2015
Мати сміливість ділитися євангелією
Березень 2015


Мати сміливість ділитися євангелією

Зображення
illustration of young man and young woman talking with speech bubble

Ілюстрації Майкла Муллана

Потрібна сміливість, щоб ділитися євангелією з незнайомцем. Просто запитайте про це нового місіонера повного дня. Іноді потрібно навіть більше сміливості, щоб запитати своїх друзів, чи хотіли б вони дізнатися про Церкву, Книгу Мормона або про наші вірування.

Ви міркуєте: А якщо їх це не цікавить? А якщо вони образяться? А якщо вони будуть з мене сміятися? А якщо вони скажуть, що ненавидять мене і ніколи не хочуть знову бачити?

Не переймайтеся. Таке навряд чи станеться. Ваші друзі скоріш за все просто скажуть: “Ні, дякую”. Але не дивуйтеся, якщо хтось відповість: “Звичайно, розкажи мені більше”—особливо, якщо ви живете за євангелією.

Старійшина М. Рассел Баллард, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, сказав: “Ми—члени відновленої Церкви Ісуса Христа, вповноважені і послані Самим Господом, щоб знаходити, плекати і безпечно приводити у Його Церкву тих, хто прагне пізнати істину”.

Виходячи з цього, ділитися євангелією—це “просто і ясно”. Але, як визнав старійшина Баллард, “місіонерська робота може бути складною і часом лякаючою”.

Як ми можемо подолати цей страх? Далі старійшина Баллард радить три такі способи:

По-перше, моліться самі і з вашою сімʼєю, щоб Господь допоміг вам знайти способи ділитися євангелією. (Дивіться колонку збоку, щоб дізнатися, що зробила молода жінка в Бразилії). Також просіть Господа скерувати вас до тих, хто готовий.

По-друге, будьте прикладом. У світі занепаду моральних норм, ваші друзі помітять ваше світло. Ваша особиста гідність дасть вам сміливість і духовну силу.

По-третє, виявляйте віру і довіряйте Господу, а також завжди виявляйте любов до інших.

“Деякі члени Церкви кажуть: “Я боюся ділитися євангелією, тому що можу когось образити,—сказав старійшина Баллард. Досвід показав, що люди не ображаються, коли нас скеровує дух любові і турботи. Як хтось може образитися, коли ми кажемо щось на зразок: “Мені подобається те, що моя церква допомагає мені в житті” і потім додаємо те, що підказує Дух?”1

Обовʼязок ділитися євангелією належить усім членам Церкви—включаючи вас. Тож будьте сміливими і дозвольте Господу благословити ваші зусилля.

Посилання

  1. M. Рассел Баллард, “Важлива роль місіонерської роботи членів Церкви”, Ліягона, трав. 2003, сс. 38, 39–40.