2003
Покажіть, що ви знаєте
Tpaвeнь 2003


Покажіть, що ви знаєте

Кожного дня нам дається можливість показати, що ми знаємо, як бути такими, як Ісус, і йти з вірою за Ним.

Дорогі діти Початкового товариства, цього року ми святкуємо 125-ту річницю організації Початкового товариства. Його було створено пророком Бога, щоб допомогти дітям дізнатися про євангелію Ісуса Христа і з радістю жити за нею. Початкове товариство дійсно важливе, і цей рік буде прекрасним роком святкування. Найважливіше те, що ми—ваші батьки, провідники та вчителі—шануємо вас, діти. Ми любимо вас. Ми радіємо тому, хто ви є і ким можете стати.

Ви—діти Бога. Ви маєте люблячого Небесного Батька, який чує і відповідає на ваші молитви. Він хоче, щоб ви були гідні одного дня повернутися до Нього і жити з Ним. Знання про це може допомогти вам планувати ваше земне і вічне майбутнє з яскравістю надії. Дивлячись у майбутнє, дивіться набагато далі, ніж на завтра. Писання, учення пророків святих останніх днів і навіть пісні Початкового товариства можуть допомогти вам зрозуміти ваш вічний потенціал і підготуватися до того, щоб його реалізувати. Ісус Христос дав нам приклад того, як вести гідне життя, щоб ми могли повернутися в присутність нашого Небесного Батька. Кожен із вас матиме можливість дізнатися про Ісуса Христа, а тоді з вірою йти за Ним.

Ми показуємо, що знаємо, як іти за Ним, складаючи завіти хрищення й дотримуючись їх, а також приймаючи Святого Духа і прислухаючись до Нього. Ми показуємо, що знаємо, як іти за Ним, кожного разу, коли гідно приймаємо причастя і згадуємо Ісуса. Я б хотіла поговорити про інший спосіб, яким ми показуємо, що знаємо—це дотримання заповідей.

Господь проголосив: «Істинно, істинно кажу я вам, це є моя євангелія; і ви знаєте те, що ви повинні робити в моїй церкві; бо ті діяння, які ви бачили, коли я робив, є тими, які ви теж будете робити»1. Мені подобається пісня Початкового товариства “I’m Trying to Be like Jesus” [«Я намагаюся бути, як Ісус»]2, і мені подобаються почуття, які виникають у мене, співаючи її. Кожного дня нам дається можливість показати, що ми знаємо, як бути такими, як Ісус, і йти з вірою за Ним.

Коли 10-річний Джон приєднався до команди з плавання, він сказав тренеру, що зможе брати участь у змаганнях по суботах, але не в неділю. У заключному змаганні сезону естафета Джона була запланована на неділю. Він згадав урок домашнього сімейного вечора про прийняття рішень заздалегідь, щоб, коли виникне потреба, було легше зробити те, що правильно. Джон сказав: «Я прийняв рішення не плавати в неділю ще до того, як приєднався до своєї команди. Тому мені було легше сказати тренеру, що я не зможу брати участі в естафеті. Я думав, що тренер розсердиться на мене. Але в кінці року під час випускного вечора… він сказав команді, що пишається мною, тому що я мав норми і дотримувався їх»3. Джон показує, що знає, [як іти вірним шляхом], тримаючи у святості Суботній день і подаючи приклад тому, хто живе за вченнями Ісуса. Завжди, коли ви тримаєте у святості Суботній день, ви показуєте, що знаєте, [як іти за Спасителем].

Можливо, у вас був досвід, схожий на мій, коли мені було 11 років. Я мала подругу, яку поважала, бо вона, здавалося, багато про що знала. Якось вона запропонувала мені цигарку. Вона сказала, що допоможе мені навчитися курити, і змушувала мене до цього такими словами: «Нічого поганого не станеться—тільки один раз». Мені не хотілося її ображати, але, ще зовсім маленькою, я вирішила ніколи не курити. Завдяки цьому рішенню було легше сказати «ні». Покажіть, що ви знаєте, дотримуючись Слова мудрості.

