Семінарія
Вступ до програми семінарії домашнього навчання


Вступ до програми семінарії домашнього навчання

Програма семінарії домашнього навчання створена для того, аби допомогти вам зміцнити розуміння євангелії Ісуса Христа і застосовувати її вчення у вашому житті завдяки вивченню Писань. Протягом цього навчального року ви спочатку будете виконувати завдання з читання на основі тексту писань для цього курсу---Книги Мормона---а потім ви будете працювати над окремими уроками. Раз на тиждень ви будете зустрічатися з учителем семінарії, щоб показувати виконану вами роботу і брати участь у щотижневому уроці.

Семінарія---це щоденна програма релігійної освіти. Вашою щоденною справою має бути молитовне вивчення Писань. Кожного навчального дня вам потрібно буде працювати над своїми завданнями з семінарії, незважаючи на те, що ви не будете відвідувати заняття семінарії кожного дня. Протягом курсу потрібно пройти 32 блоки. Графік читання на сторінці viii показує, що ви повинні вивчати в кожному блоці. Ваш учитель допоможе вам зрозуміти, до якої дати треба виконати завдання кожного блоку. Виконання завдань з уроків цього навчального посібника повинно займати приблизно 30 хвилин, не враховуючи вашого щоденного вивчення Писань.

Ви повинні мати два щоденники для вивчення Писань (або два зошити), окремо від вашого особистого щоденника, в яких ви будете виконувати письмові завдання згідно з вправами цього навчального посібника. Кожного тижня, коли ви будете зустрічатися з вашим учителем, ви маєте віддавати йому щоденник для вивчення Писань з виконаними завданнями того тижня, які містилися у вправах навчального посібника. Ваш учитель буде читати і коментувати виконані вами завдання. Наступного тижня він поверне вам цей щоденник для вивчення Писань. Також ви можете користуватися швидкозшивачем і виконувати завдання на окремих аркушах паперу. Тоді ви здаєте сторінки із написаними вами завданнями цього тижня. Коли вчитель поверне вам ці аркуші, закріпіть їх на своєму місці у швидкозшивачі.

Використання цього посібника в програмі семінарії денного навчання

Цей посібник можуть використовувати вчителі і студенти щоденної програми семінарії, щоб доповнити матеріал уроків або для доопрацювання матеріалу. Однак не передбачено, аби цей посібник видавався студенту семінарії щоденного навчання. Якщо студенту потрібно доопрацювати урок, аби отримати бал, учитель може дати йому завдання виконати урок за програмою домашнього навчання, який відповідає пропущеному ним уроку.

Використання посібника для студентів семінарії домашнього навчання

Зображення
навчальний посібник сторінка 17

Графік читання Книги Мормона

Зображення
Book of Mormon Reading

Вивчаймо разом Книгу Мормона

Що таке Книга Мормона?

Книга Мормона—ще одне свідчення про Ісуса Христа. У ній вміщено писання давніх пророків і подається розповідь про Божі справи з однією з гілок дому Ізраїлевого на Американському континенті. Для святих останніх днів Книга Мормона стоїть як Святе Писання поряд з Біблією, Учення і Завітами та Дорогоцінною Перлиною. Книга Мормона є літописом великих цивілізацій давньої Америки.

З часу свого першого виходу в друк англійською мовою в 1830 році Книга Мормона перекладалася багатьма мовами, і загальна кількість надрукованих примірників склала більше 150 мільйонів. Ця книга була описана пророками Бога як “ключовий камінь” Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів.

Чому для мене важливо вивчати Книгу Мормона?

Президент Езра Тефт Бенсон навчав, що на того, хто буде вивчати Книгу Мормона зі смиренним серцем, чекає благословення наблизитися до Бога:

“Хіба в глибині наших сердець немає того, що прагне наблизитися до Бога, більше уподібнюватися до Нього у нашому повсякденному житті, відчувати Його присутність постійно? Якщо так, тоді Книга Мормона допоможе нам у цьому більше, ніж будь-яка інша книга.

