2013
Сильне відчуття Духа
Червень 2013


Сильне відчуття Духа

З виступу, зверненого до молоді в Сальті, Аргентина, у листопаді 2011 року.

Зображення
Старійшина Д. Тодд Крістофферсон

Свідчення може прийти до будь-якої звичайної людини, де б вона не була, бо Небесний Батько і Святий Дух добре знають кожного з нас.

Пошук відповіді у Священному гаю

В юності одного літнього вечора я мав можливість побувати у Пальмірі, шт. Нью-Йорк. Я був один у Священному гаю. Я став на коліна, щоб помолитися й попросити Небесного Батька дати мені якийсь прояв або ознаку стосовно того, що, як я насправді вже знав, сталося в цьому священному місці. Я молився зі всією щирістю, довго, з благоговінням. Але не отримав ніякої відповіді або підказки від Святого Духа. Нічого не відбулося. Тоді я встав і пішов собі, розчарованно думаючи: “Що я зробив не так? Чому? Що ще було потрібно?” Мені здавалось, що саме це місце, а не якесь інше, могло бути найкращим для отримання відповіді на таку молитву.

З того досвіду я дізнався, що ми не можемо чогось вимагати від Бога. Ми не можемо казати: “Ти повинен відповісти мені ось так, прямо зараз”. Це Його справа вирішувати, як, коли і що Він повідомить нам. Наша ж відповідальність—завжди перебувати у належному стані, щоб отримати вказівки або підказки, одкровення, натхнення від Духа. Але як і коли—приймає рішення Він.

Зображення
footprints

Ілюстровано Деном Берром

Отримання відповіді вдома

Те, чого я прагнув тоді,—і що тоді не прийшло,—прийшло до мене через п’ять чи шість тижнів. Я був вдома і читав Книгу Мормона. І хоч я й не просив про це, до мене прийшло сильне враження, почуття і відбулося спілкування зі Святим Духом, і це зміцнило мою віру й свідчення.

На мене це справило таке сильне враження, що я заплакав. Також це було настільки чисте спілкування, що слова не були потрібні. Духу не потрібні слова; Він спілкується духом до духа безпомилковою мовою, бо в ній немає слів. Це—передання чистого знання й розуму від Духа, і я дізнався, що це найкращий спосіб набути знання. І це відчувається сильніше і триває довше за враження, що приходить завдяки дотику чи погляду; ми можемо сумніватися в точності фізичних відчуттів, але ми не можемо сумніватися, коли Дух Святий говорить до нас. Це—найбільш надійне свідчення. Саме тому непростимим гріхом є зречення Святого Духа або свідчення Святого Духа.

Зображення

Відчувати Божу любов і розуміння

Я справді дуже радий, що Господь не дав мені відповіді у Священному гаю, бо я міг би подумати, що людина повинна прибути до Пальміри, щоб їй вдалося здобути свідчення про пророка Джозефа Сміта. Тепер я знаю: воно може прийти у будь-якому місці. Вам немає необхідності їхати в Єрусалим, щоб отримати свідчення про Господа Ісуса Христа. Це свідчення може прийти до будь-якої простої людини, де б вона не була, бо Небесний Батько і Святий Дух дуже добре знають кожного з нас. Вони знають, де ми є і як нас знайти. Їм не потрібні візи. Дійсно, вони знають увесь світ! Вони вже знають.

Вам, молодь, я обіцяю: якщо ви й далі будете вірними і спитаєте, Господь готовий дати вам таку ж відповідь, таке ж свідчення, таке ж підтвердження, які Він дав мені, бо я знаю, що Він любить всіх вас, як Він любить мене чи Президента Монсона чи ще когось зі Своїх дітей.

Божа любов поширюється на кожного, і вона безмежна. Він знає, як спілкуватися з кожною людиною. Він знає, де ви є і як достукатися до вашого серця і торкнутися вашого духа через Святого Духа. Не припиняйте молитися. Не припиняйте питати. Не припиняйте виконувати заповіді. Прийде час, якщо він вже не прийшов, коли ви отримаєте це сильне свідчення. І приходитиме неодноразово. Кажучи точніше, через Господню милість це свідчення приходитиме час від часу впродовж усього вашого життя.

Свідчення продовжує приходити

Так було зі мною. Служачи на місії у провінції Тукуман, Аргентина, я навчав одну сім’ю і свідчив їм про Перше видіння пророка Джозефа Сміта. Ця сім’я не повірила цьому. Однак, на момент, коли я свідчив, я отримав ще одне підтвердження своєму свідченню. Святий Дух сказав: “Слова твого свідчення правильні”. Він свідчив мені про моє свідчення.

Упродовж життя ви будете неодноразово отримувати підтвердження того, що Бог є, що Він наш Небесний Батько, що Він живий, що Він покликав пророка Джозефа Сміта служити пророком Відновлення, що Його Син живий, що Його милості достатньо, щоб спасти нас, очистити нас і простити нас усіх. Це свідчення приходить час від часу до вас упродовж всього нашого життя.

Я знаю про це. Я—Їхній особливий свідок. Я знаю, що наш Господь живий, що Він у буквальному розумінні є воскреслою особою, що Він направляє нас і є главою цієї Церкви, яка носить Його ім’я, що вона—Його Церква, і що ми—Його вівці.