2022
Він начистив наше взуття
Жовтень 2022


“Він начистив наше взуття”, Ліягона, жовт. 2022.

Голоси святих останніх днів

Він начистив наше взуття

Подібне до Христового служіння Паоло навчило мене про дар Спасителевої Спокути у такий спосіб, що назавжди залишив незабутній спогад у моїй душі.

Зображення
пара чорних черевиків

Коли я служив місіонером у Південній Сальвадорській Бразильській місії, вісім місіонерів нашого району зазвичай всі разом їли в домі Паоло, члена приходу Ітапуа. Ми їли в одній і тій самій сім’ї у певний день тижня.

В один з днів ми їли в домі Паоло разом з його дружиною і дочкою. Увесь тиждень лили дощі, тож по вулицях текли ріки води. Дім Паоло був скромним. У ньому була бетонна підлога, яка з часом стала ніби полірована. В домі не було достатньо меблів для всіх восьми місіонерів, тому більшість з нас сиділа на підлозі.

Паоло був наверненим до Церкви і не мав можливості служити на місії. Коли ми поїли, він запитав нас, де ми будемо проповідувати після обіду. Ми сказали, що йдемо в офіс місії на нашу регулярну співбесіду з президентом місії.

“Старійшини,—сказав він, дивлячись на наше забризкане брудом взуття,—ви не можете зустрічатися з президентом місії в таких черевиках!”

Він пішов у свою спальню і повернувся з майже порожньою коробочкою вакси. Потім він став навколішки на підлогу й почав начищати наше взуття.

Як міг цей чоловік, який уже пішов на таку велику жертву, годуючи вісьмох місіонерів кожного тижня, ще й начищати наше взуття? Я був майже останній і вирішив чемно відмовитися, коли настане моя черга. Однак, коли він узяв моє взуття, я зрозумів, що якщо відхилю його жертву, це ніби я відмовлюся від священного дару, запропонованого по-справжньому смиренним чоловіком.

Завдяки подібному до Христового служінню Паоло я відчув, що в моєму серці палає радість кожного разу, коли я про нього думаю. Він навчив мене про дар Спасителевої Спокути у такий спосіб, що назавжди залишив незабутній спогад у моїй душі.

Ісус Христос перестраждав великий біль за кожну людину. Коли ми охоче приймаємо Його жертву заради нас, каємося у гріхах і йдемо за Ним, наша любов до Нього зростає (див. Учення і Завіти 88:33). Ми повною мірою осягаємо Його любов до нас, коли приймаємо те, що Він вільно дає всім смиренним і терпеливим.