Справа не тільки в тому, що Книга Мормона навчає нас істині, хоч вона дійсно робить це. Справа не тільки в тому, що Книга Мормона свідчить про Христа, хоч вона справді робить і це також. Але є щось більше. В цій книзі є сила, яка почне входити у ваше життя в той самий момент, коли ви почнете серйозно вивчати книгу. Ви знайдете більшу силу, щоб чинити опір спокусі. Ви знайдете силу, щоб уникати обману. Ви знайдете силу, щоб залишатися на тісній та вузькій путі. Писання називають “словами життя” (див. УЗ 84:85), і для жодної іншої [книги] це не є настільки істинним, як для Книги Мормона. І коли ви почнете відчувати голод і спрагу за цими словами, то побачите, що життя почне відкриватися вам все рясніше і рясніше” (“The Book of Mormon—Keystone of Our Religion”, Ensign, Nov. 1986, 7).

Книга Мормона була написана для нашого часу. Мормон, давній пророк, за імʼям якого було названо книгу, і його син Мороній скоротили літописи, які писалися століттями---так вони уклали золоті пластини, з яких пророк Джозеф Сміт переклав Книгу Мормона. Бог, Який знає кінець від початку, надихнув Своїх пророків стосовно того, що включити у скорочений літопис, щоб він відповідав тому, чого ми потребуватимемо в наш час. Мороній, який був останнім пророком, що писав у Книзі Мормона, передбачив наші дні: “Ось, я звертаюся до вас, нібито ви присутні тут, і все ж вас немає. Але знайте, Ісус Христос показав мені вас, і я знаю ваші діла” (Мормон 8:35).

Президент Бенсон також навчав, що вивчення Книги Мормона допоможе вам відрізняти добро від зла:

“Книга Мормона приводить людей до Христа завдяки двом основним засобам. По-перше, в ній у простий спосіб говориться про Христа і Його євангелію. Вона свідчить про Його божественність і необхідність у Викупителі, а також про потребу в тому, щоб ми покладали свою довіру на Нього. Вона несе свідчення про Падіння і Спокуту, а також про перші принципи євангелії, зокрема про те, що нам треба мати скрушене серце і упокорений дух, а також народитися знову духовно. У ній проголошується, що ми повинні витерпіти до кінця у праведності та жити у смертному житті, як святі.

По-друге, Книга Мормона викриває ворогів Христа. Вона руйнує лжевчення і кладе край суперечкам. (Див. 2 Неф. 3:12). Вона зміцнює смиренних послідовників Христа проти злих намірів, стратегій та вчень диявола в наші дні. Відступники з Книги Мормона подібні до відступників, які є серед нас. Бог у Своєму безмежному передбаченні так уклав Книгу Мормона, щоб ми могли бачити помилки в хибних освітніх, політичних, релігійних і філософських концепціях у наш час і знати, як їм протистояти” (“The Book of Mormon Is the Word of God”, Ensign, May 1975, 64).

Про Книгу Мормона

Книгу Мормона укладено з 15 менших книг. Вісім з цих книг починаються з передмови, яку було написано на оригінальних золотих пластинах, перекладених пророком Джозефом Смітом: 1 Нефій, 2 Нефій, Кн. Якова, Алма, Геламан, 3 Нефій, 4 Нефій та Етер. Деякі розділи у Книзі Мормона також починаються з передмови, яка містилася на оригіналі, тобто золотих пластинах, (окрім речень, які стосуються наведених нижче розділів): Мосія 9, Мосія 23, Алма 5, Алма 7, Алма 9, Алма 17, Алма 21, Алма 36, Алма 38, Алма 39, Алма 45, Геламан 7, Геламан 13, 3 Нефій 11 та Мороній 9.

На початку кожного розділу у Книзі Мормона подано короткий зміст розділу, надрукований курсивом. Ці доповнення були написані і додані під керівництвом Першого Президентства і не належали до первинного тексту Книги Мормона з золотих пластин.