2022
Як я можу знову відчути Духа?
Жовтень 2022


“Як я можу знову відчути Духа?”, Ліягона, жовт. 2022.

Голоси святих останніх днів

Як я можу знову відчути Духа?

Коли хор заспівав гімн “Народився між ягнят”, фортеця темряви, яка оточувала мене, почала розпадатися.

Зображення
Хор скинії

Навіть у найпохмуріші часи завдяки Святому Духу я завжди відчувала спокій у своїх випробуваннях. Але все змінилося, коли після лікування від хронічних болей я була прикута до ліжка впродовж двох місяців.

Біль зменшився по закінченні лікування, але я почала страждати від депресії. У той же час мені здавалося, що я втратила здатність відчувати Духа.

Шість місяців я почувалася полишеною і відчайдушно хотіла знову відчувати Духа. Моє одужування було довгим і болісним, а без Духа воно здавалося ще важчим.

Я зустрілася з єпископом, який пояснив, що іноді депресія заважає відчувати Духа настільки, що нам здається, ніби його немає. Його порада мене втішила, а благословення священства, яке дав мій чоловік, додало сил, поки я чекала, що знову відчую Святого Духа.

Генеральна конференція завжди була для мене джерелом духовної сили, але під час першої сесії квітневої генеральної конференції 2019 року я нічого не відчула. Усе змінилося під час наступної сесії, коли зведений хор Університету Бригама Янга заспівав гімн “Народився між ягнят”1.

Слова та образ Ісуса Христа у вигляді ягняти пом’якшили моє серце. Я усвідомила, що стіна гніву, депресії та хибного відчуття полишеності пригнічували мою здатність відчувати Духа. Фортеця темряви, яка мене оточувала, не давала Духові увійти в моє серце. Коли хор заспівав другий куплет, та фортеця почала розпадатися.

Після гімну виступав старійшина Джеффрі Р. Холланд, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, зі своєю промовою “Оце Агнець Божий”2. Завдяки силі його промови, любов до Спасителя і Небесного Батька повністю наповнила мене.

Багато перешкод можуть заважати нам відчувати Духа, але ми можемо долати ці перепони за допомогою Небесного Батька і Його Сина. Ісус Христос довершено розуміє мої труднощі. З любові до нас і до Свого Батька Він “мучивсь на хресті”3.

Небесний Батько знає, що втішить нас, і Він знає, коли благословляти нас за наше найбільше духовне зростання.

Посилання

  1. “Народився між ягнят”, Гімни, № 112.

  2. Джеффрі Р. Холланд, “Оце Агнець Божий”, Ліягона, трав. 2019, сс. 44–46.

  3. Гімни, № 112.