2022
Чому ми постимося
Жовтень 2022


“Чому ми постимося”, Ліягона, жовт. 2022.

Основи євангелії

Чому ми постимося

Зображення
жінка провідує іншу жінку в лікарні

Фотографія Скотта Лоу

Поститися—означає обходитися без їжі й води з метою наблизитися до Бога. Якщо дозволяє стан здоров’я, члени Церкви Ісуса Христа Святих Останніх днів постяться в першу неділю кожного місяця. Але ми можемо поститися також і в інші дні, наприклад, коли член сім’ї або член приходу чи філії сильно хворіє.

Вчення Христа

У старозавітні часи Мойсей та Ілля постилися (див. Вихід 34:28; 1 Царів 19:8). У новозавітні часи Ісус Христос постився і молився, щоб підготуватися до священнослужіння (див. Матвій 4:1–4). Він навчав Своїх учнів про силу і важливість посту. Заповідь поститися триває і в наш час.

Зображення
Ісус навчає групу людей

Мета

Піст—це спосіб, у який ми наближаємося до Бога. Ми можемо поститися, коли прагнемо одкровення або особливих благословень. Ми можемо поститися, щоб виявити Богові вдячність. Піст також дає нам можливість послужити іншим людям своїми пожертвуваннями від посту.

Зображення
сім’я молиться навколішки

Піст і молитва

Пророки навчали, що піст без молитви—це лише голодування. Ми можемо починати і закінчувати піст молитвою, і ми можемо молитися в серці під час посту. Ми можемо молитися, щоб отримати силу і натхнення, а також щоб зрозуміти Божу волю. Ми можемо також просити Божих благословень для себе і для близьких людей.

Пісна неділя

Перша неділя місяця є зазвичай днем посту. У цей день ми постимося впродовж 24 годин, якщо ми спроможні. Ми також молимося і ходимо на церковні збори та віддаємо пожертвування від посту Церкві.

Зображення
хлопчик передає десятину єпископу

Фотографія Ширлін Стоддард

Пожертвування від посту

Пожертвування від посту призначені для допомоги нужденним. Це складова закону посту. Коли ми постимося в неділю, нам пропонують робити пожертвування у вигляді суми, яка, щонайменше, дорівнює грошовому еквіваленту їжі, яку ми не спожили. Ми передаємо це пожертвування, як і десятину, члену нашого єпископату або президентства приходу чи робимо це через церковний вебсайт.

Збори посту й свідчень

У пісну неділю причасні збори є зборами посту і свідчень. Під час цих зборів ми співаємо, молимося і приймаємо причастя, як ми це робимо кожної неділі. Після цього членів зібрання запрошують ділитися свідченнями про Ісуса Христа і Його євангелію.

Зображення
сімейна молитва

Благословення від посту й молитви

Коли ми постимося і молимося, то наближаємося до Господа і зміцнюємо свою духовну силу. Ми також стаємо більш самозабезпеченими, навчаємося бути більш співчутливими і смиренними.