можете запитати: “Як я можу це здійснити? Чи є дороговказ?” Так, він є. Принципи й учення, що містяться в брошурі Заради зміцнення молоді дадуть спрямування під час прийняття рішень, які зроблять вас гідними присутності Святого Духа. І якщо ви відчуваєте присутність Святого Духа, то, в певному розумінні, живете в присутності Бога. Подумайте, наскільки Небесний Батько впевнений у вас, якщо посилає вам Свого Духа.

Якщо ви живете за нормами, описаними в брошурі Заради зміцнення молоді, то вам обіцяно, що Господь “збільшить ваші можливості, розширить бачення та надасть вам сили”2. Ваша чеснотність і впевненість все більш зростатимуть.

Будьте обережними. Світ вказуватиме вам інший шлях, який веде до впевненості. Світ каже: щоб бути впевненими, вам потрібно бути у чомусь кращими за інших—вам потрібно більше речей, більше талантів, більше розуму, більше популярності. Але насправді це зовсім не так. Це хибна впевненість.

Господні норми відрізняються від мирських норм. У той час як світ зосереджується на зовнішньому вигляді, “Господь дивиться на серце” (1 Самуїлова 16:7). Ви—Боже дитя, і ваша божественна сутність не гірша і не краща, ніж у будь-якої іншої людини. Насправді кожен, у тому числі й ви, має різні таланти і здібності. Це духовні дари, дані вам, аби ви могли виконувати свою божественну місію на землі. Небесний Батько хоче, щоб ви були щасливі, розвивалися й ставали такими, якими, за Його задумом, маєте стати.

Коли у вашому житті трапляються перепони, згадуйте персонажів з Писань. Як і Мойсей, ви можете здобути силу, молячись і пам’ятаючи, що ви—Боже дитя (див. Мойсей 1:13, 20–22). Нефій—це ще один гарний приклад того, хто був впевнений у Господі. Коли він разом зі своїми братами отримав завдання здобути пластини з латуні, то з упевненістю знав, що з Господньою допомогою зможе це зробити. Він сказав: “Я піду і зроблю те, що Господь наказав, бо я знаю, що Господь не дає заповідей дітям людським без того, щоб не приготувати шлях для них, аби вони могли виконати те, що Він наказав їм” (1 Нефій 3:7). Джерелом упевненості Нефія було його чеснотне життя.

Як Мойсей і Нефій і багато інших, живучи чеснотним життям, ви будете здатні виконати свою земну місію з упевненістю, тією упевненістю, яка зростатиме або “зміцніє”. Ми знаємо, що справжню впевненість може здобути кожен, хто хоче, аби “чеснота прикрашала [його чи її] думки безупинно”.

Тема для спільних заходів на 2007 рік

“Нехай чеснота прикрашає твої думки безупинно; тоді зміцніє твоя впевненість у присутності Бога” (УЗ 121:45).

Посилання

  1. Див. “How Near to the Angels,” Ensign, трав. 1998, 95.

  2. Заради зміцнення молоді (2001), с. 42.