2022
3 принципи, які допомогли мені повернутися до Христа
Жовтень 2022


Лише в цифровому форматі: Дорослій молоді

3 принципи, які допомогли мені повернутися до Христа

Служіння, милосердя і терпіння—це ключі до багатьох сердець і душ, які здаються нам недосяжними.

Зображення
батько кладе руку на плече свого сина, і вони разом дивляться в далечінь

Коли мені було 15 років, у церкві зі мною стався випадок, який дуже засмутив мене. Після того дня я не хотів туди повертатися. Моя рання віра й надія померкли, і я поступово втрачав орієнтир—свою божественну сутність. Я відчував величезні сумніви й не міг знайти відповіді.

Тому я намагався знайти сенс у житті поза євангелією. Я падав усе глибше, а багато хто з моїх близьких із занепокоєнням спостерігали за цим. Мої батьки намагалися допомогти всіма способами. Багато моїх друзів запрошували мене проводити з ними час. Але “могутня зміна [не] сталася в [моєму] серці” (Алма 5:12). Проте з часом, у міру того, як люди в моєму житті ділилися зі мною Христовою любов’ю і були чудовими прикладами, я зрозумів значення Божого плану для мене.

Якщо у вас є близька людина, у якої є проблеми з вірою, вам, напевно, цікаво, як ви можете допомогти їй. У моєму випадку мої близькі діяли як слуги Господа. Саме їхні любов і відданість повернули мене до євангелії.

Ви можете робити те саме з тими, кого любите.

Ось три принципи, яких дотримувалися мої близькі, які допомогли мені відчути любов Небесного Батька до мене:

1. Служіння

“Бо я пам’ятаю слово Бога, яке каже, що за їхніми ділами ти впізнаєш їх; бо якщо їхні діла добрі, то й вони добрі також” (Мороній 7:5).

Мій єпископ, великий друг і приклад для мене, постійно запрошував мене служити разом із ним, навіть коли я більше не відвідував Церкву. Він був для мене такою важливою людиною, що я не міг відмовитися від його запрошень. У нас було безліч чудових можливостей для служіння тим, кого ми відвідували, і він завжди сам пропонував ділитися з ними євангельськими думками, щоб я не відчував себе ніяково.

Він служив мені, одночасно запрошуючи мене служити іншим, і це зіграло величезну роль у моєму поверненні до Христа.

2. Милосердя

“А милосердя довго терпить, і є добрим, і не заздрить, і не чваниться, не шукає для себе, легко не дратується, не думає злого. … [Милосердя] зносить усе, вірить усьому, надіється на все, витерпить все” (Мороній 7:45).

Мій батько є для мене великим прикладом милосердя. Він завжди виявляв до мене своє милосердя незалежно від моїх вірувань або рішень. У дуже темний період мого життя я поговорив із батьком, і він зустрів мене з “чист[ою] любов[’ю] Христа” (Мороній 7:47). Він вислухав мої проблеми без осуду й дав мені просту та безцінну пораду.

Одна з найдієвіших справ, що ви можете зробити для своїх близьких,—проявити до них подібну до Христової любов незалежно від їхніх рішень.

3. Терпіння

“А терпеливість нехай має чин досконалий, щоб ви досконалі та бездоганні були, і недостачі ні в чому не мали” (Якова 1:4).

Я повернувся в Церкву після десяти років невідвідування, і моя мама незмінно виявляла подібне до Христового терпіння. Вона ніколи не тиснула на мене чи гнівалася на мене. Вона любила мене, пам’ятала про мою цінність і знала, що Дух і Небесний Батько впливають на мене.

Ми не можемо квапити роботу Господа або примушувати іншу людину до дій. Натомість ми можемо триматися ближче до Духа, щоб не пропустити момент, коли настане час запросити наших близьких або послужити їм.

Коли інші вирішили служити мені, любити мене й бути терплячими зі мною, я був благословенний можливостями і стосунками, які були б неможливі без їхньої допомоги. Саме світло Спасителя, особливо коли воно проявляється в наших діях, скеровує людей назад до радості Його євангелії. Моє смиренне свідчення полягає в тому, що Бог любить усіх нас, де б саме в житті ми не перебували або що б ми не робили, але Він може благословити нас ще більше, коли ми приходимо до Нього. Я неймовірно вдячний за євангелію, і свідчу, що саме завдяки подібним до Христових прикладам людей, які були у моєму житті, я зміг повернутися.