2022
Є запитання? Ось 5 істин, які потрібно пам’ятати
Жовтень 2022


Лише в цифровому форматі: Дорослій молоді

Є запитання? Ось 5 істин, які потрібно пам’ятати

Коли я приєдналася до Церкви, у мене було багато запитань, але я дізналася, що потрібно робити, аби знайти відповіді.

Зображення
жінка молиться

Я виросла в Японії, вивчаючи те, що не мало для мене сенсу. Тому до того, як я приєдналася до Церкви, у мене було багато запитань про всесвіт і мету життя.

Коли місіонери почали навчати мене, я почувалася сповненою запитаннями. Я пояснила, що шукала відповіді в багатьох різних джерелах, але вони мене не задовольнили. Місіонери навчили мене, що я завжди можу покластися на Господа, Який приведе мене до істини.

З того часу я завжди могла знаходити відповіді у Нього та йти за Духом, аби й далі поглиблювати своє свідчення.

Ось п’ять істин, які я дізналася про запитання, що виникають на шляху:

1. Мати запитання—це нормально

Запитання можуть здаватися складними, але Небесний Батько хоче, щоб ми ставили запитання з вірою, аби наша віра в Ісуса Христа зростала. Ми можемо подивитися на приклади пророків, які ставили праведні запитання, як-от Нефій (див. 1 Нефій 17–18), брат Яреда (див. Етер 2–3) та особливо Джозеф Сміт, чиє просте запитання привело до Відновлення євангелії (див. Джозеф Сміт—Історія 1:5–13).

2. Бог знає все

Коли я вперше читала 2 Нефій, я зрозуміла, що навіть у Нефія були запитання. Але він покладав свою надію на Господа, а не на “рамено плоті” (2 Нефій 4:34). Тому коли у мене виникали запитання, я теж довірилася Господу. Я щиро молилася, досліджувала Писання і вивчала слова пророків, аби наблизитися до Нього й повністю довіритися Його розкладу.

Відповіді світу можуть бути на поверхні, але справжнє джерело істини та знання—Бог. І в нас є постійний доступ до Нього, щоб Він скеровував нас до істини—яке ж це дивовижне благословення!

Президент Рассел М. Нельсон навчав: “Ми можемо молитися нашому Небесному Батькові й отримати провід і скерування, бути попередженими про небезпеки й те, що відволікає, і здобути можливість виконати те, чого ми просто не могли зробити самотужки”1.

3. Нам потрібен щоденний досвід взаємодії з Господом

Часом у мене виникала спокуса піти від Небесного Батька, коли я прислухалася до голосів світу, особливо в соціальних медіа. Супротивник робить все можливе, щоб відвернути нас від істини. І часто він підносить нам напівправду та ідеї, що здаються нешкідливими й привабливими.

Але Президент Нельсон також навчав: “Засіб для протидії плану Сатани є простим: нам потрібно щодня поклонятися Господу та вивчати Його євангелію. … Приділіть Йому належну частку свого часу. Якщо ви це зробите, то помітите, як це вплине на ваш позитивний духовний ривок”2.

Якщо ми приділятимемо Йому час кожного дня, це допоможе нам відрізнити голос супротивника від голосу Господа.

4. Дотримання завітів привертає Божу силу

Буває спокусливо дозволити нашим запитанням взяти верх над нашою вірою в Ісуса Христа та надією на Нього. Світ може навіть зробити ідею порушення завітів привабливою. Але я свідчу, що, слідуючи словам пророків і дотримуючись своїх завітів, я змогла побачити вічну перспективу, яка допомогла мені відчувати більше миру й радості, ніж будь-коли раніше, навіть не маючи всіх відповідей. Я знаю, що, як навчав Президент Нельсон, “завдяки обрядам і завітам ми сповнюємося Божою силою”3, і я відчула цю силу, яка допомогла мені знайти істину й повірити в неї, дотримуючись моїх завітів.

5. Ми можемо прийняти рішення вірити

Коли ви стикаєтеся із запитаннями, на які немає відповідей, подумайте про те, що ви знаєте. Пам’ятайте, що Небесний Батько з вами, навіть якщо ви не можете знайти відповіді одразу.

Я знаю, як це—мати запитання без відповідей і стикатися зі спокусами світу. Але в нас є важливий і надихаючий дар Святого Духа. Слідування за Духом не завжди означає, що ми відразу ж знайдемо відповіді, але це значить, що ми завжди можемо бути скеровані до істини. Коли я шукаю Небесного Батька та Ісуса Христа, я кожного дня відчуваю радість і силу від Духа, щоб продовжувати рухатися вперед із вірою. Я пам’ятаю, що, попри труднощі, у нас завжди є сила “прий[няти] рішення вірити”4.

Я дуже вдячна за моє знання євангелії та за запитання, які дозволяють мені плекати й зміцнювати моє свідчення про Ісуса Христа.