2007
Усе свідчить про Нього
Січень 2007


Усе свідчить про Нього

Він—Дорога, Світло, Хліб життя, Жива вода, Наріжний камінь. Під час служіння в новозавітні часи Спаситель розповів про Свою божественну роль і вчення за допомогою таких понять, які були зрозумілі людям.

Ця молодь з Німеччини також засвоїла, що “усе несе свідчення про [Ісуса Христа]” (Мойсей 6:63). Далі подано їхні свідчення про Нього.

Дорога

“Говорить до Нього Хома: “Ми не знаємо, Господи, куди йдеш; як же можемо знати дорогу?”

Промовляє до нього Ісус: “Я—дорога, і правда, і життя. До Отця не приходить ніхто, якщо не через Мене” (Іван 14:5–6).

Рене Сірон:

“Я виріс у сім’ї, де не всі належали до Церкви. Мені рано довелося вирішувати, яким шляхом іти. На мене справили глибоке враження історії з Біблії, які розповідала мама. Я бачив, як живе моя мама. Я бачив, як живе сім’я батька. Я бачив, як живуть люди, якими я захоплювався в церкві. Я знав, що вони йдуть шляхами Спасителя, і вирішив охриститися.

Тепер, коли я приймаю рішення, то думаю про те, чого навчився від Нього і намагаюся наслідувати Його. Він показав мені більш досконалий шлях. Він може допомогти нам розвиватися і виявляти якості, закладені в нас. Я б почував себе нещасним, якби не міг змінюватися, але знаю, що завдяки Йому зміни можливі”.

“Я стою під дверима та стукаю”

“Ось Я стою під дверима та стукаю: коли хто почує Мій голос і двері відчинить, Я до Нього ввійду, і буду вечеряти з ним, а він зо Мною” (Об’явлення 3:20).

Рене Сірон:

“Спаситель стукає у двері, тому що любить нас. Він може багато запропонувати, але Він дав мені свободу вибирати: відкрити Йому двері чи ні. Він хоче навчати мене, допомагати в тому, в чому я сильний і слабкий.

Я відкриваю двері, коли лагідний і приймаю те, чого Він мене навчає. Я відкриваю двері, приймаючи те, чого Він навчає і визнаючи, що мені потрібно змінюватися.

Я сподіваюся, що завжди буду впізнавати, коли Він стоятиме біля дверей, тому що інші також стукають. І мене запрошено робити те ж саме: знаходити людей і запрошувати їх прийти до Нього. Через нас вони повинні спромогтися побачити Його”.

Камінь нашого Викупителя

“Отож, кожен, хто слухає цих Моїх слів і виконує їх, подібний до чоловіка розумного, що свій дім збудував на камені.

І линула злива, і розлилися річки, і буря знялася, і на дім отой кинулась,—та не впав, бо на камені був він заснований” (Матвій 7:24–25).

“Пам’ятайте, що на камені нашого Викупителя, Який є Христос, Син Бога, ви повинні побудувати свій фундамент;… який є надійним фундаментом, що на ньому, якщо люди побудують, вони не можуть упасти” (Геламан 5:12).

Майке Адлер:

“Я зростала у Церкві, але коли мені було років 14, я мала визначити, наскільки відданою була, яким шляхом у житті піти. Ходити з друзями на вечірки, на які вони мене постійно запрошували, чи ходити до семінарії? Я розмовляла з батьками і молилася. Я отримала свідчення і зрозуміла, що маю ходити до семінарії.

Без Спасителя усе моє життя буде зовсім іншим—і друзі, і цінності. Я не дізнаюся, навіщо живу. Є багато людей, готових дати пораду, але цінності й мораль світу змінюються і сповзають. Якщо я будую на тому, що не є міцним і сповзає, то постійно повинна буду перебудовувати. Вам потрібно мати щось незмінне, щоб на ньому будувати. Христос ніколи не змінюється. Його правда завжди залишається правдою. Ви можете вчитися у Нього. Він ніколи не дасть вам упасти”.

Світло для світу

“І знову Ісус промовляв до них, кажучи: “Я Світло для світу. Хто йде вслід за мною, не буде ходити у темряві той, але матиме світло життя” (Іван 8:12).

Ян-Давид Волебен:

“Його євангелія—це світло, яке вказує чіткий напрямок у житті, напрямок, якого я можу триматися. Завдяки Його вченням ми отримуємо розуміння, чому ми живемо на землі. Завдяки Його Спокуті ми можемо повернутися до Бога, якщо каємося. Зараз я більше розмірковую над тим, що роблю, більш обережний у своїх висловлюваннях.

Як член Христової Церкви, ви ніколи не повинні відчувати самотність. Завжди є допомога. Він дає мені втіху, Він допомагає у випробуваннях, Він допомагає у прийнятті рішень, коли я зі щирим серцем звертаюся до Нього в молитві. Коли я пішов за Ним, моє життя змінилося”.

Жива вода

“Ісус відповів і промовив до неї: “Коли б знала ти Божий дар, і Хто Той, Хто говорить тобі: “Дай напитись Мені”,—ти б у Нього просила, і Він тобі дав би живої води. …

А хто питиме воду, що Я йому дам, прагнути не буде повік, бо вода, що Я йому дам, стане в нім джерелом тієї води, що тече в життя вічне” (Іван 4:10, 14).

Жасмин Занардо:

“Я вдячна за дар євангелії. У мене багато друзів поза Церквою. Вони кажуть: “Я не знаю всього про Бога, але я бачу, як живеш ти, і я захоплююся тобою”. Це викликає в мені почуття вдячності за те, що мені є за що триматися. У них немає. Вони все ще відчувають спрагу.

Ми повинні бути свідками Христа перед іншими, щоб вони пізнали Його, щоб вони могли прийти і пити воду вічного життя”.

Наріжний Камінь

“А тепер у Христі Ісусі ви, що колись далекі були, стали близькі Христовою кров’ю. …

Отже, ви вже не чужі й не приходьки, а співгорожани святим, і домашні для Бога,

збудовані на основі апостолів і пророків, де наріжним каменем є Сам Ісус Христос,

що на Ньому вся будівля, улад побудована, росте в святий храм у Господі” (Ефесянам 2:13, 19–21).

Жасмин Занардо:

“Світ перебуває у сум’ятті, тому що того, що світ пропонує, недостатньо. В багатьох релігіях є істина. Але євангелія, яку ми маємо, має повноту. Основа, на якій ми будуємо—міцна”.

Хліб життя

“Ісус же сказав їм: “Я—хліб життя, Хто до Мене приходить,—не голодуватиме він, а хто вірує в Мене,—ніколи не прагнутиме” (Іван 6:35).

Жасмин Занардо:

“З народження я зростала в євангелії, але в певний момент кожен має зрозуміти для себе, чи Церква істинна. Коли я захотіла про це дізнатися, мені було 12 років, і я дізналася. Завдяки Спокуті Ісуса Христа я ожила. У важких випробуваннях мене втішало знання про те, Ким є Спаситель і що Він для нас зробив. Його любов до нас є такою великою. Він приніс Себе в жертву заради нас. Він—моє життя”.