Коли Кетлін було шість років, вона запитала свою вчительку танців, чи можна їй одягти більш скромний костюм для танцювальної репетиції. Коли вчителька сказала «ні», Кетлін знала, що їй робити. Вона сказала вчительці, що повинна припинити заняття, тому що мала робити те, чого хотів би Ісус. Кетлін сказала: «Прийняти таке рішення було дуже важко, але після цього у мене були гарні відчуття»4. Одягаючись скромно, ми виявляємо повагу до нашого тіла. Ми показуємо, що знаємо, як дотримуватися заповідей і йти за Спасителем.

Ми показуємо, що знаємо, живучи за заповіддю любити одне одного. Наш пророк, Президент Гордон Б. Хінклі, сказав: «Величезна сила приходить від знання, що ви і я є синами і доньками Бога… Людина, яка має це знання і дозволяє йому впливати на її життя, не опуститься до того, щоб зробити щось зле або негідне…»5 Ісус заповідав нам любити наших ближніх, як самих себе. Він показав це велике вчення на прикладі доброго самарянина, який проявив турботу і милосердя, коли ніхто інший цього не зробив. Згодом Спаситель сказав: «Іди,—і роби так і ти!»6 Спаситель навчав нас любити і робити добре одне одному—навіть тим, хто живе за іншими нормами. Ці відмінності не виправдовують того, щоб уникати інших або погано до них ставитися.

Подруга восьмирічної Челсі сказала, що їй не подобався один хлопець, бо він не був членом нашої Церкви. Що, на вашу думку, зробила Челсі? Що б зробили ви? Челсі сказала своїй подрузі, що нічого страшного, що він не є членом нашої Церкви; він теж гарна людина7. Ми показуємо, що знаємо, як іти за Спасителем, коли ставимося до інших з добротою і повагою.

А як щодо доброти, яку ми виявляємо до членів нашої сім’ї? Найважливіше й іноді найважче виявляти доброту саме в наших домівках, до наших батьків, братів і сестер. Коли нашому сину Мітчу було 10 років, він хотів допомагати сім’ї, особливо, якщо він міг зробити з цього щось веселе і захоплююче. Коли ніхто не бачив, він одягав на шию стрічку з дзвіночком, і видавав себе за посильного, допомагаючи в роботі по дому. Коли члени сім’ї помічали, що щось вже було зроблено, він спокійно казав: «Це, мабуть, посильний зробив». Мітч нам багато допомагав, а також привносив у сім’ю сміх і задоволення.

Хлопчики і дівчатка, про яких я говорила, показують, що вони знають, як іти за Спасителем, тримаючи у святості Суботній день, дотримуючись Слова мудрості, будучи скромними у своєму вбранні та виявляючи доброту до друзів і членів сім’ї. Ви також можете показати, що знаєте, дотримуючись цих та інших заповідей.

Бути членом Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів означає те, що нам були надані можливості отримати всі благословення євангелії. Кожного дня ви можете говорити з повною впевненістю:

Я—Божеє дитя.

Я знаю, що Небесний Батько любить мене і я люблю Його.

Я можу молитися Небесному Батькові в будь-який час, у будь-якому місці.

Я намагаюся пам’ятати, що маю йти за Ісусом Христом.

Прийміть рішення сьогодні показувати, що ви знаєте, як іти з вірою за Ісусом Христом. Стежка, яка веде назад до Небесного Батька, не буде легкою. Вам знадобиться мужність, щоб день у день продовжувати йти за Спасителем. Я свідчу, що коли ви приймете рішення показувати, що знаєте, як іти з вірою за Ісусом Христом, ви відчуєте мир і щастя тепер і у вічності. В ім’я Ісуса Христа, амінь.

Посилання

  1. 3 Нефій 27:21.

  2. Children’s Songbook, 78.

  3. John S. Netherton, “Sticking to Standards,” Friend, May 2000, 47.

  4. Caitlin McGrath, “A Modest Choice,” Friend, May 2000, inside back cover.

  5. “‘God Hath Not Given Us the Spirit of Fear,’” Ensign, Oct. 1984, 2.

  6. Лука 10:37.

  7. See Chelsea M. Bryant, “Creating Kindness,” Friend, Mar. 2000, 35.