Семінарія
1 Нефій


Вступ до 1 Нефій

Навіщо вивчати цю книгу?

Вивчаючи книгу 1 Нефій, ви виявите, що “лагідні милості Господа огортають усіх, кого Він обрав, через їхню віру, щоб зробити їх сильними” (1 Нефій 1:20). Наприклад, ви побачите, як Бог допоміг Нефію здобути пластини з латуні, аби його сім’я могла мати Писання, як Бог врятував Нефія від реальних загроз його життю і як Бог врятував Легія та його людей від голоду у пустині й загибелі в океані, давши їм можливість благополучно дістатися обіцяної землі.

Легій та його люди відчували на собі Божі милість і благословення, коли виконували Його заповіді. Легій і Нефій прагнули проводу від Бога й отримували його через Писання, сни, видіння і Ліягону. Нефій отримав і записав видіння про історію землі, яке показало йому всевідаючу силу Бога. У видіннях Нефій бачив майбутнє хрищення, священнослужіння і розп’яття Ісуса Христа.

Вивчаючи у цій книзі досвід Нефія і Легія, ви зможете дізнатися, як шукати й отримувати небесні благословення у своєму житті.

Хто написав цю книгу?

Син Легія, Нефій, написав цю книгу, виконуючи повеління Господа вести літопис свого народу. Нефій, вірогідно, народився в Єрусалимі або неподалік від нього. Він жив там у період служіння пророка Єремії та правління царя Седекії.

Нефій прагнув отримати власне свідчення стосовно слів свого батька про зруйнування Єрусалима та необхідності для його сім’ї залишити це місто. Оскільки Нефій і далі прагнув отримувати поради від Господа і дослухатися до них, то він став знаряддям у Божих руках. Двічі він слухняно повертався в Єрусалим зі своїми братами: у перший раз, щоб здобути пластини з латуні, а після цього—щоб переконати Ізмаїлову сім’ю приєднатися до Легієвої сім’ї у пустині. З Господньою допомогою Нефій побудував корабель, на якому його сім’я та інші люди перетнули океан, щоб дістатися обіцяної землі. Коли Легій помер, Нефій став провідником свого народу.

Коли і де була написана ця книга?

Нефій написав розповідь, яка стала книгою 1 Нефій, приблизно в 570 р. до Р.Х.—через 30 років після того, як він зі своєю сім’єю залишив Єрусалим (див. 2 Нефій 5:28–31). Він написав її, коли перебував у землі Нефія.