2003
Я можу молитися Небесному Батькові в будь-який час, у будь-якому місці
Tpaвeнь 2003


Я можу молитися Небесному Батькові в будь-який час, у будь-якому місці

Я знаю, ми можемо молитися Небесному Батькові в будь-який час, у будь-якому місці, і я так вдячна за це.

Мої юні брати і сестри, ви можете пригадати, коли останній раз отримали відповідь на ваші молитви? Чи було це тоді, коли ви щось загубили? Чи коли вам було страшно? А може, коли ви або хтось із ваших рідних були хворі? Я також молилася в таких випадках.

Де ви знаходилися, коли останній раз молилися? Я молилася в багатьох місцях. Це було на березі моря, в горах, у церкві, на ігровому майданчику. Я молилася у своєму будинку, в літаку і в лікарні. Я знаю, що можу молитися Небесному Батькові в будь-який час, у будь-якому місці. Я знаю, що Він мене чує.

Дозвольте мені розповісти вам історію про двох дітей—хлопчика років шести та дівчинку, якій було сім. Якось спекотного літнього дня вони з татом поїхали на прогулянку в старенькому «Джипі» їхнього дідуся. Вони прокаталися півтори години, і «Джип» почав видавати дивні звуки. Двигун повністю зупинився, коли вони під’їхали до заправної станції в сусідньому містечку. «Ми можемо його полагодити»,—сказав працівник станції і направив їх до крамниці із запчастинами, яка знаходилася через дорогу. Опинившись всередині, діти почали розглядати різні дрібнички і не помітили, як їхній тато пішов у кінець крамниці разом з менеджером. Їм було ясно одне—вони випустили його з виду. Вони глянули на вулицю і побачили на дорозі чоловіка, на якому був такий же капелюх, як і в їхнього тата. Він якраз повертав на іншу вулицю, то ж вони побігли за ним з криками: «Тату! Тату!»

Коли діти, зрештою, зрозуміли, що це не їхній тато, вони вже загубилися. Вони не могли знайти крамниці, вони не знали, де знаходилися, і не знали нікого в тому місті. Дівчинка хотіла йти одною дорогою; хлопчик вважав, що вони повинні йти іншою. Як їм було знайти свого тата або принаймні «Джип»? Дівчинка сказала: «Нам треба помолитися». Хлопчик почувався незручно молитися серед людей, але після того, як помолилися, вони почали йти в одному напрямку. Вони знайшли заправну станцію, залізли на заднє сидіння їхнього «Джипу» і чекали. Незабаром—хоча їм здавалося, минула ціла вічність—прийшов їхній тато. Він також молився, щоб знайти їх і знайти швидко.

У Писаннях є багато оповідань про відповіді на молитви. Пам’ятаєте їх? Нефію було сказано, як побудувати корабель і де знайти їжу; Даниїл молився про захист від левів; Енош молився весь день і ніч, щоб його гріхи були прощені; Анна молилася, щоб мати дитину. Моє найулюбленіше оповідання про молитву—це історія про юного хлопця, який хотів дещо дізнатися. Йому хотілося знати, до якої церкви він повинен приєднатися. Його друзі та члени сім’ї знаходили церкви і приєднувалися до них. Але він просто не знав, яка з них була правильна. Йому було всього 14 років.

Одного дня Джозеф Сміт читав Біблію, і ось що там було написано: «Якщо кому з вас не стачає мудрости, нехай просить від Бога, що всім дає просто, та не докоряє,—і буде вона йому дана» (Якова 1:5). Ці слова дуже вплинули на нього! Він ніколи раніше не молився вголос, але йому потрібна була відповідь, і він вірив цим словам. Сповнений смирення, він пішов у гай поблизу свого будинку, став на коліна і почав молитися. Це була така важлива молитва, що сили темряви намагалися знищити цього сильного, юного фермерського хлопчика, але він волав до Бога про допомогу. В цей момент спустилося світло і темрява розсіялася. Джозеф побачив двох осіб, які стояли у світлі. Один з них сказав йому, вказуючи на іншого: «Це Мій Улюблений Син, слухай Його!» (Джозеф Сміт—Історія 1:17). Це був Бог-Батько та Його Син Ісус Христос.

Згадуючи цю історію, я згадую моїх дітей. Усі вони служили на місії за межами Сполучених Штатів. Кожному з них потрібно було вивчати нову мову. Історія про молитву Джозефа Сміта була частиною того, що вони вивчили і чим ділилися новими для них мовами. Чому вони вивчили її? Тому що людям, яких вони навчали, потрібно було знати, що Небесний Батько та Ісус обрали Джозефа Сміта бути пророком, який відновить на землі євангелію і Церкву Ісуса Христа. І людям потрібно було знати, що так само, як Джозеф Сміт отримав відповідь на свою молитву, вони можуть молитися Небесному Батькові й отримувати відповіді на свої молитви. Він відповість і на ваші молитви також. Я знаю, ми можемо молитися Небесному Батькові в будь-який час, у будь-якому місці, і я так вдячна за це.

Ось моє свідчення на пальцях одної руки:

  1. Я знаю, що Бог є нашим Небесним Батьком і що Він любить нас.

  2. Ісус Христос є Його Сином, нашим Спасителем і Викупителем.

  3. Джозеф Сміт є пророком Бога. Він переклав Книгу Мормона даром і силою Бога.

  4. Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів є Господньою Церквою на землі сьогодні.

  5. Нинішній пророк—це Президент Гордон Б. Хінклі.

В ім’я Ісуса Христа, амінь.